[TVP1] Klan

Rozmowy o polskich serialach telewizyjnych.
Mooniaa
Poster
x 529
x 384

[TVP1] Klan

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mooniaa »

Akurat Barbara Bursztynowicz działa sporo w dubbingu. Więc oprócz serialu na pewno coś tam poza robiła.
Aktorka z potencjałem, bo ma poczucie humoru, ale mam wrażenie, że Klan już tak ma wryty, że ciężko będzie komuś zaryzykować, żeby dać jej inna role. Ewentualnie może jakieś epizody w tasiemcach. Czas pokaże.
kokos
Obserwator
x 2
x 38

[TVP1] Klan

Post autor: kokos »

Emisja dzisiejszego odcinka "Klanu" przerwana z powodu wyboru nowego papieża. Zbliża się 18:30 a papież do tej pory nieogloszony a w TVP 1 bezsensowne rozmowy zamiast przerwać emisję przy przechodzeniu do konkretu.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
x 5556
x 3423

[TVP1] Klan

Post autor: Trzeciak »

Akurat biały dym to wystarczający konkret, by przerwać emisję serialu. Zresztą dziś odcinek, który został przerwany w pełni zostanie wyemitowany.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
x 178
x 952

[TVP1] Klan

Post autor: matik »

Od białego dymu do ogłoszenia kto to jest zawsze dużo czasu. Wystarczyło dokończyć emisję i dać pasek o programie specjalnym po odcinku.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
x 5556
x 3423

[TVP1] Klan

Post autor: Trzeciak »

Co widać po wczorajszych wynikach oglądalności TVP1 - jednak opłacało się przerwać "Klan", bo nawet samo pojawienie się białego dymu już budziło o wiele większe emocje. ;)
Pozdrawiam, Trzeciak
kokos
Obserwator
x 2
x 38

[TVP1] Klan

Post autor: kokos »

Jak myślicie: Czy Barbara Bursztynowicz faktycznie zostanie zastąpiona inną aktorką? Jeśli tak, jakie macie swoje typy?
Awatar użytkownika
Christianus
User of the Year 2022!
x 1289
x 2177

[TVP1] Klan

Post autor: Christianus »

Najprędzej widziałbym w tej roli Olę Szwed, znaną również jako Ola Serial.
Fame Is The Name of the Game :D
bustram
Activist
x 90
x 1786

[TVP1] Klan

Post autor: bustram »

Albo mogli dać w jednym okienku "Klan", a w drugim zbliżenie na komin (tak jak w stacjach informacyjnych) :)
Awatar użytkownika
Kamo875
Junior
x 47
x 237

[TVP1] Klan

Post autor: Kamo875 »

kokos pisze: 09 maja 2025, 15:09 Jak myślicie: Czy Barbara Bursztynowicz faktycznie zostanie zastąpiona inną aktorką? Jeśli tak, jakie macie swoje typy?
Może Ewa Wencel?
Kamo875
Awatar użytkownika
Damian1998
VIP Expert
x 1932
x 761

[TVP1] Klan

Post autor: Damian1998 »

Raczej wątpię, że chciałaby zagrać w takim szicie.
"Żeby Polska była Polską. Bądźmy razem z Telewizją Polską" AD 2021 - J. O. Kurski 🤡🤡
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
x 458
x 853
Kontakt:

[TVP1] Klan

Post autor: Kamil »

Niedawno o tym myślałem i pierwszy pomysł to Magda Wołłejko. Podobny wiek, widziałem ja kiedyś z serialową Beatą i... tam jest pozytywna chemia. Poza tym wiekowo, urodowo podobna do poprzedniczki, dla mnie zbliżony tembr głosu, sposób mówienia - taki delikatny.
Nie wiem czy chciałaby zagrać, ani czy ktokolwiek ją bierze pod uwagę, ale zdecydowanie mogłaby pasować.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kamol
VIP Expert
x 441
x 650

[TVP1] Klan

Post autor: kamol »

Mnie na myśl przychodzi jeszcze Maria Mamona, rówieśniczka Barbary Bursztynowicz, wizualnie też trochę do niej podobna. A i tak na podobieństwo przy podmianach aktorów w Klanie raczej nikt nie patrzy, przypominając sobie jak dotychczas to robili. Ale trudno powiedzieć, czy jakaś bardziej znana dojrzała aktorka będzie chciała dołączyć do serialu poziomem przypominającego słaby paradokument.
Zrzut ekranu 2025-05-10 124829.png
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
x 458
x 853
Kontakt:

[TVP1] Klan

Post autor: Kamil »

I to kolejna sprawa. Osobiście mam wrażenie, że albo powinni zrestartować ten serial z nowym teamem scenarzystów i realizacją, albo skasować. Skoro aktorka grająca główną rolę, mówi, że od lat poziom produkcji jest dramatycznie słaby i robią to wszystko dla płacenia rachunków w domu, to naprawdę jest to sygnał alarmowy dla TVP. Przypominam ciągle, że to powstaje z publicznych pieniędzy - nawet jeśli to opera mydlana to powinna mieć jakiś poziom.
Awatar użytkownika
kamol
VIP Expert
x 441
x 650

[TVP1] Klan

Post autor: kamol »

Córka scenarzysty ostatnio wykłócała się na Instagramie z widzami, że ona wcale nie uważa, że scenariusze są dramatycznie słabe i "jak komuś się nie podoba, to nie trzeba oglądać". A i tak myślę, że ten serial już nie potrwa zbyt długo, trzon obsady to już aktorzy 70+, nie wiadomo jak długo będą chcieli jeszcze tutaj grać, widzowie to już też zdecydowanie seniorzy, a i tak oglądalność z roku na rok maleje.
Parowka09
VIP Expert
x 896
x 307

[TVP1] Klan

Post autor: Parowka09 »

Dwa lata temu oglądalność kształtowała się średnio na poziomie 8,8%. "Klan" i tak zapewne ma oglądalność nieosiągalną dla nowości serialowych TVP.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale polskie”