Multimedia

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Laif
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2009, 14:22

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Laif »

Wszystko ladnie pieknie , ale np sygnal tv analogowej w Lublinie przy ulicy Bursztynowej 8 pozostawia wiele do zyczenia , jest czesto zaklocany , nawet panowie technicy nie moga sobie poradzic ze zdiagnozowaniem przyczyny , natomiast pan z biura obslugi klienta zasugerowal ze to moze byc tylko jedna przyczyna - piracenie sygnalu (ale czy aby na pewno , tego nie wie nikt) , wyeliminowano czynniki zewnetrzne , moze nalezaloby dokladniej przyjrzec sie opisanej sprawie co jest rzeczywista przyczyna tych zaklocen. Kazda interwencja w tej sprawie w multimedii konczy sie jednym nawrotem zaklocen , ktore naprawde potrafia "umilic" ogladanie tv , jedyne rozwiazanie jakie mi sie nasuwa na mysl to moze przejscie na calkowite nadawanie cyfrowe prezez dekoder multimedii co wyeliminowalo by piratow sieciowych. Pozostale uslugi multimedii wg moich obserwacji bez zastrzezen.

Pozdrawiam :)

PS. Problem dalej aktualny ....
Jestem prawie pewien ze owe zaklocenia to dzialanie ktoregos z mieszkancow bloku w lublinie przy Ul. Bursztynowej 8 , niestety namierzenie takiego delikwenta rowna sie z cudem nawet panowie z multimedii tak stwierdzili (dziwie sie ich opieszalosci , a mnie juz glupio dzwonic tam do nich bez przerwy z usterka zaklocen , trwa to juz od prawie 2 lat). Ktos ma moze jakis pomysl jak to doprowadzic do konca ? Chcialbym uniknac rozwiazania umowy bo z pozostalych uslug jestem zadowolony.

PS2. Problem zgloszony do UKE , licze na to ze oni to rozwiaza lub pomoga rozwiazac :)
Awatar użytkownika
neuro
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 30 mar 2010, 12:55

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: neuro »

ostatnio mam problem z dekoderem co jakis czas obraz sie zacina .dzwonilem do bok konsultant pogadal cos tam niby podlubal i na tym sie skonczylo.ma ktos taki sam problem? widadomo cos czy kanal eurosport2 dojdzie do ofety?
Laif
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2009, 14:22

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Laif »

Na dekoder ten bez funkcji pvr to jest jedna metoda : albo go wcale nie wylaczac albo co pewien czas odlaczac od zasilania i na nowo uruchamiac albo wymienic na nowy , co do eurosportu2 nie ma nigdzie info odnosnie sieci multimedia , co prawda planowali uruchomienie tego z nowym rokiem ale jak widac moze to plany drugiego polrocza.
Awatar użytkownika
neuro
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 30 mar 2010, 12:55

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: neuro »

robilem juz tak z wlaczaniem i wylaczaniem.musze tam isc i porozmawiac z kims kompetentym.za kazdym razem jak dzwonie i pytam o jakis kanal to nic nie wiedza,heh..
Laif
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2009, 14:22

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Laif »

hmm zawsze mozna interweniowac w prasie lokalnej , oni czesto pomagaja rozwiazywac takie sprawy i to skutecznie , ja wlasnie w tej sprawie pisalem do swojej lokalnej i czekam na jakies efekty
kpotocki
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 kwie 2010, 21:46

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kpotocki »

jak ktoś ma telewizje cyfrowa multi i posiada NsportHD to niech ogląda 5 min i powie mi czy pojawiają mu się piksele na ekranie będę wdzięczny :)
Laif
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2009, 14:22

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Laif »

hmm piksele potrafia sie pojawiac praktycznie na kazdym programie , to prawdopodobnie jakies problemy techniczne multimedii bo nie sadze ze nadawcy
tadzio959
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 16 kwie 2009, 17:17

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: tadzio959 »

Zerknij jaki sygnał , siła i jakość sygnału , zapewne jest slaby i dlatego piksuje obraz , wtedy należny zwrócić się do operatora sam nic nie zrobisz .
kpotocki
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 kwie 2010, 21:46

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kpotocki »

no własnie sygnal jest na maxa :D w tym problem
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dewastator »

To gówniana telewizja, o internecie nawet nie wspomnę
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
Awatar użytkownika
neuro
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 30 mar 2010, 12:55

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: neuro »

na tv nie narzekam.mi osobiscie brakuje tylko eursportu 2.
marekkopala
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 kwie 2010, 11:17

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marekkopala »

W sobote rozbil sie polski samolot z Prezydentem. W poniedzialek rosjanie rzadowi twierdza ze nie z winy samolotu, tylko pilota. I robia z nas glupkow, pokazujac swoja wyzszosc nad podleglymi im kiedys panstwami. Jak to mozliwe zeby pilot doswiadczony nie wyprowadzil samolotu z nawrotu. Czyzby zostaly zablokowane stery? Samolot byl remontowany w Rosji ponad rok temu i teraz oni zwalaja wine na pilota a nie pracownikow remontujacych samolot. Abysmy unikneli zaleznosci od Rosji uruchomilem strone http://www.polacypobudka.pl ktora czytajac bedziecie wiedzieli jak patrzacego na Nasza Ojczyzne i polski Narod mozecie wybrac Prezydenta. Przeciez lepiej wybrac kandydata piszacego, ktorego bardzo szybko mozecie rozliczyc z pracy i dbalosci o Kraj i Narod, na bazie jego ksiazki. Wybranego kandydata wiszacego na plakatach mozecie tylko rozliczyc z wygladu. Przeczytanie tej ksiazki wraz z wlasnymi przemysleniami zajmie Wam okolo 3godz. Reszta Waszego,
Laif
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2009, 14:22

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Laif »

neuro pisze:na tv nie narzekam.mi osobiscie brakuje tylko eursportu 2.
wlasciwie to przydaloby sie przeniesc kilka kanalow dostepnych w analogowej tv do cyfrowki , mnie brakuje osobiscie tam podstawowego AXN , VH1 , MTV Polska , byc moze multimedia podejmie jakies dzialania na rzecz uzupelnienia oferty :)
Awatar użytkownika
neuro
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 30 mar 2010, 12:55

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: neuro »

vh1 tak.mogliby jeszcze pomyslec nad dodaniem do oferty rebel tv i kanolow filmowych jak np wojna i pokoj .
maskerano25
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 kwie 2008, 19:50

Multimedia

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maskerano25 »

Czy ktoś wie czy na tuner z multimedii z twardym dyskiem można pod usb podpiąć dysk zewnętrzny i na niego też nagrywać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: mateusz_71 i 3 gości