TVP - sprawy bieżące

Forum poświęcone działalności Telewizji Polskiej.
piotrb1
Użytkownik
x 47
x 64

TVP INFO

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: piotrb1 »

Poprosiłem sztuczną inteligencję o streszczenie, mam nadzieję że nie będzie mi tego wypominała jak już się zbuntuje:
Autor tekstu omawia działalność Jacka Kurskiego jako prezesa TVP. Podkreśla różnorodność muzyczną oferowaną za jego kadencji oraz wprowadzenie do ramówki gatunków takich jak disco polo w celu przeciwdziałania wykluczeniom muzycznym. Zwraca uwagę na spadek popularności programów i koncertów sylwestrowych po odejściu Kurskiego, sugerując, że decyzje obecnego zarządu wpłynęły negatywnie na rozrywkę w TVP.

W tekście poruszono również kwestie polityczne i ideologiczne związane z TVP, wspominając o osobach przeciwnych PiS pracujących w telewizji za czasów Kurskiego. Autor krytykuje zwolnienia i podkreśla talent menadżerski Kurskiego, który miał doprowadzić do sukcesów na Eurowizji Junior i rozwoju młodzieżowego śpiewania. Porównuje te osiągnięcia do sukcesów polskiej siatkówki za wsparcia Zygmunta Solorza.

Na końcu poruszono sytuację związaną z Bieusat i jego zarządzaniem, wyrażając obawy dotyczące likwidacji oraz wpływu politycznego na publiczne media. Autor argumentuje, że zmiany są nieodpowiednie w obecnej sytuacji geopolitycznej.
Awatar użytkownika
Kostka
Activist
x 1537
x 896

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Kostka »

Nie ma czegoś takiego jak Bieusat.

Jest Biełsat, ewentualnie Belsat.
Kacper.m
Poster
x 840
x 320

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Kacper.m »

Czy dyrektor Kurski płaci PolandTVwatch wierszówkę?
Radio: 357 [patron] | newonce | Nowy Świat | RMF24 | BBC Radio 1/5/6/WS
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
Patrique2001
Użytkownik
x 357
x 4

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Patrique2001 »

nie, to po prostu Kurski na troll-koncie
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Expert
x 148
x 1069
Kontakt:

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Tomek »

Coś tam nerwowo w tym TVP - Aleksandra Pawlicka chyba nazwała konkurentów Trzaskowskiego "peletonem planktonu" :lol:
---
Peggyov movrovbivuubavuv vuv!
Awatar użytkownika
goldenpolishautumn
Użytkownik
x 105
x 130

TVP - sprawy bieżące

Post autor: goldenpolishautumn »

Niestety, ale pani Pawlicka coraz częściej się pogrąża - tak jak ostatnio w rozmowie z Sikorskim.
Pozdrawiam wiolastycznie! ❤️
Hatsu
Użytkownik
x 20

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Hatsu »

Ktoś tu chyba mocno inspiruje się koleżanką Schnepf, która już dawno temu powinna zniknąć z anten TVP. Mieliśmy już Holecką i to powinno wystarczyć…
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Expert
x 148
x 1069
Kontakt:

TVP - sprawy bieżące

Stanowski nagrał 40-minutowy materiał o skandalu z debatą TVP, zapowiada złożenie pisma do publicznej przez prawnika, zachowaniu dziennikarzy TVP, manipulacyjnym pytaniu w sondażu IBRIS. Jak wyglądał ten dzień z jego perspektywy, jak wyglądały kulisy debaty (Trzaskowski miał mieć podobno pokój z psychologiem na potrzeby debaty, nawet podaje jej personalia).

Ponad 100 tysięcy w godzinę... cieszę się z tego materiału po tym, jak zobaczyłem jak materiały TVP, Polsat i TVN próbowały rozmyć temat.

Wyjaśnia też dlaczego pytał głównie Trzaskowskiego (bo to jego jedyna możliwość z nim porozmawiania, podobno przed debatą znowu nie dał jasnej odpowiedzi co do obecności/nieobecności w KZ, tylko kręcił :D).

I jeszcze raz o patologii zbierania podpisów.

PS Stanowski przyznał się, że zebrał 133 tysięcy podpisów.
---
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
x 96
x 1040

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Dominik »

Jeśli ktoś miał wątpliwości, że TVP jest stronnicza stacją grającą na rząd, to już chyba je stracił. Przynajmniej mam taką nadzieję. Czy jest lepiej niż było za czasów TVPiS? Oczywiście. Trzy razy lepiej. Ale to, że sąsiad się upija codziennie, a ty tylko dwa razy w tygodniu nie sprawia, że nie jesteś alkoholikiem. Relatywizowanie tego, co jest tym, co było jest zupełnie pozbawione sensu.

Była szansa na to, żeby coś wreszcie zmienić. Gdyby Koalicja przygotowała ustawę, w której solidarnie pozbawiłaby siebie, ale również kolejne rządy wpływu na TVP to może uzdrowiłoby to media publiczne. Tymczasem zasłonięto się tym, że prezydent przecież nie podpisze nowej ustawy medialnej, więc trzeba poczekać na wybory. A skąd wiadomo, że kolejny podpisze? no właśnie. I tak, temat zamilkł, TVP nadal jest jaka była i tak to się kręci od czasów powstania tej instytucji.
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Expert
x 148
x 1069
Kontakt:

TVP - sprawy bieżące

Myślę, że to arogancja, przekonanie o własnej wybitności, że "moja racja jest mojsza". Ładnie to podsumował to jednym zdaniem @Ejże w innym temacie:
No ewidentnie nie jest bezstronna i co gorsza nie stara się taką być.
---
leszczak
Obserwator
x 65
x 338

TVP - sprawy bieżące

Post autor: leszczak »

Jest jeszcze jedna sprawa, która pali bardziej w tej sytuacji. Po rządach PiS i TVP pod ich wodzą mogli się domyślić, że ludzie będą jeszcze bardziej patrzyli im na ręce, bo dużo ludzi czekało na poprawę mediów publicznych. Na zastąpienie propagandowej zupy czystą wodą, jednak woda szybko zmętniała, ktoś dodał do niej ćwiartkę z kurczaka i ziemniaki i znowu mamy zupę. Może nie tak gęsta jak za PiS ale w miarę gotowania jednak woda wyparowuje a zupa robi się coraz bardziej gęsta. Dlatego dużo ludzi zagląda do tego garnka teraz częściej i mówi, że jednak to im nie smakuje, ponieważ za PiS już próbowali tej zupy.
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
x 157
x 738

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Kamilo »

W gruncie rzeczy teraz już mało kto zagląda, czy to rzadkie czy gęste, czyste czy mętne ;)
IlikeShrek_2022
Użytkownik
x 84
x 10

TVP - sprawy bieżące

Post autor: IlikeShrek_2022 »

Początkowo nie miałem zamiaru (i nie chciałem) komentować tego posta, ale.... czy Telewizja Polska [...] S. A nie powinna dostać jakieś kary za złamanie ustawy o bezstronności mediów publicznych z dnia 20 Grudnia 2023 roku ?

Nie mam pojęcia, jak wygląda to od prawnej strony, ale tak mi się wydaję.

Oczywiście, nie jestem zwolennikiem "nie darowania im tego", jak napisał nieznany autor poniższego posta.

Obrazek

Źródło zdjęcia: https://memy.jeja.pl/1028370,partyjna-t ... nalem.html
Awatar użytkownika
bgmnt
Junior
x 407
x 713

TVP - sprawy bieżące

Post autor: bgmnt »

To już dawno zostało zdementowane, TVP nie wynajmowała tej hali.
Awatar użytkownika
Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P
Obserwator
x 34
x 103

TVP - sprawy bieżące

Post autor: Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P »

Stanowski też zapowiadał, że będzie chciał wynająć czas antenowy TVP na debatę, zobaczymy jak to pójdzie ;)

Oczywiście mam nadzieje, że zobaczymy faktury za wykupiony czas antenowy, zapłatę dla dziennikarzy- chyba że to był wolontariat, za wypożyczenie sprzętu itp. Bo jeśli się nie mylę, to raczej "plankton" nie ma takich możliwości, żeby wejść z buta do TVP i dostać czas antenowy.
;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja Polska”