Telenowele

Forum fanów telenowel :)
Angela
Obserwator
x 16
x 97

Telenowele

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Angela »

pabloit21 pisze: 06 gru 2024, 16:16 Czemu Dziedzictwo del Monte wpisane jest od 15 stycznia, skoro Teresa kończy się 7?
Teresa kończy się 14 stycznia gdyż ma 152 odcinki :)
Awatar użytkownika
FanTheBlues
Obserwator
x 457
x 36

Telenowele

Post autor: FanTheBlues »

vlv pisze: 07 gru 2024, 13:36 Chodzą słuchy, że węgierska firma TV2, która wcześniej bezskutecznie ubiegała się o koncesję na MUX-8, chce kupić TVN. Jeśli do tego dojdzie, myślicie, że oferta seriali się zmieni? Mogę się mylić, zdaje się, że TV2 ma dość ciekawą i obszerną ofertę latino i turkiszy na Węgrzech.
Wyłącz Republika tv, bo tam takie bzdury klepią że aż uszy więdną :lol:
AnaPaula
Użytkownik
x 10
x 32

Telenowele

Post autor: AnaPaula »

pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:25 Powtórzę raz jeszcze że Televisa powróci wkrótce do ramówki Novelas+. Cierpliwości! :-)
Nie zdziwiłabym się, gdyby ten powrót nastąpił w marcu jako powtórka z kanału w paśmie o 19:00 :rolleyes: Na premierowy tytuł na razie nie ma wolnego pasma - podobno po Imperio będzie eksperyment w postaci wielkiego hitu z Europy, a finał La Patrony na początku lipca.

pablo21 pisze: 07 gru 2024, 14:35 Tak więc na razie nadzieje na latino i tureckie w kanałach TVN bym powstrzymał mocno. Polski rząd ostro tą sprawę griluje w KE a ta może zablokować taką sprzedaż w Polsce.
Mógłbyś napisać o tym coś więcej? :) Nie interesuję się polityką aż tak szczegółowo, ale zaintrygowało mnie, że nasz rząd ma jakieś "ale" nawet do seriali emitowanych w polskiej telewizji :huh:
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
x 178
x 952

Telenowele

Post autor: matik »

@AnaPaula
Polski rząd nie ma nic do emitowanych seriali. Wystarczy czytać całościowo a nie wybiórczo i przede wszystkim ze zrozumieniem :rolleyes:
Bloo411
Junior
x 38
x 122

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:03 Jeśli chcecie coś zobaczyć z latino w Novelas+ to napiszcie tutaj a je mogę im podesłać. :-) Tylko to czy to wezmą pod uwagę to już od nich zależy.

Proszę bardzo:

"El Amor No Tiene Receta"
"Pasion y Poder"
"Mi Fortuna Es Amarte"
"Las Hijas De La Señora García"
"Papá a Toda Madre"
"Quererlo Todo"
"Vencer El Pasado"
"Perdona Nuestros Pecados"
"El Conde: Amor y Honor"
"Betty En NY"
"Vuelve a Mí"
"Sed de Venganza"
"Al Otro Lado Del Muro"
"Silvana Sin Lana"
"Eva La Trailera"
"Sangre De Mi Tierra"
"Dona Barbara"
pablo21
Poster
x 344
x 264

Telenowele

Post autor: pablo21 »

"Dona Barbara" zdaje się jest w SD więc odpada do emisji. :-( Tylko to co zostało wyprodukowane w jakości Full HD oraz zremasterowane do Full HD. Tytuły w SD odpadają. Televisa przebija Telemundo i inne wytwórnie w ofercie tytułów w jakości Full HD. Ostro się wzięli za remastering starych tytułów w SD do HD. :-)
vlv
Junior
x 208
x 212

Telenowele

Post autor: vlv »

"Dona Barbara" jest w HD przecież.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
pablo21
Poster
x 344
x 264

Telenowele

Tak rzeczywiście. Teraz sprawdziłem i jest HD bo nawet odc. są na YT w HD 1080. Pomyliłem ją z innym tytułem z Telemundo, który jest w SD. No to trzeba o nią zawalczyć w Novelas+ bo też jestem za jej emisją. :-)
Ja sam osobiście do tego dokładam "Diabeł wie lepiej - Mas Sabe El Diablo" z Telemundo, które było emitowane w iTVN więc mogą sobie skorzystać z odc. z dogranym lektorem PL od TVN-u oraz przerwaną w emisji w TV Puls "Santa Diabla" także z Telemundo. :-) Także 3 bardzo dobre globówki, które były emitowane w iTVN. :-)

P.S.: Cieszę się że na profilu FB kanału jak się czyta komentarze to w większości pozytywne zaskoczenie tytułem "Dziedzictwo del Monte" z Telemundo. Co mnie dziwi to więcej choć w mniejszości negatywnych komentarzy na temat "La Patrona"? :-( A wszyscy tutaj i na innych forach bardzo chcieli zobaczyć ten tytuł z Telemundo wreszcie w polskiej TV. :-( O co chodzi? :-( To chyba Ci fani turkiszy i przeciwnicy latino w Novelas+ i dawni widzowie kanału Dizi niezadowoleni?
casanova
Użytkownik
x 107
x 51

Telenowele

Post autor: casanova »

Telenowela "Sed de Venganza" na Telemundo okazała się wielką klapą i od 9 grudnia przeskakuje na pasmo o 24 więc nie wiem czy to jest taki dobry pomysł żeby emitować ja na Novelas+ jak i u nas zaliczy klapę 🤣🙄zresztą ogólnie Telemundo w USA upadło .
pablo21
Poster
x 344
x 264

Telenowele

Bez przesady bo Televisa też miała klapy u siebie ale z drugiej strony niektórzy od razu lecą na nowe tytuły, świeże premiery bez spr. ich czy rzeczywiście jest warto je zakupić do emisji u nas a narzekają na naprawdę świetne, starsze produkcje sprzed 10 lat które ominęły niestety nasz kraj w swojej premierze bo nikt ich nie kupił do emisji.
Co do studia Telemundo to niestety oni idą cały czas nie w klasyczne telenovele tylko w telenovele/seriale typu narko czy kryminalne.
Czasy dobrych telenovel Telemundo to czasy lat 90-tych i 00-tych. Potem już jest coraz gorzej poza wyjątkami takimi jak np. "Rosa Diamante" i parę innych. :-(
Bloo411
Junior
x 38
x 122

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

pablo21 pisze: 08 gru 2024, 7:56 "Dona Barbara" zdaje się jest w SD więc odpada do emisji. :-( Tylko to co zostało wyprodukowane w jakości Full HD oraz zremasterowane do Full HD. Tytuły w SD odpadają. Televisa przebija Telemundo i inne wytwórnie w ofercie tytułów w jakości Full HD. Ostro się wzięli za remastering starych tytułów w SD do HD. :-)
Mylisz się. "Doña Bárbara" była kręcona już w Full HD. Tym bardziej, że była to koprodukcja RTI Television i Sony Pictures Television dla Telemundo. Wszystkie odcinki, czyli 190 jest dostępne na platformie VIX i wszystkie są w Full HD i formacie 16:9. Zresztą nawet fragmenty na Internecie są w Full HD. Nie proponowałbym czegoś, co nie było kręcone w Full HD.

Tutaj fragment odcinka na YT --->
pablo21
Poster
x 344
x 264

Telenowele

A przeczytałeś mój kolejny post? Przecież napisałem że nastąpiła pomyłka z mojej strony z innym tytułem z Telemundo, który jest w SD. Potwierdziłem że jest nakręcona w jakości Full HD i spr. że odc. są na YouTube nawet w jakości Full HD 1080. :-) Twój komentarz już jest niepotrzebny chyba skoro przyznałem rację przedmówcy że jest w jakości Full HD.
gigiola
Użytkownik
x 5
x 87

Telenowele

Post autor: gigiola »

Taka sugestia do Wszystkich.
Najpierw obejrzyjcie jakiś tytuł, a potem go polecajcie lub odradzajcie.
To, że w jakiejś telce gra ulubiona obsada i że telka jest reklamowana na lewo i prawo, wcale nie oznacza, że jest świetna i się większości spodoba. A chyba o to chodzi, prawda? Zalewacie kanały pobożnymi prośbami, gdzie często są to bezmyślne elaboraty pełne tytułów, o których tak naprawdę nie macie żadnego pojęcia, a potem płaczecie, że telka jest nudna i szkoda na nią czasu. I ją rzucacie w diabły. W dodatku inni cierpią, bo też muszą ją oglądać. Kto wie, czy nie przez te głupie petycje, jakie swego czasu fani telenowel wysyłali do kanałów tvp, nie zostały zabite wszystkie pasma telenowelowe.
Dlatego przestańcie to powielać i spamować tu tytułami.
Angela
Obserwator
x 16
x 97

Telenowele

Post autor: Angela »

Bloo411 pisze: 08 gru 2024, 0:00
pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:03 Jeśli chcecie coś zobaczyć z latino w Novelas+ to napiszcie tutaj a je mogę im podesłać. :-) Tylko to czy to wezmą pod uwagę to już od nich zależy.

Proszę bardzo:

"El Amor No Tiene Receta"
"Pasion y Poder"
"Mi Fortuna Es Amarte"
"Las Hijas De La Señora García"
"Papá a Toda Madre"
"Quererlo Todo"
"Vencer El Pasado"
"Perdona Nuestros Pecados"
"El Conde: Amor y Honor"
"Betty En NY"
"Vuelve a Mí"
"Sed de Venganza"
"Al Otro Lado Del Muro"
"Silvana Sin Lana"
"Eva La Trailera"
"Sangre De Mi Tierra"
"Dona Barbara"
Zgadzam się jeśli chodzi o te tytuły! :) Ode mnie jeszcze taka prośba w postaci takich telenowel jak Mi secreto, Vivir de amor i El angel de Aurora ^-^
Liam
Poster
x 104
x 301

Telenowele

Post autor: Liam »

Od 3 lutego na kanale Warner TV, od poniedziałku do piątku o godzinie 15.30 (powtórka dnia następnego o 14.30) emisja brazylijskiej telenoweli „Za głosem serca” („Vai na fe”), znanej z anteny TTV.

Hiszpańska telenowela „La Promesa” (emitowana w Polsce przez TVP2) zdobyła prestiżową Międzynarodową Nagrodę Emmy 2024 w kategorii „Najlepsza telenowela”. Pokonała m.in turecki „Safir”.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”