[POLSAT] Siły specjalne - Polska
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 88
- x 3703
Kulisy programu w spocie promującym na stronie Polsatu.
Program będzie emitowany we wtorki o 20:20. Zaplanowano 8 odcinków.
Wśród uczestników będzie osoba LGBT.
@Majk87 absolutnie nie mam nic przeciwko takim osobom w różnych programach, ale w jaki sposób ta informacja jest istotna dla tego formatu?
Polsat w reklamach pokazuje że we wtorki o 20:10 a nie 20:20
Stacja ujawniła 18 rekrutów którzy wezmą udział w programie, dziewięć kobiet i dziewięciu mężczyzn:
https://www.polsat.pl/news/2024-08-22/k ... oznaj-ich/
https://www.polsat.pl/news/2024-08-22/k ... oznaj-ich/
- Kryterium0
- VIP Expert
- x 81
- x 763
Obejrzałem przez godzinę, dłużej nie dałem rady - NUDA!
To nic innego jak znana sprzed bez mała 20 lat "Selekcja" - dorzucili do budżetu, wybulili na "format", wycastingowali "instruktorów". Roboczy tytuł to chyba "Selekcja", bo czułem się jak podczas "Wyprawy Robinson" - prowadzący/instruktor posługiwał się kilkoma tytułami...
Jeśli to miało być godnym następcą bądź co bądź dynamicznego "Ninja Warrior" to nie pykło
To nic innego jak znana sprzed bez mała 20 lat "Selekcja" - dorzucili do budżetu, wybulili na "format", wycastingowali "instruktorów". Roboczy tytuł to chyba "Selekcja", bo czułem się jak podczas "Wyprawy Robinson" - prowadzący/instruktor posługiwał się kilkoma tytułami...
Jeśli to miało być godnym następcą bądź co bądź dynamicznego "Ninja Warrior" to nie pykło
Mam zupełnie odmienne wrażenia, podobało mi się tempo, które mogli jeszcze podkręcić. Trochę czuć, jakby montażyści Farmy też maczali palce w niektórych przebitkach. Zakładam, że to się rozkręci i będzie jeszcze ciekawiej. Ot takie wojskowe Hell's Kitchen, przy czym tutaj nie będzie nawet Kitchen, bo do końca ich pocisną.
A mnie się w zasadzie nawet podobało. Taki powrót do reality w stylu Nieustraszonych którego dawno nie widziałem w polskiej telewizji. Skojarzenia z nasi w mundurach w TTV pewnie mają trafne, ale tam jest bardziej jajcarsko a tu bardziej poważnie i na serio. Nie podoba mi sie aspekt wywlekania prywatnych brudów i wydarzeń z życia uczestników, no ale cóż - już były reality w tym stylu jak Moment Prawdy i trzeba się z tym pogodzić chyba że na tym bazuje teraz telewizyjna rozrywka.
Ja dopiero teraz obejrzałem pierwszy odcinek i trochę się rozczarowałem i wynudziłem, mam wrażenie, że zbyt długo trwał odcinek - podobnie jak "Ninja Warrior", które staje się nużące przez zbyt długie odcinki. Na plus ekstremalne zadania: skok do wody z helikoptera czy wypłynięcie z zatopionego auta, sam nie wiem czy byłbym skłonny wykonać takie zadania, więc tu plus za naprawdę trudne konkurencje.
Zgodzę się, że to przypomina trochę "Nasi w mundurach", bo nawet w zapowiedzi tego programu było kilka podobnych lub nawet takich samych konkurencji. Jednakże tu widać, że jest to zdecydowanie większe i droższe przedsięwzięcie.
Zgodzę się z tym, że odcinek mógł być za długi, skróciłbym go o 15-20 minut.
Wtorkowy debiut programu obejrzało średnio 424 tys. widzów (3,80% w 4+, 5,2% w 16-49 oraz 5,09% w 16-59).
https://www.press.pl/tresc/83443,Sredni ... w-polsacie
https://www.press.pl/tresc/83443,Sredni ... w-polsacie
Za mało, by nawet stwierdzić, że program może się dźwignąć w kolejnych tygodniach. Trochę szkoda, bo to powoduje, że Ninja Warrior znowu będzie zakładnikiem 2 edycji w roku. Jestem jedynie ciekawy, czy starczy cierpliwości na dogranie reszty sezonu w tej samej porze.