Technologia 5G
- Ogorek
- User of the Year 2020!
- x 8550
- x 711
Technologia 5G
Ostatnio Polska Izba Informatyki i Telekomunikacji (PIIT) wydała oświadczenie, w którym tłumaczy, że działanie sieci 5G nie ma żadnego związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa: https://www.dobreprogramy.pl/Koronawiru ... 07395.html
Zrobili to po tym, jak podpalono maszty 5G m. in. w Birmingham i Liverpoolu.
No cóż, spiskowców w naszym kraju też nie brakuje:
Zwycięzca typera skoków narciarskich 2020/2021
-
- VIP Expert
- x 960
- x 2295
Technologia 5G
- Ogorek
- User of the Year 2020!
- x 8550
- x 711
Technologia 5G
Tymczasem paranoicy chcą z tego powodu zrywać umowy

Zwycięzca typera skoków narciarskich 2020/2021
Technologia 5G
Czy ktoś potrafi w kilku słowach odpowiedzieć na pytanie, jaki jest fenomen tego szału "foliarzy", gdzie byli jak uruchamiano 4G czyli LTE lub 3G ?
I żeby nie było nie kibicuję 5G bo nie widzę sensu w pchanie się w tą technologię, nie uważam żeby urządzenia mobilne kiedykolwiek potrzebowały prędkości kilkudziesięciu Gb/s - a i inna sprawa, że to nie do osiągnięcia w realu - doskonale widzimy co dało nam 4G LTE, i że te 150 Mbps to... no ja nie widziałem na oczy - co oznacza, że potencjał tej technologii nie został wykorzystany.
I nie dajcie się nabrać, że jakakolwiek technologia bezprzewodowa w dającej się przewidzieć przyszłości prześcignie technologię światłowodową, bo póki maszty będą łączone światłowodem i nie wymyślimy lepszej komunikacji to zawsze korzystając z tegoż światłowodu uzyskamy lepsze połączenie w tym mniejszy ping
Technologia 5G

Technologia 5G
Po drugie: jak już urządzenia obsługujące 5G stanieją do normalnego poziomu. Ale zanim infrastruktura się rozwinie, to pewnie będą wdrażać 7 albo i 10 G

Technologia 5G
Technologia 5G
Z zewnątrz to może być nawet coś w stylu [EDIT] - ale w środku na pewno są jakieś specjalne urządzenia. Może ktoś kojarzy, gdzie można znaleźć schematy techniczne albo cokolwiek w tym guście???
Technologia 5G
https://satkurier.pl/news/199256/plus-5 ... siegu.html
Technologia 5G
Technologia 5G
Ja myślę że jeszcze czeka nas coś takiego jak router hybrydowy WiFi, czyli router który niedobory Gbps ze światłowodu rekompensuje sobie Gbps z sieci 5G dla stabilności transferu danych i maksymalizacji Gbps, natomiast w przypadku bezprzewodowego połączenia cały przesył idzie z 5G. Mam tu na myśli usługodawców telekomunikacyjnych oferujących światłowód + 5G, zwłaszcza w przypadku rozwijających się usług smart dom.waldus_5 pisze: ↑20 maja 2020, 17:03 I nie dajcie się nabrać, że jakakolwiek technologia bezprzewodowa w dającej się przewidzieć przyszłości prześcignie technologię światłowodową, bo póki maszty będą łączone światłowodem i nie wymyślimy lepszej komunikacji to zawsze korzystając z tegoż światłowodu uzyskamy lepsze połączenie w tym mniejszy ping