Autor tekstu omawia działalność Jacka Kurskiego jako prezesa TVP. Podkreśla różnorodność muzyczną oferowaną za jego kadencji oraz wprowadzenie do ramówki gatunków takich jak disco polo w celu przeciwdziałania wykluczeniom muzycznym. Zwraca uwagę na spadek popularności programów i koncertów sylwestrowych po odejściu Kurskiego, sugerując, że decyzje obecnego zarządu wpłynęły negatywnie na rozrywkę w TVP.
W tekście poruszono również kwestie polityczne i ideologiczne związane z TVP, wspominając o osobach przeciwnych PiS pracujących w telewizji za czasów Kurskiego. Autor krytykuje zwolnienia i podkreśla talent menadżerski Kurskiego, który miał doprowadzić do sukcesów na Eurowizji Junior i rozwoju młodzieżowego śpiewania. Porównuje te osiągnięcia do sukcesów polskiej siatkówki za wsparcia Zygmunta Solorza.
Na końcu poruszono sytuację związaną z Bieusat i jego zarządzaniem, wyrażając obawy dotyczące likwidacji oraz wpływu politycznego na publiczne media. Autor argumentuje, że zmiany są nieodpowiednie w obecnej sytuacji geopolitycznej.
TVP - sprawy bieżące
TVP INFO
TVP - sprawy bieżące
Jest Biełsat, ewentualnie Belsat.
TVP - sprawy bieżące
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
-
- Użytkownik
- x 357
- x 4
TVP - sprawy bieżące
TVP - sprawy bieżące

Peggyov movrovbivuubavuv vuv!
- goldenpolishautumn
- Użytkownik
- x 105
- x 130
TVP - sprawy bieżące
TVP - sprawy bieżące
TVP - sprawy bieżące
Ponad 100 tysięcy w godzinę... cieszę się z tego materiału po tym, jak zobaczyłem jak materiały TVP, Polsat i TVN próbowały rozmyć temat.
Wyjaśnia też dlaczego pytał głównie Trzaskowskiego (bo to jego jedyna możliwość z nim porozmawiania, podobno przed debatą znowu nie dał jasnej odpowiedzi co do obecności/nieobecności w KZ, tylko kręcił

I jeszcze raz o patologii zbierania podpisów.
PS Stanowski przyznał się, że zebrał 133 tysięcy podpisów.
TVP - sprawy bieżące
Była szansa na to, żeby coś wreszcie zmienić. Gdyby Koalicja przygotowała ustawę, w której solidarnie pozbawiłaby siebie, ale również kolejne rządy wpływu na TVP to może uzdrowiłoby to media publiczne. Tymczasem zasłonięto się tym, że prezydent przecież nie podpisze nowej ustawy medialnej, więc trzeba poczekać na wybory. A skąd wiadomo, że kolejny podpisze? no właśnie. I tak, temat zamilkł, TVP nadal jest jaka była i tak to się kręci od czasów powstania tej instytucji.
TVP - sprawy bieżące
No ewidentnie nie jest bezstronna i co gorsza nie stara się taką być.
TVP - sprawy bieżące
TVP - sprawy bieżące

-
- Użytkownik
- x 84
- x 10
TVP - sprawy bieżące
Nie mam pojęcia, jak wygląda to od prawnej strony, ale tak mi się wydaję.
Oczywiście, nie jestem zwolennikiem "nie darowania im tego", jak napisał nieznany autor poniższego posta.

Źródło zdjęcia: https://memy.jeja.pl/1028370,partyjna-t ... nalem.html
TVP - sprawy bieżące
- Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P
- Obserwator
- x 34
- x 103
TVP - sprawy bieżące

Oczywiście mam nadzieje, że zobaczymy faktury za wykupiony czas antenowy, zapłatę dla dziennikarzy- chyba że to był wolontariat, za wypożyczenie sprzętu itp. Bo jeśli się nie mylę, to raczej "plankton" nie ma takich możliwości, żeby wejść z buta do TVP i dostać czas antenowy.