Bloo411 pisze: ↑06 lip 2025, 14:30
Stwierdzam jednak, że wolę wersję Televisy "La Herencia" zamiast "Los Herederos Del Monte". Wątek z Emilio Del Monte, który zmienił twarz, jest po prostu mocno naciągany, co moim zdaniem ciągnie telenowelę w dół. Potem wątek z porwaniem przez Jose Emilio i Pauli. Wszyscy wiedzą, ale Jose nie zostaje za to wtrącony do mamra. Także cieszę się, że w wersji Televisy pewne wątki zostały zmienione.
Nie chcę znowu mieć zarzutu że bronię tytułów, które sam wybrałem do emisji w Novelas+ ale niestety tutaj wyniki oglądalności pokazują że "Dziedzictwo Del Monte" dobrze się ogląda w Novelas+. Tak samo wersja od Televisy emitowana jakiś czas temu w paśmie premierowym o godz. 15 czyli "Dziedziczka". Niestety o gustach się nie dyskutuję a zarówno jedna wersja jak druga się dobrze oglądały.

Mi co ciekawe bardziej się podoba wersja od Telemundo na podstawie której Televisa stworzyła swoją wersję o czym informuję na końcu swojej.

Co do gry aktora Mario Cimarro to on od zawsze tak grał odkąd ja pamiętam a pamiętam go np. z jego roli drugoplanowej w "La Usurpadora - Paulina" od Televisy. Przypomnijcie sobie też jak grał w "Morzy miłości" Televisy czy "Gata Salvaje" z VeneVision czy w "Gorzkiej Zemście" z Telemundo.

On tak po prostu gra i tyle. Ja się przyzwyczaiłem i nie zamierzam się czepiać. To aktor legenda, który ma swoich fanów na całym świecie i można go krytykować ale on tak gra. Marlene Favela tak samo gra od tylu lat i np. w "Zorro" Telemundo jak i w "Gata Salvaje" VenVision gdzie po raz pierwszy się spotkała się tam na planie także z Mario Cimarro bo i gra w "Dziedzictwo Del Monte" jako protów to spotkanie po latach po raz drugi na planie.

Do jej gry tak samo ja już się przyzwyczaiłem iw ostatnich hitach Televisy gdzie grała czarne charaktery tak samo gra jak od lat.

Ja się cieszę że widzowie/fani w Polsce mają możliwość obejrzenia premierowo "Dziedzictwo Del Monte" bo emisja była jedynie w polskim kanale przeznaczonym dla zagranicy czyli w iTVN i odc. TVN-u skorzystał Canal+ przy emisji w Novelas+ tzn. skorzystali z tłumaczenia lektorskiego TVN-u i podłożyli do wersji w jakości Full HD bo emisja na kanale iTVN była w jakości SD. Tak więc tutaj mieliśmy dodatkowy bonus że Canal+ pozyskał w ramach licencji od NBCUniversal/Telemundo źródło odc. "Dziedzictwo Del Monte"w jakości Full HD i podłożył wersję lektorską od TVN-u.