Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
hawryl
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2009, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: hawryl »

no tego nie zrobilem
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

hawryl pisze:...wczoraj wieczorem włączyła się aktualizacja satelity...
Hmmm...jak sądzę chodzi o aktualizację softu dekodera :)
hawryl pisze:... obraz miga na wszystkich kanaliach CP ...
Czy tylko na kanałach CP czy na innych też??
hawryl pisze:...i nic nie pomogło wyłączenie i ponowne włączenie dekodera. Co mam zrobić aby obraz przestał skakać ?
A czy po tej aktualizacji sprawdziłeś wszystkie ustawienia od początku? Czasami po aktualizacjach wszystko wraca do domyślnych ustawień więc wejdź do MENU i sprawdź wszystko po kolei.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
gmario
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 lis 2009, 22:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gmario »

Witam. Czy to normalne?
Posiadam dekoder EchoStar DSB-7200 HD i wszystko jest "ok" do momentu przełączenia w pilocie telewizora na telegazetę.
Tu wyświetla się komunikat "niedostępna".Telewizor Samsung model LE32B651 połączony z dekoderem przewodem HDMI.
Nie ma natomiast problemu z dostępem do telegazety z pilota dekodera.
Troszkę szkoda,bo w telewizorze jest o wiele wicej opcji dostępu do teletekstu.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Przez kabel HDMI nie jest przesyłana telegazeta.
gmario
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 lis 2009, 22:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gmario »

Dziękuję za odpowiedzi.Przepraszam ,że nie napisałem wszystkiego dokładnie,przez kabel Scart też niestety efekt jest taki sam.
marcelimarcin
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 lis 2009, 18:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marcelimarcin »

Witam posiadam dekoder ECHOSTAR DSB - 717 '; pakiet familijny i Relax mix + HBO mam problemy z sortowaniem kanałow zebym mógł ogldac te kanały w kolejnosci takiej jak ja chcem . Co mam zrobic i czy wogle jest to mozliwe
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Sprawdź czy masz wersje 717 czy 717A, jeśli ta druga to nie ma takiej możliwości, możesz tam modyfikować liste tylko powyżej 200 pozycji, jeśli zwykłe 717 to wybierasz liste i zmieniasz kolejność i tyle.
marcelimarcin
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 lis 2009, 18:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marcelimarcin »

Dzieki mam zwykły dekoder 717- to czyli jak to zrobic na pilocie wcoodze przyciskiem OK pokazuje tv-lista tv podstawowa -grupa-sortuj-edycja - probowałem wciskajac lista tv podstawowa -pozniej sortuj i nic - jak bys mogł to napisz co i jak bo połapac sie nie moge DZIEKUJE
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Jeszcze raz sprawdź, czy masz wersję 717, czy 717A, bo w 717 powinny być takie listy, jak: Cyfrowy Polsat, Lista TV1, Lista TV2 etc.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

Witam.
Gdy skończę umowę to chcę sobie wziąć dekoder HD. W związku z czym mam następujące pytanie: czy oprócz dekodera jest konieczna wymian jakich części anteny? Czy pod HD używa się innych czasz, konwerterów, przełączników itp. czy tych samych? Pytam, bo prawie nie mam możliwości wymieniać niczego przy talerzu.

Moje dane:
czasza owalna 90/80
2 konwertery -podstawowy na Astre i zez na HotBird
Przełącznik typu DiseQ
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Musisz wymienić tylko dekoder na HD, reszta taka sama.
roman595
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2009, 17:47

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: roman595 »

Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?
_monika_
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 lis 2009, 21:18

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: _monika_ »

roman595 pisze:Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?
jesli mowisz o podmianie to zapewne dostaniesz Poslat Sport HD i Eurosport HD, te kanaly zostana odblokowane od najblizszego okresu rozliczeniowego wiec maksymalnie w ciagu miesiaca. A jesli chodzi o blad dekodera to moze faktycznie przeczekaj albo sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne, jesli to nie pomoze to jest to pewnie wada sprzetu i w punkcie wymienia go na nowy
_monika_
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 lis 2009, 21:18

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: _monika_ »

marfm76 pisze:Witam.
Gdy skończę umowę to chcę sobie wziąć dekoder HD. W związku z czym mam następujące pytanie: czy oprócz dekodera jest konieczna wymian jakich części anteny? Czy pod HD używa się innych czasz, konwerterów, przełączników itp. czy tych samych? Pytam, bo prawie nie mam możliwości wymieniać niczego przy talerzu.

Moje dane:
czasza owalna 90/80
2 konwertery -podstawowy na Astre i zez na HotBird
Przełącznik typu DiseQ
skontaktuj sie z infolinia przed zakonczeniem umowy (ale po okresie podstawowym) najprawdopodobniej bedzie mozliwosc wymiany dekodera bez rozwiazywania umowy. A jesli chodzi o antene to ta HD ma wieksza srednice, poza tym niczym sie nie rozni wiec na standardowej tez bedziesz mogl odbierac bez zadnej roznicy, z tym ze bedziesz ja musial pewnie delikatnie dostroic pod czestotliwosc kanalow hd... a i kabel hdmi bedziesz musial pewnie dokupic bo nie do wszystkich dekoderow byl dolaczony
roman595
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2009, 17:47

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: roman595 »

_monika_ pisze:
roman595 pisze:Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?
jesli mowisz o podmianie to zapewne dostaniesz Poslat Sport HD i Eurosport HD, te kanaly zostana odblokowane od najblizszego okresu rozliczeniowego wiec maksymalnie w ciagu miesiaca. A jesli chodzi o blad dekodera to moze faktycznie przeczekaj albo sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne, jesli to nie pomoze to jest to pewnie wada sprzetu i w punkcie wymienia go na nowy
Ja wszystko rozumiem tylko że mój okres rozliczeniowy zaczyna się 02 każdego miesiąca a dekoder podmieniłem 22,10. Ustawienia fabryczne przywróciłem i nic to nie daje, a jak byłem z nim w autoryzowanym punkcie obsługi to owszem gościu chciał mi go wymienić na nowy ale nie widniał w systemie i z wymiany nici. Z Polsatu korzystam już 7 lat i jak do tej pory byłem zadowolony ale obecnie odradzam nowym użytkownikom tą platformę.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości