jaki system operacyjny macie ?

Czyli wszystko co z nimi związane, Hardware, Software, Gry, a także nowości na rynku IT - nowych technologii.
Karoliss
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2009, 21:29

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karoliss »

Po włożeniu dyskietki startowej Windows 95:
Obrazek
Co mam wpisac, żeby zacząć instalację systemu
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mario98 »

jeśli płyta w napędzie to dajesz tak:

cd d: (jeśl twój napęd cd jest oznaczony literą d)
a potem wpisujesz setup
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
micaxa
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 sie 2009, 7:09

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: micaxa »

piracki win XP Pro Sp2 :D
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Ja w tej chwili piszę z 90-dniowego triala Windows 7 Enterprise.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
piotre94
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 30 paź 2009, 18:48

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: piotre94 »

win xp pro sp3 i linux ubuntu karmic koala 9.10
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
michalek84
Obserwator
Posty: 508
Rejestracja: 07 sty 2009, 19:25

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michalek84 »

Ja mam Viste i jest OK. Wszyscy na nią narzekają, a ja jestem bardzo zadowolony. W zasadzie jedyny minus jaki przychodzi na myśl to konieczność posiadania większej ilości pamięci RAM.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Główną wadą Visty są duże wymagania systemowe (często bywa instalowana na laptopach, które wymagania podane przez Microsoft ledwo spełniają, a instalowane jest na nich jeszcze dodatkowe oprogramowanie). Na porządnym sprzęcie będzie chodzić dobrze. Ale i tak Visty kupować teraz już nie ma sensu.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
dżeni
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2009, 18:36

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dżeni »

Ja mam Windows XP Pro. Visty nigdy nie miałam. Niedawno zaczęłam się interesować systemem Windows 7, ale na razie nie myślę na poważnie o zmianie. To co mam wystarcza mi w zupełności:). Czytałam jednak trochę o najnowszym systemie, ma go m.in. mój chłopak. Dużo ulepszeń wizualnych i jeszcze wygodniejszą obsługę komputera - to na pewno zapewnia Wind. 7. Co jeszcze...tego dzisiaj postaram się (przede wszystkim z własnej ciekawości;P) dowiedzieć (doczytać).
Awatar użytkownika
gregor6
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 27 lis 2009, 21:38
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gregor6 »

A ja mam na 8 letnim Windows XP i jest super a na 2 letnim Vista i przy każdym programie jak nie zatnie to przegrzeje kompa.............. raz to ledwo go nie spaliłem Wordem .. :)
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Przegrzać on się nie ma prawa, nawet jeśli jest przeciążony. Musisz mieć coś nie tak z chłodzeniem procesora.

Proponuję zainstalować XP albo Windows 7 w miejsce Visty. Powinieneś odczuć ulgę.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
gregor6
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 27 lis 2009, 21:38
Kontakt:

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gregor6 »

Jeśli chodzi o przegrzanie Wordem to żart....,....... Ale myślę że przesiadka na XP to dobry pomysł.
KarmazynowyMściciel
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 sty 2010, 20:40

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: KarmazynowyMściciel »

Windows XP
ipla
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 lut 2010, 14:59

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ipla »

Hej - jeśli korzystacie z Maca bądź Linuxa to być może zainteresują Was testy nowej wersji ipla. Zapraszamy do pobrania wersji testowej ze strony beta.ipla.pl i zgłaszania wszelkich uwag i sugestii. Z góry bardzo dziękujemy za pomoc i zaangażowanie. :)

pozdrawiam,
Ewelina z ipla
MatiQ11
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 29 kwie 2010, 10:44

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: MatiQ11 »

Windows XP SP3
U brata na laptopie widziałem win 7 i zajmuje coś koło 1gb pamięci ram ech ;/
sutek95
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 12 lip 2010, 18:20

jaki system operacyjny macie ?

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sutek95 »

Win XP SP3 (Kiedyś Vista :( )
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komputery i nowe technologie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości