[HBO MAX] The Last of Us

Dział poświęcony zagranicznym serialom telewizyjnym.
Liam
Poster
x 104
x 301

[HBO MAX] The Last of Us

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Liam »

Serial „The Last of Us” jest oparty na kultowej grze studia Naughty Dog. Premiera pierwszego odcinka odbyła się 16 stycznia 2023 na HBO MAX. Kolejne odcinki w każdy poniedziałek.
Akcja rozgrywa się 20 lat po tym, jak infekcja zniszczyła współczesną cywilizację. Joel (Pedro Pascal) zostaje zatrudniony do przemycenia Ellie (Bella Ramsey), 14-letniej dziewczyny, ze strefy kwarantanny do organizacji szukającej leku na wirusa. To, co miało być prostym zadaniem szybko staje się brutalną przygodą.
W serialu występują m.in. Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Nick Offerman, Storm Reid, Merle Dandridge, Graham Greene, Elaine Miles i Troy Baker.

Awatar użytkownika
deadline
Activist
x 1642
x 422
Kontakt:

[HBO] The Last of Us

Post autor: deadline »

W związku z ogromną oglądalnością dwóch pierwszych odcinków The Last of Us w linearnym HBO i streamingowym HBO Max oraz ich pozytywnym odbiorem wśród widzów, recenzentów i krytyków, HBO już zdążyło zamówić 2. sezon tej produkcji szybciej niż śniertelny grzyb może się rozprzestrzenić. Więcej szczegółów na razie nie jest znanych.
https://variety.com/2023/tv/news/the-la ... 235504485/
Katarzyna bachory Madki ojciec Afrodyta Stocznia Gdańska Poznań depresja Jagiellonia Białystok Tatyry Krakowski spleet Wagner Radio tenis Wisła saxofon Londyn Nirvana 1989 Likwidator TVP
Awatar użytkownika
Abbott
VIP Expert
x 1172
x 3622

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: Abbott »

Najnowszy odcinek "The Last of Us" zostanie w USA pokazany w piątek a nie w niedzielę, żeby nie konkurować z finałem Super Bowl. Nie ma jednak informacji czy w Polsce premiera pojawi się już w sobotę.
Bex
Użytkownik
x 2
x 10

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: Bex »

HBO potwierdził już na swoich social mediach premierę w Polsce w sobotę.
bucik11
Legendary
x 655
x 1405

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: bucik11 »

Ósmy odcinek serialu w dniu premiery obejrzało 8,1 miliona widzów. HBO informuje również, że średnia widownia pierwszych pięciu odcinków zbliża się obecnie do 30 milionów widzów na wszystkich platformach, czyli na HBO Max, jak i podczas emisji telewizyjnej.
https://[link zakazany]/artykul/s ... ladalnosci
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2295

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: kacper3100 »

HBO planuje realizację kilku następnych serii. Premiera drugiego sezonu w styczniu 2024, a oparty będzie na grze The Last of Us: Part II:
W drugim sezonie powrócą bohaterowie i odtwarzający je aktorzy. W tym Joel (w tej roli Pedro Pascal), Ellie (Bella Ramsey), Tommy (Gabriel Luna), Maria (Rutina Wesley) oraz kilka ważnych, nowych postaci. Jedna z głównych aktorek z "Części II", Laura Bailey, która gra kluczową postać o imieniu Abby, miała epizod w finale pierwszego sezonu.
https://press.pl/tresc/75656,hbo-zreali ... w-styczniu
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2295

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: kacper3100 »

Serial jest najchętniej oglądaną produkcją w serwisie HBO Max zarówno w Europie, jak i w Polsce: https://[link zakazany]/m/artykul/s ... nowy-seozn
Awatar użytkownika
deadline
Activist
x 1642
x 422
Kontakt:

[HBO] The Last of Us

Jestem już po obcykaniu całego 1. sezonu serialu, w ogóle nie wiem co mnie podkusiło by ostatni odcinek obejrzeć bezpośrednio po Oscarach, poza zafundowaniem sobie bólem głowy z rana, ale cóż. To będzie recka od osoby, która de facto nie grała nigdy w grę TLOU, początkowe oczekiwania też były byle jakie, ale dopiero jak włączyłem serial i z tygodnia na tydzień włączałem odcinki do finałowego epu, to jestem całościowo pod wrażeniem realizacji i to, jak ładnie zaadaptowano grę na fabułę. Może były kilka dłużyzn i slow cinema vibe, ale to tylko po stronie czepialstwa. W ogóle brakowało mi ostatnimi czasy serialu, który by mnie rozemocjonował z tygodnia na tydzień i ta pozycja dowiozła też z kilku powodów: Idealna chemia pomiędzy głównymi bohaterami (w ogóle: Pedro "daddy" Pascal i Bella Ramsey świetnie pasują do tych ról), inne podejście do post-apokalipsy oraz totalne korespondencje z naszym światem realnym 4 rzeczy: Niepokoju, traumy, niepewności i przerażenia. Z innych wyróżnień to 3 epizod który zapisze się do najlepszych w historii i nie (tylko) z uwagi na obrazek zawierający lokowanie hasła "jezugeje" i muzyka z czołówki, która wpada do moich fav. obok Twin Peaks. Kto jeszcze nie widział, niech nadrabia i oceni sam, nawet dla samej historii lub obecnego crusha internetów Pedro "daddy" Pascala. Ode mnie leci 9,5/10 i czekam co dowiązał w kolejnych epizodach, dlaczego nie pełna dziesiątka? Z uwagi na uproszczenia scenariuszowe.

I jeszcze są parę kwestii które warto odnotować, ponieważ wiadomo że wydarzenia z 2. części TLOU będą przedstawione w więcej niż jednym sezonie, więc na drugim nie poprzestaną.
https://www.gq-magazine.co.uk/culture/a ... ce=twitter

No i kwestia oglądalności. W Stanach widownia 9. finałowego odcinka w linearnym HBO i streamingowym HBO Max oscylowała wokół 8,2 miliona, co jest rekordem serii i pięknym wynikiem biorąc pod uwagę kolizje z 95. Galą Oscarów w sieci ABC (ta zebrała 18,7 mln, gdzie cytując YouTube'owy klasyk, "No tak średnio bym powiedział"). Poniżej jak to się kształtowało.

I w bonusie, Making Off tej sceny z żyrafą z finałowego epu, bo to nie wyglądało na czasochłonne CGI 😉
Katarzyna bachory Madki ojciec Afrodyta Stocznia Gdańska Poznań depresja Jagiellonia Białystok Tatyry Krakowski spleet Wagner Radio tenis Wisła saxofon Londyn Nirvana 1989 Likwidator TVP
Awatar użytkownika
deadline
Activist
x 1642
x 422
Kontakt:

[HBO] The Last of Us

Do obsady 2. Sezonu The Last of Us oficjalnie dołączyła aktorka Kaitlyn Dever, która zagra postać Abby. Ciekawe jak tam jej gra w golfa 😏

Według obecnych planów, drugi sezon ma mieć premierę w 2025 roku.
Awatar użytkownika
atomówka96
VIP Expert
x 504
x 142

[HBO MAX] The Last of Us

Post autor: atomówka96 »

Parę dni przed premierą drugiego sezonu, HBO zamówił trzeci sezon serialu.
https://variety.com/2025/tv/news/the-la ... 236363976/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale zagraniczne”