Telenowele

Forum fanów telenowel :)
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 25

Telenowele

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: LaPatrona »

No jeżeli będzie tłumaczenie dla TVNu Dziedzictwo Del Monte to również usłyszymy głos Pawła Straszewskiego. 😊
Bloo411
Junior
x 38
x 122

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

Dla mnie zakończenie alternatywne "Teresy", w którym Fernando ją zabija było totalnie bez sensu i wymyślone tak naprawdę na siłę. Dlaczego? Ano dlatego, że Teresa chciała zwrócić Fernando to, co mu odebrała. On zaś odrzucił to, stwierdzając że jest za późno na naprawienie tego co zrobiła. Dodał, że jej karą będzie to, że będzie bogata, ale bez miłości. Również w rozmowie z Orianą w szpitalu, Fernando stwierdził, że jest dumny z tego, że Luisa zostanie matką jego dziecka. Zrozumiał też jak wartościową kobietą jest Luisa. Stwierdził też, że nigdy się nie ustatkuje, ponieważ jest typowym kobieciarzem. Pomimo doznanych od Teresy krzywd, nie był tak wzburzony, aby wtargnąć do domu i ją zabić. Myślę, że już lepszym rozwiązaniem byłby jakiś wypadek, w którym Teresa ginie tragicznie, lub w którym płaci za całe zło tracąc urodę.
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 25

Telenowele

Menadżerka pisze: 13 sty 2025, 17:59 Ja mam tylko jeden żal do Novelas+: Gdzie jest ja się pytam zwiastun "Dziedzictwo Del Monte? W środę już PREMIERA, hello ;D
Dziś premiera Dziedzictwa ale zwiastunu nie ma nadal, po za wstawką ze zdjęciem serialu, tak samo było po 11 po zakończeniu powtórki Teresy, że było tylko zdjęcie Dziedzictwa Czy zdążyło się kiedyś takie coś ze serial już jest w emisji a nie ma zwiastunu promującego?
Menadżerka
Obserwator
x 327
x 258

Telenowele

Post autor: Menadżerka »

Ja już nie wnikam co Novelas+ ostatnio ma z tymi zwiastunami. W końcu się pewnie ono pojawi tylko kiedy...? Dziwne, że tak to teraz zaniedbali. Ten pierwszy zwiastun do LP było widać, że wyszedł tak od niechcenia, jakby na siłę, a do Dziedzictwa Del Monte jeszcze go nie ma.
Liam
Poster
x 104
x 301

Telenowele

Post autor: Liam »

Są urlopy. Wszystko jest opóźnione.
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 25

Telenowele

Ja myślałam że urlopy ludzie tak chętnie biorą latem, i rozumiem w okresie od 21 grudnia do 7 stycznia urlop. Ale urlopy tak w środku stycznia i jeszcze jak nie ma ferii to jestem pod wrażeniem że tak ludzie chętnie je biorą.
pabloit21
Obserwator
x 2
x 79

Telenowele

Post autor: pabloit21 »

Jak dla mnie Dziedzictwo del Monte bardziej mnie zainteresowało niż La Patrona.
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 25

Telenowele

Mam to samo, z przyjemnością oglądałam dziś Dziedzictwo, a dzisiejszego odcinka La Patrony nie oglądałam jeszcze i zobaczę w wolnym czasie bo szczerze na razie nudzi ta telenowela i oglądam w Canal+ online bo jak jest nudzący wątek to przewijam odcinek do przodu. Tak czekałam na La Patrone z ulubioną Aracely ale tak jak napisałam narazie męczy niż wciąga, ale nie poddaje się i czekam aż się zacznie coś dziec w serialu.
Menadżerka
Obserwator
x 327
x 258

Telenowele

Post autor: Menadżerka »

Poważnie tak mówicie o "La Patronie"? To ja mam wręcz przeciwnie, już czuję się wciągnięta w tą telenowelę mimo iż to jeszcze początek :D Od dawna już niczego tak mi się dobrze nie oglądało, nawet "Niezwyciężonej miłości". Ostatni tytuł, który tak mnie pochłonął bez reszty to było "Yo no creo en los hombres" z napisami z ponad 3 lata temu ;)
pablo21
Poster
x 344
x 264

Telenowele

Post autor: pablo21 »

pabloit21 pisze: 15 sty 2025, 20:05 Jak dla mnie Dziedzictwo del Monte bardziej mnie zainteresowało niż La Patrona.
"La Patrona" się rozkręca tak ok odc. 40. :-) Oba tytuły Telemundo są bardzo dobre. :-)
Co do urlopów w polskim Canal+ to być może konieczność wybrania zaległych urlopów za poprzedni rok. Prawo wymaga by wykorzystywać zaległy urlop i go nie chomikować. Przemęczony pracownik i nie wypoczęty to mniej wydajny w pracy wg. ekspertów. Każdemu się należy urlop od pracy i odpoczynek by zregenerować siły do dalszej pracy. :-(
Dla mnie te zwiastuny są mało ważne i mnie nie obchodzą. :-) Mogą dla mnie być lub może ich w ogóle nie być w emisji. :-) Nie zwracam na to uwagi i tyle. :-)
Bloo411
Junior
x 38
x 122

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

Mi się oba tytuły podobają, ale mimo to nie są to pozycje, na które wyczekiwałem z wypiekami na twarzy. Tym bardziej, że nie tak dawno leciała "La Herencia". Zdecydowanie wolałbym bym coś nowszego i to z Televisy.

Co do urlopów, to nie kupuję takiego tłumaczenia. Nawet jak pracownik idzie na urlop, to ktoś inny powinien przejąć obowiązki do czasu powrotu takiej osoby. Przecież pomimo urlopów kilku osób, nagle praca w firmie nie stanie/nie zatrzyma się. Firma musi dalej funkcjonować, a zlecenia być realizowane. Idąc takim tokiem myślenia, to dzisiaj zamiast 1 odc. "Dziedzictwa De Monte" powinniśmy zobaczyć kolorowe pasy, bo przecież pracownicy są na urlopach. Kolejną kwestią jest to, że jeżeli ktoś idzie na urlop, to powinien pewne rzeczy przygotować z wyprzedzeniem. Tym bardziej, że już jakiś czasu temu było wiadomo, że "Teresa" oraz "Cabo" kończą się w styczniu.

Jak dla mnie Novelas+ tworzone jest "na odwal się". Świadczą o tym liczne wpadki, z którymi stacja boryka się od czasu swojego startu. Mało tego, tych wpadek jest sporo i zdarzają się dosyć często, a część z nich notorycznie się powtarza.
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 25

Telenowele

pablo21 pisze: 15 sty 2025, 20:46
pabloit21 pisze: 15 sty 2025, 20:05 Jak dla mnie Dziedzictwo del Monte bardziej mnie zainteresowało niż La Patrona.
"La Patrona" się rozkręca tak ok odc. 40. :-) Oba tytuły Telemundo są bardzo dobre. :-)
Dla tego też napisałam że mimo tego że narazie mnie nudzi La Patrona, to nie skreślam jej po 8 odcinkach. Ale nie powiem że Dziedzictwo nie wciągnęło mnie po pierwszym odcinku. I czekam już na drugi.
Liam
Poster
x 104
x 301

Telenowele

Post autor: Liam »

Błędy z opóźnieniami czy błędną numeracją odcinków to bezpośrednio wina Francji. Brak danego zwiastunu to już wina polskiego oddziału. Problemy z Canal+ Online to już bezpośrednio wina osób odpowiedzialnych za platformę.

Novelas+ ma parę wad, które trzeba poprawić ale szczególnie fani telenowel latynoskich nie mają co narzekać. W ciągu 4 lat zobaczyliśmy na kanale 19 premierowych telenowel plus 7 telenowel powracających po latach.
Bloo411 pisze: 15 sty 2025, 21:06 Co do urlopów, to nie kupuję takiego tłumaczenia. Nawet jak pracownik idzie na urlop, to ktoś inny powinien przejąć obowiązki do czasu powrotu takiej osoby. Przecież pomimo urlopów kilku osób, nagle praca w firmie nie stanie/nie zatrzyma się. Firma musi dalej funkcjonować, a zlecenia być realizowane. Idąc takim tokiem myślenia, to dzisiaj zamiast 1 odc. "Dziedzictwa De Monte" powinniśmy zobaczyć kolorowe pasy, bo przecież pracownicy są na urlopach. Kolejną kwestią jest to, że jeżeli ktoś idzie na urlop, to powinien pewne rzeczy przygotować z wyprzedzeniem. Tym bardziej, że już jakiś czasu temu było wiadomo, że "Teresa" oraz "Cabo" kończą się w styczniu.
Nad takim zwiastunem pracuje kilka osób, najpierw trzeba go zaprojektować, potem trafia do montażu, następnie trzeba dodać panią lektor kanału a na końcu wprowadzić na antenę. Plus materiał musi już mieć nałożonego polskiego lektora. Nie porównujmy pracy Pani Lektor do pracy osoby, która odpowiada za wprowadzenie odcinka do emisji na antenę, żeby nie leciały kolorowe pasy :P Szczególnie, że za to odpowiadają Francuzi.
Marek99
Obserwator
x 35
x 44

Telenowele

Post autor: Marek99 »

Dziwne, zwiastuny powinny być przygotowane i być gotowe w momencie kiedy ogłaszali styczniowe premiery czyli już w listopadzie najpóźniej do połowy grudnia. No cóż myśleli już o świętach przez cały grudzień, że nawet nie przygotowali specjalnego zwiastuna na okres świąteczno-noworoczny. Choć już tam wiedzieli na 100% co dokładnie poleci w styczniu. Telenowele te nie są tłumaczone na bieżąco tylko z kilkutygodniowym wyprzedzeniem. Mam nadzieję, że zwiastuny nie są kalką tych zwiastunów z kanału NOVELAS TV (z Francji) tylko naszej polskiej produkcji, bo to byłaby już po całej linii kompromitacja ze strony polskiego oddziału CANAL+.
pabloit21
Obserwator
x 2
x 79

Telenowele

Post autor: pabloit21 »

Ja jednak odpuszczę La Patrone. Natomiast Dziedzictwo del Monte chętnie będę oglądać. Widzę że są komentarze skrajne jednym sie podoba drugim nie. Może też dlatego że wieksza część widowni była przyzwyczajona do Televisy. Gdyby pojawił się jeden tytuł choć z Televisy też może była by inna reakcja widzów. Liczę że telki z Televisy niebawem powrócą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”