TV Trwam

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Kacper.m
Poster
x 857
x 321

TV Trwam

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kacper.m »

Filmy są oczywiście bezpośrednio przed i po transmisji z wydarzenia. TVP1 również planuje transmisje z obu wydarzeń. Anioł Pański z papieżem ma być pokazany bezpośrednio po Mszy - zobaczymy czy będzie opóźnienie i jak sobie z nim poradzą.
Radio: 357 [patron] | newonce | Nowy Świat | RMF24 | BBC Radio 1/5/6/WS
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
tomeh
Użytkownik
x 2
x 1
Kontakt:

TV Trwam

Post autor: tomeh »

Proszę Państwa w tej TV pracował członek mojej rodziny ale nie na wizji (jeszcze 5 lat temu). Bardzo ciekawy jest tam z opowieści stosunek do tego co zostanie pokazane. To tylko z drugiej ręki, ale trochę działa to podobno jak allegro. Kto da największą ofertę to będzie miał też retorykę dobraną do oczekiwań. Samemu raczej nie oglądałem tego programów, w przelocie.

Jestem bez wiary w takie wymyślone rzeczy, to dla mnie stacja jest zbędnym zjadaczem czasu jeszcze bardziej niż pozostałe. Jednakże dodam że moja rodzina była bardzo katolicka, tak że odwiedzali jej odłam także różni biskupi (bo i zamożna z grubymi datkami) i od dziecka poznałem ich prywatnie (bez macanek bo nie byłem anonimowym dzieckiem co można, tylko synem poważnych donatorów), aby nabrać przekonania że wszystko jest obłudą i każdy gra swoją rolę dla własnych celów i korzyści a szczególnie już kościół i jego czołowi lokalni głosiciele.

Ostatnie co tam oglądałem to jakiś koncert w kościele, ale nawet nie pamiętam czego dokładnie. Coś z muzyką filmową i to natrafiłem przez przypadek.
Moja strona ToTemat - serwis tematyczny.
Awatar użytkownika
monzilek
Poster
x 189
x 199

TV Trwam

Post autor: monzilek »

TV Trwam po mszy świętej z 13:30 zaczęła nadawać specjalne "Informacje Dnia".
EDIT: Teraz w TV Trwam leci od 16:30 "Polski Punkt Widzenia", który leci zazwyczaj o 21:40.
EDIT2: Teraz już program specjalny.
Fan Stali Mielec
Kacper.m
Poster
x 857
x 321

TV Trwam

W mediach społecznościowych miała miejsce informacja sugerująca, że TV Trwam będzie nadawało specjalne wydanie wiadomości z wyrzuconymi dziś dziennikarzami. Ostatecznie nie miało to miejsca, serwis był normalny i oczywiście w prawicowym kierunku.
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
Awatar użytkownika
monzilek
Poster
x 189
x 199

TV Trwam

W TV Trwam nastąpiły pewne problemy techniczne z uruchomieniem "Informacji Dnia" o 20:00. Przez chwilę widniała ostatnia klatka intro serwisu po czym puszczono zapychacz i ident. O 20:04 udało się na nowo uruchomić serwis (początkowo bez logo ale później już logo z dopiskiem zostało włączone)
Załączniki
Zatrzymałem odtwarzanie aby uwiecznić tą ostatnią klatkę intro.
Zatrzymałem odtwarzanie aby uwiecznić tą ostatnią klatkę intro.
Fan Stali Mielec
Kacper.m
Poster
x 857
x 321

TV Trwam

Serwis zaczął się o 20:04 i skończył o 20:22. Pasek informacyjny leciał dalej podczas reklam co jest wpadką, zwykle się chowa.

Wyemitowano również bardzo krótką (kilkanaście sekund) prognozę pogody zamiast zwykłej z prezenterem.
2024-01-23 21_57_49-TV Trwam - TV Trwam.png
Awatar użytkownika
goldenpolishautumn
Obserwator
x 128
x 140

TV Trwam

Post autor: goldenpolishautumn »

Od dziś „Informacje dnia” mają nową oprawę graficzną.

https://www.youtube.com/live/-w_cTQFJH9w?feature=shared

Moim zdaniem wygląda to TRAGICZNIE. To jest przykład jak nie należy wykorzystywać stocka.
Pozdrawiam wiolastycznie! ❤️
Kacper.m
Poster
x 857
x 321

TV Trwam

Katastrofa, ale stara oprawa miała aż jedenaście lat (pochodzi z września 2013) i mam podejrzenie że mogła nie być nawet w Full HD tylko jakimś upscalem ją poprawiono.

Dziś warszawska siedziba LV dostała maila (oczywiście nieprawdziwego) o podłożeniu ładunku wybuchowego.

Jakiś czas temu Trwam poszła śladem Repy i wP24, również zamieszczając ozdobnik proszący o donejty.
Zdamian
Użytkownik
x 74
x 71

TV Trwam

Post autor: Zdamian »

W którejś lokalnej kablówce widziałem tę samą stockową czołówkę.
Powyższa wiadomość zawiera wyłącznie prywatne opinie. Opinie ulegają od czasu do czasu zmianie.
bartek2lp2
Użytkownik
x 478
x 31

TV Trwam

Post autor: bartek2lp2 »

goldenpolishautumn pisze: 16 gru 2024, 20:17 Od dziś „Informacje dnia” mają nową oprawę graficzną.

https://www.youtube.com/live/-w_cTQFJH9w?feature=shared

Moim zdaniem wygląda to TRAGICZNIE. To jest przykład jak nie należy wykorzystywać stocka.
A mi się podoba, nie wiem co państwo w tym złego widzicie. Mogli by tylko dodać mini-zdjęcia przy materiałach, zmianę paska, a także podpisy przygotowujących materiały

Wczoraj wprowadzono kolejną zmianę, zmniejszono kod QR do wsparcia stacji, uważam że to zmiana na plus
Awatar użytkownika
janekpogwad
VIP Expert
x 314
x 580
Kontakt:

TV Trwam

Post autor: janekpogwad »

Szkoda, że ten serwis jest dalej wizualnie bez wyrazu. Przecież mają kadry z WSKSiM, na pewno znaleźliby tam sensownych grafików, którzy stworzyliby coś dobrego, a jednocześnie trafiającego w gusta tradycyjnej widowni. Tak samo prezenterzy, niestety wyglądają jakby za karę musieli prowadzić ten dziennik.

Tak swoją drogą, czy Ewelina Betiuk dalej tam jeszcze pracuje? Swego czasu, obok Roberta Knapa (który w czasach PiS pracował przy portalu tvp.info), była czołową twarzą Informacji Dnia.
Awatar użytkownika
monzilek
Poster
x 189
x 199

TV Trwam

W związku z Debatą Republiki na antenie Trwamu "Informacje Dnia" zostaną nadane wyjątkowo o 19:40. Wypadnie modlitwa różańcowa, "Głos Polski", modlitwa apelowa z Jasnej Góry, jeszcze jedne "Informacje Dnia" i "Polski Punkt Widzenia".
EDIT: W związku z transmisją 1 mszy św. Papieża Leona XIV południowe wydanie "Informacji Dnia" zaczęło się wyjątkowo o 12:23.
Fan Stali Mielec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”