Telenowele

Forum fanów telenowel :)
gigiola
Użytkownik
x 10
x 108

Telenowele

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gigiola »

Nic nie trzeba wpisywać. Strona jest dodana do katalogu Novelas+.
Wszystkie tytuły z Novelas+ są zawsze udostępniane w serwisie. Tylko niekiedy trzeba poczekać, aż zrobią stronę i ją dodadzą do katalogu, co trwa różnie. Podobnie jest zresztą z odcinkami - ile to już razy zdarzyło się, że serwis był do tyłu z kilkunastoma (a nawet kilkudziesięcioma) odcinkami serialu, czy telki.
Także nie ma sensu podnosić tutaj takich tematów. Szybciej i skuteczniej jest pisać bezpośrednio do nich, czyli Canal+ Polska (np. na Twitterze, albo FB).

Obrazek
Obrazek
vlv
Junior
x 223
x 222

Telenowele

Post autor: vlv »

Jeśli oglądacie online kolekcję Novelas+, nie ma u was problemów z odtwarzaniem? U mnie coś ostatnio przy włączeniu niektórych odcinków pojawia się czarna plansza i odcinek się nie wczytuje. Dopiero za którymś razem zaskakuje. Jak już raz zaskoczy, wtedy już dziła normalnie. Strasznie to denerwujące. U kogoś było może podobnie? Tak to wygląda:
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Awatar użytkownika
FanTheBlues
Obserwator
x 479
x 42

Telenowele

Post autor: FanTheBlues »

U mnie z żadną telką u nich problemu nie miałem. Zainstaluj najlepiej apkę na nowo. Lub wyloguj się i zaloguj ponownie. Jeszcze wyłącz TV całkowicie z zasilania na minutę-dwie i wtedy pamięć wewnętrzna się wyczyści.
Marek99
Obserwator
x 37
x 52

Telenowele

Post autor: Marek99 »

Dopiero dziś dodali zakładkę z telenowelą do kolekcji NOVELAS+, fajnie, że również ktoś w czasie weekendów pracuje tam u nich i wprowadza aktualizacje i poprawki :)
Bloo411
Junior
x 40
x 133

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

Stwierdzam jednak, że wolę wersję Televisy "La Herencia" zamiast "Los Herederos Del Monte". Wątek z Emilio Del Monte, który zmienił twarz, jest po prostu mocno naciągany, co moim zdaniem ciągnie telenowelę w dół. Potem wątek z porwaniem przez Jose Emilio i Pauli. Wszyscy wiedzą, ale Jose nie zostaje za to wtrącony do mamra. Także cieszę się, że w wersji Televisy pewne wątki zostały zmienione.
Menadżerka
Obserwator
x 458
x 321

Telenowele

Post autor: Menadżerka »

Ja odpuściłam Dziedzictwo Del Monte dość szybko w Novelas+, ale widzę po opiniach, że nie mam czego żałować. Jest dużo negatywnych opinii na temat tej telenoweli. Ponoć sporo wątków jest właśnie naciąganych. No i minus to Cimarro, który wygląda tu jak kłoda drewna. Zero grania twarzą, zero ukazywania emocji na ekranie. On gra, bo musi, a nie bo chce. No i zmiana charakteru u Protki. Ta Paula początkowo z charakterem i z takim zadziorem stała się popychadłem dla innych bohaterów.
Bloo411
Junior
x 40
x 133

Telenowele

Post autor: Bloo411 »

Wątek Gaspara i Lupe też skopali. Na początku Gaspar i Lupe tacy zakochani, taka miłość. Teraz Gaspar bije żonkę, zaś ta udaje przed wszystkimi, że nic się nie stało i że mąż ją kocha. Gdzie ta Lupe, która nie chciała być kurą domową, która demonstrowała swoją niezależność? W wersji Televisy wątek tej pary był dużo lepiej poprowadzony.
Agnes_43
Użytkownik
x 2
x 15

Telenowele

Post autor: Agnes_43 »

Mnie też szybko rozczarowało Dziedzictwo del Monte, odpuścilam chyba koło 10 odcinka.. Sztuczna gra, ni to komedia ni to nie wiadomo co. Faveli i gra mega irytująca była, jak rozpuszczona stara baba, nic mi w niej nie pasowało, wszystko się klociło - gra, wygląd, zachowanie głównej bohaterki, rozwój niby uczucia, jej podrywy jak u podlotka. Wersja Televisy wypadła o niebo lepiej, nie pasowała mi jedynie aktorka grająca Juliettę.
Menadżerka
Obserwator
x 458
x 321

Telenowele

Favela super wypadła w roli Protki w "Zorro" i to Novelas+ mogłoby wyemitować :D Fajna telka!
Agnes_43
Użytkownik
x 2
x 15

Telenowele

Może się skuszą, nie widziałam jej. W sumie sporo nie oglądałam. Po końcu złotej ery telenowel na TVN, wróciłam dopiero gdy TV4 puściło Morze miłości. A leciały wcześniej na Pulsie, w tym Sidła namiętności, których też jakoś nie oglądałam i nie mogę odżalować. Dlatego dla mnie fajnym pomysłem jest powtórna emisja tych starszych, choćby na YT.
Menadżerka
Obserwator
x 458
x 321

Telenowele

Sidła namiętności to moja ulubiona telenowela :D A Zorro mimo iż jest wg mnie też przyjemną telką, to jednak ma jeden minus, ale nie chcę spoilerować jeśli jeszcze nie widziałaś tego tytułu :)
pablo21
Poster
x 387
x 278

Telenowele

Post autor: pablo21 »

Bloo411 pisze: 06 lip 2025, 14:30 Stwierdzam jednak, że wolę wersję Televisy "La Herencia" zamiast "Los Herederos Del Monte". Wątek z Emilio Del Monte, który zmienił twarz, jest po prostu mocno naciągany, co moim zdaniem ciągnie telenowelę w dół. Potem wątek z porwaniem przez Jose Emilio i Pauli. Wszyscy wiedzą, ale Jose nie zostaje za to wtrącony do mamra. Także cieszę się, że w wersji Televisy pewne wątki zostały zmienione.
Nie chcę znowu mieć zarzutu że bronię tytułów, które sam wybrałem do emisji w Novelas+ ale niestety tutaj wyniki oglądalności pokazują że "Dziedzictwo Del Monte" dobrze się ogląda w Novelas+. Tak samo wersja od Televisy emitowana jakiś czas temu w paśmie premierowym o godz. 15 czyli "Dziedziczka". Niestety o gustach się nie dyskutuję a zarówno jedna wersja jak druga się dobrze oglądały. :-) Mi co ciekawe bardziej się podoba wersja od Telemundo na podstawie której Televisa stworzyła swoją wersję o czym informuję na końcu swojej. :-) Co do gry aktora Mario Cimarro to on od zawsze tak grał odkąd ja pamiętam a pamiętam go np. z jego roli drugoplanowej w "La Usurpadora - Paulina" od Televisy. Przypomnijcie sobie też jak grał w "Morzy miłości" Televisy czy "Gata Salvaje" z VeneVision czy w "Gorzkiej Zemście" z Telemundo. :-) On tak po prostu gra i tyle. Ja się przyzwyczaiłem i nie zamierzam się czepiać. To aktor legenda, który ma swoich fanów na całym świecie i można go krytykować ale on tak gra. Marlene Favela tak samo gra od tylu lat i np. w "Zorro" Telemundo jak i w "Gata Salvaje" VenVision gdzie po raz pierwszy się spotkała się tam na planie także z Mario Cimarro bo i gra w "Dziedzictwo Del Monte" jako protów to spotkanie po latach po raz drugi na planie. :-) Do jej gry tak samo ja już się przyzwyczaiłem iw ostatnich hitach Televisy gdzie grała czarne charaktery tak samo gra jak od lat. :-) Ja się cieszę że widzowie/fani w Polsce mają możliwość obejrzenia premierowo "Dziedzictwo Del Monte" bo emisja była jedynie w polskim kanale przeznaczonym dla zagranicy czyli w iTVN i odc. TVN-u skorzystał Canal+ przy emisji w Novelas+ tzn. skorzystali z tłumaczenia lektorskiego TVN-u i podłożyli do wersji w jakości Full HD bo emisja na kanale iTVN była w jakości SD. Tak więc tutaj mieliśmy dodatkowy bonus że Canal+ pozyskał w ramach licencji od NBCUniversal/Telemundo źródło odc. "Dziedzictwo Del Monte"w jakości Full HD i podłożył wersję lektorską od TVN-u. :-)
Agnes_43
Użytkownik
x 2
x 15

Telenowele

Ja lubię Cimarro od czasów Kobiety mojego życia, uwielbiałam te telenowelę. Gra jak drewno, ale coś ma w sobie. Ogólnie klimat Del Monte mi nie odpowiada. Ale mamy duży wybór i ważne aby choć dwa pasma odpowiadały. Każdy lubi co innego i każdy znajdzie coś dla siebie, to mi się podoba w Novelas +.
pablo21
Poster
x 387
x 278

Telenowele

Post autor: pablo21 »

No właśnie. Każdy ma coś dla siebie i to jest najważniejsze. A myślę że nadawca Novelas+ jeszcze nas miło zaskoczy.
Raczej niespodzianek typu czeski "Złoty Łabędź" szybko nie zobaczymy w naszym Novelas+ o czym także wspomina art.:
https://www.eska.pl/cinema/news/widzowi ... -UvRe.html
Dlatego nadawca na razie nie będzie się bawił w takie tytuły odbiegające od profilu kanału Novelas+ u nas w Polsce. Niestety to co się dzieje na francuskim Novelas TV i coraz więcej koreańskich dram w jego ramówce to dla mnie jakaś porażka. :-( Ale francuski Novelas TV ma zasięg globalny ze swoją ofertą więc nie jest tworzony tylko dla widza francuskiego ale dla widzów w krajach na całym świecie gdzie mówią w języku francuskim (dawne kolonie francuskie).
anika86
Użytkownik
x 4
x 13

Telenowele

Post autor: anika86 »

Agnes_43 pisze: 06 lip 2025, 21:46 Ja lubię Cimarro od czasów Kobiety mojego życia, uwielbiałam te telenowelę. Gra jak drewno, ale coś ma w sobie. Ogólnie klimat Del Monte mi nie odpowiada. Ale mamy duży wybór i ważne aby choć dwa pasma odpowiadały. Każdy lubi co innego i każdy znajdzie coś dla siebie, to mi się podoba w Novelas +.
Ja również kojarzę Mario m.in z telenoweli Kobieta mojego życia (tą produkcję oglądałam kilkanaście razy :)) Amor Latino, Krok do szaleństwa, Gorzka zemsta itd. i o ile pamiętam od zawsze gra tak samo - jednak jak pisze Agnes_43 Mario ma coś przyciągającego ... Dla mnie Dziedzictwo Del Monte to nie jest zły tytuł, ma nudnawe odcinki jednak mimo to ogląda się szybko (przynajmniej mi) przez hacjendę w której rozgrywa się produkcja przypomina mi się Gorzka zemsta :) którą uwielbiałam. Plusem jest nie za duża liczba odcinków.

Teraz Novelas emituje fajne produkcję - ciesze się z powrotu Brazylijskich :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”