Telenowele i seriale tureckie

Forum fanów telenowel :)
casanova
Użytkownik
x 107
x 51

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: casanova »

Serial "TRZY SIOSTRY" mozna tez legalnie ogladac na grupach na FB wiec tak jak piszecie to jest wymówka do kolejnej powtorki.Druga sprawa co z serialem "List Pozegnalny" tak go zapowiadali ktos pisal nawet ze maja na niego licencje i co nie wyemituja go co moge nazwac debilizmem jak mozna kupic licencje na serial a potem go nie wyemitowac nie trzyma sie to kupy.I trzecia sprawa jesli stacja ma zamiar zostac przy jednym pasmie premier tureckich to jest to nie fair wobec fanow turkiszy ktorym usunieto kanal DIZI i jesli widz ktory oglada tureckie seriale nie znajdzie nic dla siebie w ramowce po prostu odejdzie i stwiedzi ze kanal schodzi na psy.
Tyle w temacie ode mnie :)
Liam
Poster
x 104
x 301

Post autor: Liam »

casanova pisze: 25 wrz 2024, 18:16 Serial "TRZY SIOSTRY" mozna tez legalnie ogladac na grupach na FB[...]
Najpierw sobie poczytaj co to legalne źródło...
Marek99
Obserwator
x 35
x 44

Post autor: Marek99 »

Dobrze, że jest utrzymywane trzygodzinne pasmo premierowe + dwa powtórkowe (18:00 i 19:00) dla produkcji emitowanych wcześniej w NOVELAS+ oraz z innych kanałów telewizyjnych (mowa tu np. o TV Puls czy tvn/tvn7/itvn).
Przypominam, że dwugodzinne pasmo, które leci o 20:00 i 21:00 są przeznaczone na produkcje z dawnego kanału Dizi, na tę chwilę wątpliwe jest to aby w tych godzinach leciały premiery, a bardziej skierowane na produkcje, które wcześniej kiedyś leciały na antenie NOVELAS+, Dizi, czy na innym.
Najlepiej gdyby nadawca powrócił do emisji ramówki z przed 1 marca, mniej byłoby marudzenia, że jest więcej meksykańskich premierowych produkcji od tureckich powtórek, ale się na to nie zanosi.

Aktualna ramówka NOVELAS+ na viewtopic.php?p=790380#p790380
gigiola
Użytkownik
x 5
x 87

Post autor: gigiola »

casanova pisze: 17 wrz 2024, 22:45
Liam pisze: 17 wrz 2024, 17:29 Nie, to z OGM Universe. Dla Francji zakupili najprawdopodobniej „Toprak ile Fidan”, bo już od dłuższego czasu mówi się, że pojawi się ten tytuł w Novelas TV. Podejrzewam, że dla Polski też mogli coś jeszcze kupić. Oferta tam duża nie jest. Mają „Sakla Beni”, „Toprak ile Fidan”, „Çöp Adam” i „Yüz Yıllık Mucize”. Może nawet i cały katalog pojawi się w Novelas+ :P
Liam to nie jest Kanal D wiec mam nadzieje ze pojda dalej i kupia tytuly od Show,Fox i moze z ATV
Nie sądzę. Dyrektor ds. globalnej dystrybucji i partnerstwa OGM Universe zalajkowała wpis Media Hub informujący o podpisaniu kontraktu na wyłączność (w zakresie dostarczania treści tureckich) z Themą (była o tym mowa kilka stron wczesniej), co może oznaczać, że Media Hub jest w kooperacji z OGM. Czyli, że się mogą na Novelas pojawić inne seriale tureckie od OGM (a nie od razu od wszystkich innych dystrybutorów).

Obrazek
casanova
Użytkownik
x 107
x 51

Jesli chodzi o produkcje z Turcji to odpisali mi ze planuja rozne seriale wiec miejmy nadzieje ze to nie bedzie sama patologia od OGM.
gigiola
Użytkownik
x 5
x 87

Post autor: gigiola »

Ale przecież w tej odpowiedzi nie ma ani żadnej deklaracji, ani niczego nowego. Zawsze tak odpisywali, odpisują i będą odpisywać. Poza tym między planowanie, a realizacją jest jeszcze coś takiego jak zmiana planów. :lol: A to się im akurat zdarza najczęściej. Dlatego dla mnie taka odpowiedź jest równoznaczna z brakiem odpowiedzi.
Atahan
Junior
x 32
x 40

Post autor: Atahan »

Film oryginalny Netflixa "Prawdziwy dżentelmen" jest dziś najchętniej oglądanym filmem na platformie. Klasycznie, oceny są fatalne. Główną rolę gra Cagatay Ulusoy, którego można kojarzyć z seriali Netflixa "Krawiec", "The Protector" i "Kubra". Ebru Sahin grała w "Zakazanym owocu".

https://www.netflix.com/title/81610282
Życie czarującego żigolaka wywraca się do góry nogami, gdy zostaje ugodzony strzałą Amora. Teraz musi odpowiedzieć sobie pytanie, czego naprawdę pragnie i potrzebuje.
vlv
Junior
x 208
x 212

Post autor: vlv »

Bo film jest fatalny. Powtórzę się, bo już kiedyś to pisałem, tureckie filmy i seriale (nie tylko tureckie zresztą) z Netfliksa poza językiem nie mają w zasadzie nic wspólnego z turkiszami, które znamy. To całkowicie inny gatunek.
NF narzuca swoją ideologię. Seriale z USA i postępowej Europy są już na maksa tym przesiąknięte. Inne rynki w mniejszym stopniu, ale to kwestia czasu.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
vlv
Junior
x 208
x 212

casanova pisze: 02 paź 2024, 16:50 Czy mozna by wiedziec gdzie jest zapowiedz serialu "Sakla beni" ktorego juz premiera za 2 dni Novelas+ coraz bardziej zawodzi juz szkoda słów powinni wypusci zawiastun przynajmniej tydzien wczesniej
Już jest. Rychło w czas :o
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
casanova
Użytkownik
x 107
x 51

Serial "Dumna Miłość" nadal jest dostepny w serwisie Filmbox+ czyzby odnowili na niego prawa bo wczesniej go nie bylo?
vlv
Junior
x 208
x 212

Wydaje mi się, że był tam cały czas. Siedem seriali z Dizi się ostało.
Evelyn1692
Użytkownik
x 2
x 14

Post autor: Evelyn1692 »

Czy tylko ja miałam wrażenie oglądając 1 odcinek serialu "Sakla Beni" że żaden z bohaterów nie jest zdrowy na umyśle, łącznie z główną bohaterką. Nazli łącznie z jej rodzinką jest nienormalna. Wygląda na to że to ona rządzi całym domem i do tego znęca się psychicznie nad Incilą, która boi się jej jak ognia.
casanova
Użytkownik
x 107
x 51

Evelyn1692 pisze: 04 paź 2024, 19:30 Czy tylko ja miałam wrażenie oglądając 1 odcinek serialu "Sakla Beni" że żaden z bohaterów nie jest zdrowy na umyśle, łącznie z główną bohaterką. Nazli łącznie z jej rodzinką jest nienormalna. Wygląda na to że to ona rządzi całym domem i do tego znęca się psychicznie nad Incilą, która boi się jej jak ognia.
Jeśli chodzi o ten serial to poczekaj co będzie dalej takiej patologi to nigdy nie było w tureckim serialu 😰 zresztą jak inne wytwory od OGM nawet nie wiem czy Novelas kierowało się w kupnie tego gówna
kokos
Obserwator
x 2
x 38

Post autor: kokos »

Jeśli chodzi o "Zatraceni w miłości" to prędzej spodziewałbym się jej emisji w TVP1 po zakończeniu drugiego sezonu "Złotego chłopaka" z uwagi na crossovery z drugim tytułem.
vlv
Junior
x 208
x 212

Ja oglądałem na bieżąco, jak leciał w Turcji i po kilku odcinkach miałem już dość. A raczej rzadko się zdarza, żebym odpuścił turkisza.
Coś im ewidentnie nie pyknęło w tym serialu. Miał być hit a wyszło, jak wyszło. Powtórzę się raz jeszcze.
Cemre Baysel jednak jest stworzona do komedii.
Mogli spokojnie puścić "Baht Oyunu" z nią. W sam raz na jesienne wieczory, a wybrali taki depresyjny serial.

Jeśli chodzi o crossovery, to może w wersji międzynarodowej wytną te sceny. One i tak nic nie wnoszą. W tureckiej wersji nie było typowego intra, a tutaj jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”