Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
titobandito
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2009, 14:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: titobandito »

Witam wszystkich i mam prośbę, czy ktoś może mi powiedzieć jak mam ustawić dekoder Samsung DSB-H370G jeśli chcę mieć odbiór PolsatuHD przez kabel HD. dokładnie mi chodzi o zakładkę ustawienia TV w opcjach jest HDTV-Component, HDTV-HDMI/DVI, TV-Scart (CVBS), TV-Scart (S-Video), TV-Scart (RGB), TV-Scart (YUV) typ sygnału video. Mam też telewizje N i tam jakość HD jest dużo lepsza. Może coś namieszałem w ustawianiach. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Musisz ustawić na HDTV-HDMI/DVI i wcisnąć ok.
Poza tym masz na pilocie przycisk RESOLUTION , którym ustawiasz rozdzielczość , zależnie od posiadanego TV np.Plazma , LCD , Full HD , HD Ready . Musisz dostosować rozdzielczość do Twojego TV .
Druga sprawa , nie oszukujmy się , kanał Polsat HD nie daje wszystkich pozycji w HD , a tylko co niektóre , reszta programów jest upscalowana do jakości HD .
Tak robią również pozostałe platformy , prawdziwy sygnał HD na dzień dzisiejszy jest tylko na Dicsovery HD i Eurosport HD , reszta to kanały upcalowane do wyższych częstotliwości
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Prawie- ... 80998.html
Tu możesz dowiedzieć się całej prawdy na temat kanałów HD w platformach .
titobandito
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2009, 14:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: titobandito »

dlaczego niema mojego postu z wczoraj?
titobandito
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2009, 14:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: titobandito »

wielkie dzieki za pomoc MIRKO 1801. teraz już wiem o co tu biega. mam telewizor LCD LG HD Ready 42 ' czyli ustawienia mam dostosować do najwyższej rozdzielczości tak?
titobandito
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2009, 14:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: titobandito »

a i jeszcze jesli ktoś może mi powiedzieć czym różnią się kable HD można kupić je od 30 pln do 150 pln
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Istnieje taki magiczny przycisk 'edytuj', znajduje się on pod twoim pierwszym postem, w prawej jego części, a służy do dopisania rzeczy, o których zapomniałeś wspomnieć w poprzednim poście, bez potrzeby pisania kolejnego postu i sztucznego nabijania sobie postów.

Co do kabli - różnicy wielkiej nie ma, więc lepiej jak kupisz tańszy. Sam mam kupiony za 29,99 i nie narzekam.
kriss121
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 lis 2008, 6:58

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kriss121 »

Mam od roku echostara 7100HD ostatnio zaczęly sie problemy dekoder potrafi kilka razy w ciagu paru godzin aktualizować sie jakosć hd teraz w ogole nie istnieje rozmazane kolory , kratka na kolorach brak przełącznika diseqc uniemozliwia ogladanie innych kanalowz satelity lista kanalow pomimo wyszukania gdzieś znika ,nie widzi inych satelit .W polsacie mila pani mowi ze trwaja prace nad poprawa oprogramowania.Dla mnie to zadługo sie pieprzaz z tym softem.Mam dwa takie dekodery na obu jest to samo Telewizor sprawdzil servis philipsaa i nie znalazł usterki.Czy jest ktoś kto może przywrocic poprzedni soft gdzie nie bylo problemow.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

titobandito pisze:a i jeszcze jesli ktoś może mi powiedzieć czym różnią się kable HD można kupić je od 30 pln do 150 pln
Różnią się jakością wykonania. Jakość obrazu jednak na wszystkich będzie taka sama, bo to jest sygnał cyfrowy. Tak więc kup ten najtańszy.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
kami19855
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 lis 2009, 16:16

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kami19855 »

Mam problem z dekoderem DSB-S305Gwczoraj oglądałam telewizje bez jakich kolwiek problemu,a dzisiaj już nie mogłam go włączyć.Wogóle nie reaguje na pilot.Próbowałam wyłączyć go od zasilania,wymieniałam baterie i ciągle nic.Czy ktoś mi może wyjaśnić ten problem .Bardzo proszę!!!
kami19855
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 lis 2009, 16:16

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kami19855 »

proszę pomózcie mi rozwiązać problem
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Twój tuner padł i nic mu nie pomoże poza serwisem .
To nie jest pierwszy taki przypadek , oddaj do serwisu , a na czas naprawy dostaniesz inny w zastępstwie .
zdrzalson
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 gru 2009, 13:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zdrzalson »

Siemka mam taki problem, nie wiem czy było to juz jeśli tak to przepraszam.
Otóż problem polega na tym że jak oglądam telewizje od czasu do czasu traci się sygnał tak na 2sekundy, albo obraz mi się powiększa na też ok 2 sekund a potem powraca do normalnego, również telegazetę często ma błędy w wyświetlaniu i nie da sie wszystkiego odczytać. Tak się zaczeło dziać jak jakiś miesiąc temu zaaktualizowałem dekoder na nowszą wersje.bo wcześniej tego nie było.

Mam dekoder SAMSUNG DSB-H370G
A telewizor mam również SAMSUNG Seria 5, Model LE32B550A5W ,nowy
nifurO
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 gru 2009, 14:46

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: nifurO »

Witam. Mam dekoder Echostar DSB-717 i problem ze zmianą kanalów a mianowicie mogę je tylko przelaczac, gdy telewizor jest wylączony (czarny ekran). Problem pojawil się gdy kupilem nowy telewizor (LCD Samsung LE40A536, wcześniej CRT LG). Dekoder jest polaczony z TV za pomocą kabla Euro. Co może być przyczyną tego problemu?
SATUSER
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 gru 2009, 14:09

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SATUSER »

Zapraszam do prężnie rozwijającego się forum SAT-TV Forum. Znajdziesz w nim bieżące informacje, odpowiedzi i pytania na temat Cyfrowego Polsatu, Cyfry+, n, TNK, TVP, dekoderów, sprzętu sat, sieci kablowych i wiele innych.

Zajrzyj, zarejestruj się i twórz z nami prawdziwe forum o tematyce satelitarnej.

Dodaj do ulubionych.

http://cyfrowypolsat.iforums.pl
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ARTUR B. »

Sorry nie wiem, czy ten temat już był, chociaż na pewno, ale nie mogę go znaleźć. Czy jest możliwość zmiany właściciela dekodera podpisując nową umowę na nowe nazwisko?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości