Telenowele i seriale tureckie
Bo KRRiTV, która jest obecnie i w niej ma większość przeciwna opcja polityczna blokuje zmiany w Karcie Powinności TVP i likwidację części kanałów tematycznych TVP w tym kanał TVP Kobieta. W przyszłym roku są Wybory Prezydenta RP bo obecnie to aktualny włodarz pałacu prezydenckiego, któremu kończy się ostatnia kadencja blokuje zmiany w KRRiTV w tym nie podpiszę nowej ustawy o KRRiTV oraz likwidującą Rady Mediów Narodowych, która odebrała część kompetencji KRRiTV. Jeśli wygra kandydat na Prezydenta RP z obecnej opcji politycznej, która rządzi to jej ustawy w tym nowa ustawa o KRRiTV przejdą i zmieni się skład KRRiTV. Wtedy TVP ponownie zawnioskuje o zmianę Karty Powinności TVP i dojdzie do likwidacji kanałów tematycznych TVP. Może dojść do tego jeszcze w ostatnim kwartale 2025 roku. Tak więc obecna Karta Powinności TVP może zostać ponownie zmieniona już przez nowy skład KRRiTV.
@pablo21 , do dzisiaj mi nie odpowiedziałeś na prosto zadane pytanie, Pominęłam Twoją ostatną odpowiedź, bo była nie na temat. Dlatego wracam z pytaniem, którego treść "pogrubiam". Nie chcę się cofać na poprzednie strony, żeby przytoczyć Twoje komentarze zapewniające nas, że będziemy zadowoleni. Tak wiec czekam na merytoryczną odpowiedź.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 17:28@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.pablo21 pisze: ↑06 gru 2024, 16:06Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 16:03 Śmiać mi się chce.![]()
![]()
![]()
Miało być tyle premier tureckich... A weszły 2 telki latino i czeka w kolejce długa lista telek z Televisy plus coś Brazyli.
@pablo21 , bo to pytanie do Ciebie:
Gdzie w kontekście tego co wyżej napisałam widzisz realną szansę, że fani tureckich seriali będą mieli co oglądać na Novelas+? Bo wiele razy o tym pisałeś, że nasze niezadowolenie jest przesadzone i nieuzasadnione, bo kanał ma w planach wiele premier tureckich? Gdzie te premiery? Za chwilę kończy się jedna krótka i w jej miejsce wchodzi powtórka z TVP VOD - do dzisiaj dostępna w serwisie.W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.
Nie, nie jestem widzem kanału Dizi , który (...). Byłam i widzem Dizi i Novelas+. Do tego jestem widzem innych kanałów, na których lecą turkisze. Tak jak i zresztą większość widzów. Dlatego przestań wreszcie nas dzielić i segregować, bo to, ze ktoś ogląda na Novelas+, nie znaczy, że nie ogląda innych kanałów. Co więcej, jeśli ktoś jest fanem jakiegoś gatunku (tureckiego, latynoskiego, czy jeszcze innego) wcale nie znaczy, że jego świat się na tym jednym kanale zatrzymał. I przestań nas pouczać co to premiera, a co powtórka, bo nie jesteśmy pozbawieni umiejętności umysłowych i potrafimy odróżnić co widzieliśmy, a co nie.
Szczytem tupetu jest wmawiać innym, że serial dostępny od ręki i na żądanie w ogólnodostępnym serwisie VOD, gdzie można go oglądać 24 godziny na dobę jest premierą na Novelas+.
Całkowita zgoda 
Chyba trzeba po prostu przywyknąć do faktu, że fani turkiszy są traktowani po macoszemu. Pewnie z raz, góra dwa razy trafi się jakaś premier, a a tak to będziemy skazani na powtórki na dodatek chamsko przedstawiane pod szyldem "premier".
Nie ma mowy, żeby z Eccho Rights kupili tylko "Wszędzie ty". Na bank będą też inne tytuły, które leciały już na TVP/VOD. To jest dramat, co oni odwalają.
Chyba trzeba po prostu przywyknąć do faktu, że fani turkiszy są traktowani po macoszemu. Pewnie z raz, góra dwa razy trafi się jakaś premier, a a tak to będziemy skazani na powtórki na dodatek chamsko przedstawiane pod szyldem "premier".
Nie ma mowy, żeby z Eccho Rights kupili tylko "Wszędzie ty". Na bank będą też inne tytuły, które leciały już na TVP/VOD. To jest dramat, co oni odwalają.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Dokładnie ja już niestety nie mam nadzieji że coś się zmieni na Novelas+ dla fanów turkiszy po co likwidowali Dizi mogli spokojnie zmienić nazwę na Kanał D Drama lub Turkish Drama tak jak w Izraelu tam są tytuły na poziomie i bez powtórek .Mam nadzieję że odpływ widzów z kanału Novelas będzie dość spory bo nie każdy lubi oglądać aktorki po operacjach plastycznych i protki w wieku 50 lub 40 lat :/ .
Prawda jest taka, że jaki tytuł Turecki by nie kupili to wam nigdy nie pasuje
Gdy dowiedzieliście się o emisji Zatraceni w miłości to też wylewaliście gorzkie żale, a bo to, a bo tamto
Weźcie pod uwagę, że nie każdy oglądał Wszędzie ty, a to ze jest dostępne w TVP VOD to guzik to interesuje telewidzów, którzy nie korzystają z tej platformy i dopiero pierwszy raz będą oglądać! A jaki tytuł turecki by nie poleciał to wy tylko narzekacie. Pytanie do was: Co wy chcecie żeby puszczali? Jakie premiery? Skoro wy nawet na Zatraceni w miłości potrafiliście wylewać swoje gorzkie żale. Ludzie litości!! 

Przykro mi ale skoro z takim nastawieniem ze mną tutaj rozmawiasz ala nie mal hejt na mnie i jeszcze mnie obrażasz to uważam że po prostu nie ma o czym rozmawiać. Ja tak samo oglądam i latino i tureckie i nikogo nie segreguje jak twierdzisz oraz nie wylewam swoich żali i pretensji. Grupa Canal+ nowy właściciel pośredni nadawcy kanału Dizi czyli SPI Int./Kino Polska miał prawo zrobić z tym kanałem co chciał i nikt mu tego nie mógł zabronić. Prawda jest taka że po przejęciu SPI Int. Grupa Canal+ miała w Polsce 2 kanały o podobnej tematyce emitujące zbieżne treści bo tureckie seriale były i tu i tu. Postawili na własną markę czyli kanał Novelas+, który wystartował w Polsce wcześniej niż kanał Dizi. Po prostu by nie było kanibalizmu w Grupie Canal+ na polskim rynku połączli oba kanały poprzez wchłonięcie przez kanał Novelas+ kanał Dizi wykorzystując jego kanały dystrybucji w sieciach kablowych gdzie kanału Novelas+ nie było od startu w Polsce. Dla mnie to całe wasze zachowanie to po prostu jest nie poważne i zachowujecie się jakby miał nastąpić koniec świata. Pisałem wyraźnie że trzeba czekać na decyzję nadawcy dot. przywrócenia pasma o godz. 21 w styczniu 2025 i to w tym paśmie jest szansa na pasmo premierowe latino lub tureckie ale bardziej w stronę tureckiego. Na razie brak decyzji. Gdzie kogoś oszukałem odnośnie nowości w Novelas+?gigiola pisze: ↑08 gru 2024, 16:33@pablo21 , do dzisiaj mi nie odpowiedziałeś na prosto zadane pytanie, Pominęłam Twoją ostatną odpowiedź, bo była nie na temat. Dlatego wracam z pytaniem, którego treść "pogrubiam". Nie chcę się cofać na poprzednie strony, żeby przytoczyć Twoje komentarze zapewniające nas, że będziemy zadowoleni. Tak wiec czekam na merytoryczną odpowiedź.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 17:28@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.pablo21 pisze: ↑06 gru 2024, 16:06
Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV.W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.
Nie, nie jestem widzem kanału Dizi , który (...). Byłam i widzem Dizi i Novelas+. Do tego jestem widzem innych kanałów, na których lecą turkisze. Tak jak i zresztą większość widzów. Dlatego przestań wreszcie nas dzielić i segregować, bo to, ze ktoś ogląda na Novelas+, nie znaczy, że nie ogląda innych kanałów. Co więcej, jeśli ktoś jest fanem jakiegoś gatunku (tureckiego, latynoskiego, czy jeszcze innego) wcale nie znaczy, że jego świat się na tym jednym kanale zatrzymał. I przestań nas pouczać co to premiera, a co powtórka, bo nie jesteśmy pozbawieni umiejętności umysłowych i potrafimy odróżnić co widzieliśmy, a co nie.
Szczytem tupetu jest wmawiać innym, że serial dostępny od ręki i na żądanie w ogólnodostępnym serwisie VOD, gdzie można go oglądać 24 godziny na dobę jest premierą na Novelas+.
Zapowiadałem premierową emisję "La Patrona" w Novelas+? No i emisja będzie!
Zapowiadałem/wspominałem i sugerowałem emisję "Dziedzictwo del Monte" wiele razy w Novelas+? No i też emisja będzie!
Tureckie wspominałem że rozszerzyli współpracę z nowymi dystrybutorami poza Kanal D, z którym mają deal od lat z czasów sprzed startu Novelas+ gdy tylko był francuski Novelas TV. Pierwsze efekty tego to premiera "Zatraceni w miłości" w paśmie o godz. 16. no ale ten wybór wam się nie spodobał/nie pasuje i dalej nie zadowolenie jest.
Drugie pasmo trzeba czekać na decyzję nadawcy. Kilka dni temu przekazałem niezadowolenie widzów/fanów na forach odnośnie małej ilości pasma premierowych seriali tureckich w Novelas+ z jednoczesnym wskazaniem że pasmo o godz. 21 powinno wrócić do Novelas+ lub zrobić je w paśmie o godz. 19 po zakończeniu powtórkowej emisji latino "Aromat miłości" lub po zakończeniu emisji powtórkowej tureckiego "Płomienie pożądania" w paśmie weekendowym. zobaczymy jak zdecydują? Trzymam kciuki by pasma o godz. 21 jednak powróciło do ramówki Novelas+ od stycznia 2025. Czy tak będzie to zobaczymy?
Tylko znowu jeśli to pasmo powróci o godz. 21 i będzie w nim premiera turecka to podejrzewam że znowu tytuł nie będzie pasował i znowu będą tutaj gorzkie żale się wylewać? Mają kilku dystrybutorów teraz z tureckich seriali więc jeszcze mogą zaskoczyć i nie będzie tak ja kdo tej pory samego Kanal D.

Odnośnie oglądalności kanału Novelas+ to niestety pobieżne wasze życzenia bo kanał ma się bardzo dobrze i jego widownia cały czas rośnie i cieszy się dużą popularnością. Połączenie z kanałem Dizi wyszło mu na dobre i jest jeszcze lepiej niż było wcześniej.

Przypominam komunikat Grupy Canal+/SPI. Int./Kino Polska/Canal+Polska:
https://satkurier.pl/news/234591/kanal- ... elas1.html
"Grupa Kino Polska jest częścią SPI International, globalnej grupy medialnej należącej do Grupy CANAL+, posiadającej wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu kanałami telewizyjnymi i usługami cyfrowymi w prawie 70 krajach świata. Grupa Kino Polska oferuje popularne kanały, przeznaczone dla szerokiej widowni, wśród nich kanał Dizi, który wraz z początkiem marca oficjalnie stanie się Novelas+1."
"Stale ulepszamy portfolio naszych kanałów, zapewniając widzom dostęp do jeszcze ciekawszej rozrywki. Kanał Novelas+1, który powstał jako efekt synergii w ramach Grupy CANAL+, to unikalna oferta na rynku, łącząca świat tureckich seriali z latynoamerykańskimi. Mamy nadzieję, że po zmianie w Novelas+1 i poprzez wzbogaconą ofertę programową, kanał zyska jeszcze szerszą widownię, która dołączy do wiernych fanów ponadczasowych historii o miłości – powiedział Erwan Luherne, członek zarządu Grupy Kino Polska i dyrektor zarządzający SPI International."
"Dzięki współpracy Grupy Kino Polska i CANAL+ Polska, Grupa CANAL+ wprowadzi na polski rynek szerszą i bardziej atrakcyjną ofertę kanałów Novelas+ i Novelas+1 z korzyścią dla lokalnej widowni – informuje nadawca."
P.S.: Nie doceniacie tego i nie umiecie się cieszyć z tego co macie. :-( Przypominam że kilka lat temu został zlikwidowany wieloletni kanał o takiej samej tematyce Zone Romantica i polski rynek został bez takiego kanały tematycznego. Potem wiadomo powstał kiepski twór włoskiego Polcast TV o nazwie Novela TV w marnej jakości technicznej i kiepskiej dystrybucji a na dodatek nadawca tego kanału karze sobie słono płacić za jego dostęp operatorom. Kiedy po tylu latach Grupa Canal+ poprzez wspólny projekt Canal+Polska i francuską spółkę zależną Thema TV/Canal+Group uruchomiła w Polsce kanał Novelas+, który powstał na bazie francuskiego ich kanału Novelas TV to coś ruszyło i dostaliśmy znowu kanał na miarę kanału Zone Romantica a nawet lepszy w bardzo dobrej jakości i to w jakości Full HD na satelicie i w sieciach kablowych oraz dostępny online w C+online. Jak widać widzowie/fani nie umieją tego docenić a dopiero jak to stracą wtedy żałują. Tak było przy zamknięciu kanału Zone Romantica w Polsce kilka lat temu. :-(
Ostatnio zmieniony 08 gru 2024, 18:30 przez pablo21, łącznie zmieniany 1 raz.
Tacy najlepsi dystrybutorzy do turkiszy to wg mnie są Intermedya, Madd i ewentualnie Global Agency ale Novelas+ pewnie po nie nie sięgnie bo jest zdecydowanie gorszy od swojego odpowiednika Novelas tv :/. Odnośnie pasm tureckich w Novelas+ to powinny przynajmniej być 3 premiery tureckie bo niestety jest przewaga latino i to na wielką niekorzyść turkiszy .
Ostatnio zmieniony 08 gru 2024, 18:45 przez casanova, łącznie zmieniany 2 razy.
Przecież polski Novelas+ i francuski Novelas TV to ten sam nadawca Thema TV/Canal+Group we Francji.
Pozostaje mi powtórzyć to co wcześniej napisałem odnośnie porównania obu kanałów/obu lokalnych wersji kanału Novelas TV/Novelas+. Novelas TV we Francji to całkowicie inny kanał niż Novelas+ w Polsce z racji iż rynek francuski jest inny niż rynek polski. 
Co do kanału Dizi to podejrzewam że wkrótce Grupa Canal+ rozpocznie ekspansję marki Novelas TV/Novelas+ na pozostałych rynkach gdzie nadaje kanał Dizi od SPI Int. i przeprowadzi rebranding jego na markę Novelas TV/Novelas+. Nowy właściciel stawia na swoją markę.

Co do kanału Dizi to podejrzewam że wkrótce Grupa Canal+ rozpocznie ekspansję marki Novelas TV/Novelas+ na pozostałych rynkach gdzie nadaje kanał Dizi od SPI Int. i przeprowadzi rebranding jego na markę Novelas TV/Novelas+. Nowy właściciel stawia na swoją markę.
No tylko, że po połączeniu Novelas+ i Dizi była przewaga Tureckich seriali nad latino, ale oczywiście wtedy tego nie widać, że latino jest mniej bo widzowie tureckich produkcji są zadowolenicasanova pisze: ↑08 gru 2024, 18:25 Tacy najlepsi dystrybutorzy do turkiszy to wg mnie są Intermedya, Madd i ewentualnie Global Agency ale Novelas+ pewnie po nie nie sięgnie bo jest zdecydowanie gorszy od swojego odpowiednika Novelas tv :/. Odnośnie pasm tureckich w Novelas+ to powinny przynajmniej być 3 premiery tureckie bo niestety jest przewaga latino i to na wielką niekorzyść turkiszy .

Chyba nie liczysz tego chłamu z TVP jako tureckich seriali? Te tasiemce łączy z tureckimi serialami tylko język.
Też ci znajdę zaraz jakieś hiszpańskojęzyczne seriale i powiem, że jest przewaga latino. Bo to ten sam poziom argumentów.
Też ci znajdę zaraz jakieś hiszpańskojęzyczne seriale i powiem, że jest przewaga latino. Bo to ten sam poziom argumentów.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Niestety po tym jak na kanałach Grupy Polsat Plus czyli TV4/TV6 zniknęły 2-3 stałe pasma telenovel latino to w naziemnej telewizji już nie ma praktycznie nic z latino poza powtórką entą "Nie igraj z aniołem" w TV Puls oraz tasiemca "Akacjowa 38" w TVP bo "Sześc sióstr" to zdaje się już wyleciało z ramówki TVP Kobieta i nie kupią dalszych sezonów. :-( Przypomnę że odeszło także pasmo latino w naziemnym TTV gdzie leciały globówki. :-( Obecnie stacja postawiła na produkcję turecką z bardzo udanym startem i wynikami oglądalności. Widzowie tureckiego "Zapukaj do moich drzwi" dopisali. Jeśli powtórka tego tytułu po emisji kilka lat temu w WP TV dopisze w paśmie o 16.05 (po zmianie godziny na życzenie widzów z godz. 14.35!) to jest szansa na premiery tureckie w nim a nawet dodanie dodatkowego pasma w ramówce kanału lub start takiego pasma w siostrzanym serialowo-filmowym kanale naziemnym TVN7.Angela pisze: ↑08 gru 2024, 19:40No tylko, że po połączeniu Novelas+ i Dizi była przewaga Tureckich seriali nad latino, ale oczywiście wtedy tego nie widać, że latino jest mniej bo widzowie tureckich produkcji są zadowolenicasanova pisze: ↑08 gru 2024, 18:25 Tacy najlepsi dystrybutorzy do turkiszy to wg mnie są Intermedya, Madd i ewentualnie Global Agency ale Novelas+ pewnie po nie nie sięgnie bo jest zdecydowanie gorszy od swojego odpowiednika Novelas tv :/. Odnośnie pasm tureckich w Novelas+ to powinny przynajmniej być 3 premiery tureckie bo niestety jest przewaga latino i to na wielką niekorzyść turkiszy .Z tego co się orientuję w polskiej telewizji jest więcej seriali Tureckich, więc wy fani tych produkcji macie więcej powodów do cieszenia niż my, fani latino. A mimo, że macie więcej tureckich produkcji w polskiej telewizji, to narzekacie więcej niż fani latino
![]()

Tureckich produkcji jest niestety bardzo dużo w kanałach naziemnych w tym przytłaczająco jest ich w ilości na kanałach TVP + teraz w TTV. Ja ponownie oglądam emisję "Zapukaj do moich drzwi" i sobie nagrywam w lepszej jakości Full HD z TTV.

Odnośnie jakości tych tytułów tureckich jakie kupuje nasza TVP to niestety już inna kwestia bo moim zdaniem nie dosięgają nawet do pięt takiej powtórce w TTV jak "Zapukaj do moich drzwi". :-( Niestety czasy jak TVP kupowała tak świetne produkcje tureckie jak" Łzy Cennet", "Wieczna miłość" czy "Tylko z Tobą" już nie wrócą chyba a teraz nadeszła epoka długich tasiemców niskich lotów. :-(
No i niestety @pablo21 To pokazuje tylko w jakiej sytuacji są fani tureckich seriali, a mają najwięcej do narzekania
Ja tam nie narzekam gdy coś nie leci na Novelas+ w moim guście, tylko cierpiliwie czekam
@vlv no może i są to tasiemce, ale są to wasze ulubione tureckie seriale to oglądajcie

@vlv no może i są to tasiemce, ale są to wasze ulubione tureckie seriale to oglądajcie

-
- Obserwator
- x 327
- x 258
Ale z Ciebie egoistacasanova pisze: ↑08 gru 2024, 18:25 Tacy najlepsi dystrybutorzy do turkiszy to wg mnie są Intermedya, Madd i ewentualnie Global Agency ale Novelas+ pewnie po nie nie sięgnie bo jest zdecydowanie gorszy od swojego odpowiednika Novelas tv :/. Odnośnie pasm tureckich w Novelas+ to powinny przynajmniej być 3 premiery tureckie bo niestety jest przewaga latino i to na wielką niekorzyść turkiszy .

Ty chyba mówisz o tych powtórkach z Dizi co nam stacja fundowała przez prawie rok nie wspominając że to były tytuły z niższej półki także nie potrzebny jest ten twój komentarz z twojej strony co do latino to czy ja wspomniałem kiedyś w jakimś komentarzu że chce ich likwidacja NIE chce tylko żeby było po równo i latino i Turcji i same premiery bez powtórek a na to niestety się nie zapowiada i nigdy się to nie stanie .Menadżerka pisze: ↑08 gru 2024, 20:25Ale z Ciebie egoistacasanova pisze: ↑08 gru 2024, 18:25 Tacy najlepsi dystrybutorzy do turkiszy to wg mnie są Intermedya, Madd i ewentualnie Global Agency ale Novelas+ pewnie po nie nie sięgnie bo jest zdecydowanie gorszy od swojego odpowiednika Novelas tv :/. Odnośnie pasm tureckich w Novelas+ to powinny przynajmniej być 3 premiery tureckie bo niestety jest przewaga latino i to na wielką niekorzyść turkiszy .A jak przez kilkanaście miesięcy była przewaga tureckich seriali po połączeniu Novelas z DIZI to nie było problemu, a teraz jak Latino wysuwa się na pierwszy plan to już boli. Czy tak ciężko zrozumieć, że istnieją fani i jednych produkcji i drugich? Tutaj mam wrażenie, że myślisz tylko o tym, żeby Tobie było dobrze. Ja nie oglądam turkiszy, ale nie marudzę, żeby wyrzuć ich z ramówki całkowicie czy żeby zmniejszyć ilość ich tytułów. Dla Ciebie to najlepiej by było jakby Novelas całkowicie zlikwidowało pasmo z Latino. No niestety możesz sobie pomarzyć
![]()
Jesteście naprawdę męczący. Nie da się czytać niektórych komentarzy. Każdy patrzy na swój tyłek bez obiektywnego spojrzenia na drugą stronę, nie mówiąc już w ogóle na spojrzenie oczami stacji.
„Wszędzie ty” jest premierą telewizyjną i premierą Novelas+. Choć rozumiem niezadowolenie bo serial legalnie od niecałych dwóch lat jest dostępny w Polsce. Bardziej zrozumiał bym, gdyby Novelas+ zaproponował ten serial ale w innym dodatkowym paśmie. Niektórzy jednak myślą, że Novelas+ ten serial ściągnął za darmo z CDA. Nie. Zainwestowali w niego, kupili go. Niektórzy nie rozumieją, że liczą się tylko słupki oglądalności, tym samym pieniądze. TVP obecnie na trzy pasma tureckich seriali emituje dzienne tasiemce. Dlaczego? Bo to one najbardziej interesują polskiego widza. Dlaczego mają inwestować w droższe pozycję, które oglądają się gorzej? Jeśli „Wszędzie ty” będzie miało takie same lub lepsze wyniki od „Trzech sióstr” czy „Zatraceni w miłości” to dlaczego nie mają zainwestować np. w „Labirynt wspomnień” (dostępny na TVP VOD)? Mają patrzeć na komentarze widzów czy słupki oglądalności (=zarobek)? Ale podobnie jest jeśli chodzi o latino... Dlaczego rezygnować z pasma o 18.00 w takiej konwencji (znane już tytuły), skoro świetnie one sobie na Novelas+ radzą?
Widz telewizyjny śmiało pokazuje co mu się podoba a co nie i dany kanał za tym widzem dąży. Wielu wróżyło i wróży Novelas+ upadek tymczasem widzów wciąż przybywa.
Mam wrażenie, że za często pojawiają się na forum przekolorozywane informacje, które głównie dają nadzieję a jednocześnie prowadzą to jeszcze większych narzekań.
„Wszędzie ty” jest premierą telewizyjną i premierą Novelas+. Choć rozumiem niezadowolenie bo serial legalnie od niecałych dwóch lat jest dostępny w Polsce. Bardziej zrozumiał bym, gdyby Novelas+ zaproponował ten serial ale w innym dodatkowym paśmie. Niektórzy jednak myślą, że Novelas+ ten serial ściągnął za darmo z CDA. Nie. Zainwestowali w niego, kupili go. Niektórzy nie rozumieją, że liczą się tylko słupki oglądalności, tym samym pieniądze. TVP obecnie na trzy pasma tureckich seriali emituje dzienne tasiemce. Dlaczego? Bo to one najbardziej interesują polskiego widza. Dlaczego mają inwestować w droższe pozycję, które oglądają się gorzej? Jeśli „Wszędzie ty” będzie miało takie same lub lepsze wyniki od „Trzech sióstr” czy „Zatraceni w miłości” to dlaczego nie mają zainwestować np. w „Labirynt wspomnień” (dostępny na TVP VOD)? Mają patrzeć na komentarze widzów czy słupki oglądalności (=zarobek)? Ale podobnie jest jeśli chodzi o latino... Dlaczego rezygnować z pasma o 18.00 w takiej konwencji (znane już tytuły), skoro świetnie one sobie na Novelas+ radzą?
Widz telewizyjny śmiało pokazuje co mu się podoba a co nie i dany kanał za tym widzem dąży. Wielu wróżyło i wróży Novelas+ upadek tymczasem widzów wciąż przybywa.
Mam wrażenie, że za często pojawiają się na forum przekolorozywane informacje, które głównie dają nadzieję a jednocześnie prowadzą to jeszcze większych narzekań.
TVP Kobieta nie przerwało „Sześciu sióstr”. Wyemitowali wszystkie odcinki telenoweli.
Czasami milczenie jest złotem.