[TVN/POLSAT] Milionerzy

Rozmawiamy o polskich teleturniejach.
bucik11
Legendary
x 669
x 1434

[TVN/POLSAT] Milionerzy

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bucik11 »

Edward Miszczak komentuje transfer Huberta i Milionerów:
Bardzo się cieszę, że Hubert zdecydował się pójść za formatem i przyjął naszą propozycję. Nawet nie chcę wyobrażać sobie innej osoby w roli prowadzącego „Milionerów” i na szczęście nie muszę. Dla widzów „Milionerzy” to Hubert i jestem bardzo zadowolony, że Polsat będzie mógł pokazać im nowe odcinki ulubionego programu w wersji, którą pokochali. Jestem też przekonany, że nowi widzowie, docenią kunszt Hubert w tej roli i rzesza fanów najlepszego teleturnieju na świecie będzie się systematycznie powiększać.

Zresztą widać, że nastroje w Polsacie bardzo dobre, nawet bilbord na jego powitanie się pojawił :o
Załączniki
IMG_4483.jpeg
Menadżerka
Obserwator
x 458
x 321

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: Menadżerka »

Polsat zaszalał. Ciekawe czy TVN nie gorączkuje się ze złości. Ale sami sobie winni ;D
przemek94
Obserwator
x 66
x 148

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: przemek94 »

Teraz po tym transferze chciałbym zobaczyć przy okazji specjalnych odcinków, w roli uczestników Ibisza w Milionerach, a Urbańskiego w AoK ;D
ManTV
Użytkownik
x 3
x 20

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: ManTV »

Jak dla mnie to będzie spadek oglądalności.
Awatar użytkownika
dida12314
VIP Expert
x 7
x 120

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: dida12314 »

Ja mam tylko nadzieję, że likwidacja KPTL będzie jedyną zmianą jeśli chodzi o ten format. Przypominam sobie, że w 2010 lub 2011 roku w UK, jak zrezygnowali z KPTL to wprowadzili grę na czas. Może i ona byłaby dobra, bo trochę dynamiki by wprowadziła. Ale czy to dobry pomysł? Nie wiem.
Awatar użytkownika
N-O-R-O-N
User of the Year 2014!
x 2494
x 2745

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: N-O-R-O-N »

Gra na czas w Milionerach to beznadzieja, bo czasem trafi się jakieś trudne pytanie na wczesnym etapie i jak się nie zastanowisz, to szybko trzeba brać koło. Takie coś po prostu lepiej nie wprowadzać, ale sam KPTL to obecnie przeżytek i strata szansy, trzeba też wspomnieć o odcinkach, w których nie było KPTL, bo ktoś grał z poprzedniego epa do końca.

Co do spadku widowni, to właśnie teraz to obserwujemy przy wynikach weekendowych w TVN. Wg mnie program po 19:45 zrobi na pewno lepszy wynik niż Malanowski i Uroczysko, ale co dalej, to się okaże. Przydałoby się coś tam odświeżyć w tym teleturnieju.

Zajefajny billboard na budynku i prztyczek w stronę TVN-u xD
10 lat na forum,
Pozdrawiam, N-O-R-O-N :)

"Autor materiału nie stwierdził, że przedstawia prawdziwe wydarzenie" - Dziennik Telewizyjny.
Menadżerka
Obserwator
x 458
x 321

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: Menadżerka »

Ja to mówię, w TVN'ie to się pewnie wszystko gotuje. Polsat utarł im nieźle nosa xD
leszczak
Obserwator
x 67
x 357

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: leszczak »

No co, Polsat lekko skopał leżącego. Ja w TVN już dawno nie widzę lidera. Gdzieś od 2015-16 roku stacja popada w marazm i brak pomysłu. Kiedyś pełno świetnych programów, byli liderem i pod względem technologii i ramówki, to był powiew zachodu w porównaniu z przaśnym wtedy Polsatem. A dziś to m.in rozpadające się kilka lat studio Faktów, w końcu wyremontowane po latach. Ale Polsat nadal jest w tych samych rękach, a TVN sprzedany to tu, to tam. Pytanie, czy ich to jeszcze obchodzi? Czy właściciele to widzą? Bo być może grzeją cieple posady za granicą i nawet nie widzieli billboardu Polsatu. Może liczy się dla nich cięcie kosztów zamiast rywalizacji z Polsatem i innymi z W4?
Awatar użytkownika
Rektor
VIP Expert
x 588
x 1715

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: Rektor »

Zabrzmię jak szaleniec, ale uważam, że programowi nie zaszkodziłaby hybryda - np. pierwsze 4-6 pytań z limitem czasowym, potem uspokajamy i gramy bez limitu. Ludzi nie ekscytuje 10 minut przy pytaniu za 2000zł. Gra nerwów zaczyna się od 20-40tys..

Billboard - miodzio. Kiedyś to TVN kopał Polsat, teraz to Polsat minimalnie wysuwa się na prowadzenie, choć nie zapominajmy, że nadal brakuje lokomotywy w samym tygodniu. Nie wykluczam, że Milionerzy te 200-300tys. podbiją wyniki.
Awatar użytkownika
dida12314
VIP Expert
x 7
x 120

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: dida12314 »

W UK właśnie przez pierwsze 7 pytań była gra na czas (pytania 1-2 po 15 sekund / pytania 3-7 po 30 sekund), a później już bez limitu czasowego i dodatkowo 4 koło się otrzymywało.
Awatar użytkownika
N-O-R-O-N
User of the Year 2014!
x 2494
x 2745

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: N-O-R-O-N »

TVN oficjalnie podziękował Urbańskiemu za współpracę na profilu facebookowym. Jutro ostatnie premierowe odcinki w stacji, a potem Polsat przejmuje.

Swoją drogą może i cięcie kosztów itd i kolejny format hitowy tracą, no ale się chwalili w ostatnich miesiącach, że jako grupa Warner Bros. Discovery wygrywają xD
10 lat na forum,
Pozdrawiam, N-O-R-O-N :)

"Autor materiału nie stwierdził, że przedstawia prawdziwe wydarzenie" - Dziennik Telewizyjny.
Awatar użytkownika
senior_loco
Użytkownik
x 21
x 25

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: senior_loco »

Po 26 latach zakończyła się pewna era dla TVN-u i "Milionerów". Niestety, w ostatnim sezonie nagrywanym jesienią 2024 nie było kolejnego milionera. Po wakacjach teleturniej wraca z nowymi odcinkami do Polsatu, ale nadal z Hubertem Urbańskim. Niestety, poziom pytań nie zawsze był dostosowywany do puli pytań, co sprawiało, że niektóre pytania za kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy złotych (nie mówiąc już o tych za milion) były łatwiejsze, niż za 500 czy 1000 zł. Mam nadzieję, że Polsat zorganizuje więcej specjalnych edycji, w których do wygrania będą 2 miliony złotych, tak jak to było w 2023 roku. Milion złotych dziś to niecałe pół miliona złotych z 1999 roku.
Tevałen
Użytkownik
x 29
x 3

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: Tevałen »

Ruszają nagrania, w najbliższy weekend 3 dni nagrań w Hali Polsatu na ul. Łubinowej.
darekB
Obserwator
x 140
x 40

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: darekB »

Ostatni sezon Milionerów w TVN oglądało średnio 639 tysięcy widzów - 6,14% udziału. Koszmarny wynik, ale zapracowany.
aeae
Użytkownik
x 12
x 30

[TVN/POLSAT] Milionerzy

Post autor: aeae »

Czy spodziewacie się jakichś zmian w scenografii lub grafice?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teleturnieje”