Telenowele

Forum fanów telenowel :)
Marek99
Obserwator
x 35
x 44

Telenowele

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Marek99 »

Zwiastun długo oczekiwanej telenoweli na NOVELAS+

pabloit21
Obserwator
x 2
x 80

Telenowele

Post autor: pabloit21 »

Może telka która zastapi Rubi będzie to z Aracely Arambula, Abrazame muy Fuerte? Bądź Adela Noriega Cristina czy Wiosenna namiętność coś czuję że będzie to hit z lat 90-tych
Ostatnio zmieniony 14 maja 2024, 20:07 przez pabloit21, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil1998
Poster
x 29
x 714

Telenowele

Post autor: Kamil1998 »

W najnowszym numerze "Świata Seriali" jest artykuł o premierze "Niezwyciężonej miłości" :)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
x 74
x 112

Telenowele

Post autor: PPM »

W 92 odcinku Rubi jest lokowanie produktu a dokładnie Nicorette. Scena trwa około minuty. Właściwie zaskoczyło mnie to, bo pierwszy raz się z tym spotkałem w telenoweli i chociaż byłem pewny, że przy emisji w TVN scena ta została wycięta, to musiałem to sprawdzić, więc odszukałem w necie wersje z TVNu i faktycznie jej nie było. Tutaj w Novelas nie mieli problemu z emisją. Nie jestem w temacie ale podejrzewam, że Novelas nie jest na polskiej koncesji więc pewnie nie było potrzeby informowania o lokowaniu produktu. Ale chodzi mi o sam fakt, że w Novelas nie wycięli tej sceny i pisze to tak tylko jako ciekawostkę :)
pablo21
Poster
x 352
x 265

Telenowele

Post autor: pablo21 »

Tak! Jak widać że nie widac polskich oznaczeń wiekowych wyświetlanych na ekranie kanału to wiadomo że to nie jest polska koncesja od KRRiTV. :-) Novelas+ nadaje na zagranicznej koncesji transgranicznej wydanej na teren Unii Europejskiej zgodnie z dyrektywą unijną, którą Polska jako członek Unii Europejskiej ratyfikowała już dawno temu. Nadają na koncesji z Holandii z tego co ja wiem. :-) Tam jest prawo bardzo mało restrykcyjne i można w kilka dni otrzymać po złożeniu wniosku koncesję. Tak samo koncesje z Czech. :-) KRRiTV ma obowiązek uznawać takie koncesji i je wpisywać na swoją listę rejestracji zagranicznych koncesji z innych krajów UE. Regulatorzy medialni z zagranicy muszą poinformować krajowych regulatorów gdzie wydali takie koncesje na emisji na dany kraj o wydaniu dla nadawcy kanału takiej koncesji. Tak po wydaniu koncesji w Holandii tamtejszy regulator przesłał zawiadomienie do polskie KRRiTV o tym że taki kanał jak Novelas+ będzie nadawać jako płatny kanał w sieciach kablowych, z satelity oraz w streamingu w Polsce.
Nadawca kanału Novelas+ czyli francuska Thema TV/C+Group musi przestrzegać prawa rynku w Holandii a nie w Polsce. :-)
Jakby polska KRRiTV miała zarzuty co do tego lokowania produktu w Novelas+ to by musiała takie zgłoszenie wysłać jako pismo do regulatora w Holandii a oni i tak by im odp. że nadawca nadają zgodnie z prawem i zapisami swojej koncesji w Holandii. :-) KRRiTV ma związane ręce i może sobie co najwyżej opisać pisma do regulatora, który wydał koncesje dla nadawcy tego kanału. :-)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
x 74
x 112

Telenowele

@pablo21 , dzięki za wyjaśnienie. Od siebie dodam, że Rubi oglądam tylko na platformie Canal+, więc nie wiedziałem, czy w tv są oznaczenia czy nie, natomiast przed każdym odcinkiem na stronie pojawia się oznaczenie wiekowe na kilka sekund.
pabloit21 pisze: 14 maja 2024, 20:05 Może telka która zastapi Rubi będzie to z Aracely Arambula, Abrazame muy Fuerte? Bądź Adela Noriega Cristina czy Wiosenna namiętność coś czuję że będzie to hit z lat 90-tych
Gdyby było "W niewoli uczuć" czyli "Abrazame muy Fuerte" to byłoby świetnie! Próbowałem ostatnio oglądać w necie no ale jakość kiepska i zniechęca a mam ostatnio jakiś sentyment do starych telenowel.
pabloit21
Obserwator
x 2
x 80

Telenowele

Czy orientuje się ktoś czy telenowele takie jak Rosalinda, Labirynt namiętności, Nigdy Cię nie zapomnę, La Intrusa czy Wiosenna namiętność zostały zremasterowane i są jeszcze w sprzedaży Televisy?
pablitoos
Użytkownik
x 14

Telenowele

Post autor: pablitoos »

pabloit21 pisze: 15 maja 2024, 16:09 Czy orientuje się ktoś czy telenowele takie jak Rosalinda, Labirynt namiętności, Nigdy Cię nie zapomnę, La Intrusa czy Wiosenna namiętność zostały zremasterowane i są jeszcze w sprzedaży Televisy?
Z tego co wiem to nie :)
pablo21
Poster
x 352
x 265

Telenowele

Post autor: pablo21 »

PPM pisze: 15 maja 2024, 6:37 @pablo21 , dzięki za wyjaśnienie. Od siebie dodam, że Rubi oglądam tylko na platformie Canal+, więc nie wiedziałem, czy w tv są oznaczenia czy nie, natomiast przed każdym odcinkiem na stronie pojawia się oznaczenie wiekowe na kilka sekund.
pabloit21 pisze: 14 maja 2024, 20:05 Może telka która zastapi Rubi będzie to z Aracely Arambula, Abrazame muy Fuerte? Bądź Adela Noriega Cristina czy Wiosenna namiętność coś czuję że będzie to hit z lat 90-tych
Gdyby było "W niewoli uczuć" czyli "Abrazame muy Fuerte" to byłoby świetnie! Próbowałem ostatnio oglądać w necie no ale jakość kiepska i zniechęca a mam ostatnio jakiś sentyment do starych telenowel.
Są oznaczenia wiekowe z Polski bo serwis C+online od C+Polska jest zarejestrowany na licencji polskiej KRRiTV i musi spełniać wymogi polskiego prawa reemitując treści z kanału Novelas+ w swojej ofercie.
Bloo411
Junior
x 39
x 124

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

PPM pisze: 14 maja 2024, 20:33 Nie jestem w temacie ale podejrzewam, że Novelas nie jest na polskiej koncesji więc pewnie nie było potrzeby informowania o lokowaniu produktu. Ale chodzi mi o sam fakt, że w Novelas nie wycięli tej sceny i pisze to tak tylko jako ciekawostkę :)
A widziałeś, aby Novelas+ nadawał oznaczenia wiekowe w lewym górnym rogu, jak np. TVN, TVP czy Polsat?. A zauważyłeś, aby Novelas+ emitował polskie produkcje w swojej ramówce? 2 x nie, czyli to znak, że stacja nie nadaje na polskiej koncesji.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
x 74
x 112

Telenowele

@Bloo411 to ja Ci tylko przypomnę, co napisałem: "Od siebie dodam, że Rubi oglądam tylko na platformie Canal+, więc nie wiedziałem, czy w tv są oznaczenia czy nie". Ciężko coś zobaczyć jak się tego kanału nie ogląda.
pabloit21
Obserwator
x 2
x 80

Telenowele

Rubi będzie mieć emisję dodatkowych odcinków
vlv
Junior
x 210
x 212

Telenowele

Post autor: vlv »

To chyba było wiadome od dawna, nie?
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
pabloit21
Obserwator
x 2
x 80

Telenowele

Owszem było, ale w Novelas+ często bywa tak ze pewne decyzję są zmieniane w ostatniej chwili. Tylko teraz pytanie od kiedy wejdzie emisja telenoweli po Rubi.
SiłaSerca
Użytkownik
x 3
x 20

Telenowele

Post autor: SiłaSerca »

pabloit21 pisze: 17 maja 2024, 12:18 Rubi będzie mieć emisję dodatkowych odcinków
Poprosimy źródło, bo napisałeś to co wiemy od dawna ale bez żadnego potwierdzenia. Jedyne osoby które mogą takie info dawać to osoby pewne czyli Liam i Pablo21
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”