Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
wojgasz
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 cze 2010, 10:41

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wojgasz »

Witam,

Przymierzam się do zakupu Multizestawu 2w1 (Internet+TV). Która z ofert jest godna polecenia? Zastanawiam się nad multizestawem za 57,80? Czy idę w dobrym kierunku?
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Zależy jak dużo korzystasz z Internetu- bez dodatkowego pakietu raczej się nie obędzie bo ten który na starcie otrzymujesz to nie jest raczej jakieś szaleństwo... No chyba, że tylko przeglądasz pocztę i korzystasz z jakiegoś komunikatora to ok.
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

Witam !
Dekoder stary : SAGEM ISD 4285 (bodajże)
talerz - nie wiem jaka wielkość ale raczej ten z większych ...

Wczoraj włączyłam telewizor i satelitę normalnie żeby pooglądać i na wszystkich programach było "problem z odbiorem sygnału nie pozwala na prawidłową prace dekodera sprawdź podłaczenie anteny " no jakoś tak, nie pamiętam słowo w słowo . No i nie wiem o co chodzi. Teraz to już wgl nie mam żadnej listy programów jak wlączam satelite to mi odrazu wyskakuje menu .
No więc wybrałam "instalacja sprzętu" -> rodzaj sprzetu: indywidualna OK -> liczba LNB: 1 zasilanie : TAK OK pojawia sie plansza INSTALACJA LNB :
rodzaj satelity - HOTBIRD
Pozycja na orbicie - 130 E
LNB niska - 09750
LNB wysoka - 10600
LNB graniczna - 11700
OK
później robię odbiór sygnału , OK Rodzaj - Transponder OK Satelita- HOTBIRD kierunek 013*E częstotliwość mam 12322 Polaryzacja H Symbol Rate 27500 FEC 3/4 OK
i później mi wyskakuje kolejna plansza : USTAW ANTENE TAK ABY JAKOŚĆ SYGNAŁU BYŁA NAJLEPSZA i mi skacze 2% - 30 % raz mam 2% raz 7% raz 18% i tak cały czas mi skacze .. i nie może się ani ustabilizować ani znaleźć nazwy sieci .. ;/

Macie może jakieś pomysły czemu mam taki sygnał slaby ?? a zawsze wszystko działało prawidłowo :/
prosze o szybka odpowiedź :)
mati161
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2010, 18:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati161 »

Vitesse pisze:Witam !
Dekoder stary : SAGEM ISD 4285 (bodajże)
talerz - nie wiem jaka wielkość ale raczej ten z większych ...

Wczoraj włączyłam telewizor i satelitę normalnie żeby pooglądać i na wszystkich programach było "problem z odbiorem sygnału nie pozwala na prawidłową prace dekodera sprawdź podłaczenie anteny " no jakoś tak, nie pamiętam słowo w słowo . No i nie wiem o co chodzi. Teraz to już wgl nie mam żadnej listy programów jak wlączam satelite to mi odrazu wyskakuje menu .
No więc wybrałam "instalacja sprzętu" -> rodzaj sprzetu: indywidualna OK -> liczba LNB: 1 zasilanie : TAK OK pojawia sie plansza INSTALACJA LNB :
rodzaj satelity - HOTBIRD
Pozycja na orbicie - 130 E
LNB niska - 09750
LNB wysoka - 10600
LNB graniczna - 11700
OK
później robię odbiór sygnału , OK Rodzaj - Transponder OK Satelita- HOTBIRD kierunek 013*E częstotliwość mam 12322 Polaryzacja H Symbol Rate 27500 FEC 3/4 OK
i później mi wyskakuje kolejna plansza : USTAW ANTENE TAK ABY JAKOŚĆ SYGNAŁU BYŁA NAJLEPSZA i mi skacze 2% - 30 % raz mam 2% raz 7% raz 18% i tak cały czas mi skacze .. i nie może się ani ustabilizować ani znaleźć nazwy sieci .. ;/

Macie może jakieś pomysły czemu mam taki sygnał slaby ?? a zawsze wszystko działało prawidłowo :/
prosze o szybka odpowiedź :)
WITAM co do twoich ustawien dekodera to zmien czestotliwosc na 12188 polaryzacja V i wszystko wroci do normy:D ale poleca podmiane dekodera ... bo na twojego sagema niedlugo przyjdzie czas:P
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

ale właśnie ja już próbowałam to zmienić i dalej nie działa ;/ ...
a co do dekodera to wiem przeżył już co nieco :D
mati161
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2010, 18:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati161 »

jesli zmiana czestotliwosci na 12188 v nie pomogla sprobuj na 12284 11158 :) ale polecam ta pierwsza:) jak przy takiej czestotliwosci nie masz sygnalu to tylko antena albo zadzwon na infolinie i zapytaj czy na sagemie nie wylaczyli Ci sygnalu i czy musisz podmenic dekoder :D
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

mati161 pisze:jesli zmiana czestotliwosci na 12188 v nie pomogla sprobuj na 12284 11158 :) ale polecam ta pierwsza:) jak przy takiej czestotliwosci nie masz sygnalu to tylko antena albo zadzwon na infolinie i zapytaj czy na sagemie nie wylaczyli Ci sygnalu i czy musisz podmenic dekoder :D
Mati chyba zaznajomiony- ale to ze wzgledow technicznych ten sygnal moze nie docierac i dlatego konieczna jest podmiana tej czarnej skrzynki ;) ;)

Proponuje albo zadzwonic na infolinie i otrzymac propozycje podmiany albo mozna juz podmiany dokonac w APSie- im szybciej tym lepiej


Acha i proponuje najpierw zresetowac dekoder na 10 sekund wyjmujac wtyczke z kontaktu, nastepnie pozmieniac wszystkie 3 warianty czestotliwosci i polaryzacji i moze pomoze- dzisiaj tak u kumpla pomagalem i zadzialalo- sygnal zlapalo :)
mati161
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2010, 18:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati161 »

divertin pisze:
mati161 pisze:jesli zmiana czestotliwosci na 12188 v nie pomogla sprobuj na 12284 11158 :) ale polecam ta pierwsza:) jak przy takiej czestotliwosci nie masz sygnalu to tylko antena albo zadzwon na infolinie i zapytaj czy na sagemie nie wylaczyli Ci sygnalu i czy musisz podmenic dekoder :D
Mati chyba zaznajomiony- ale to ze wzgledow technicznych ten sygnal moze nie docierac i dlatego konieczna jest podmiana tej czarnej skrzynki ;) ;)

Proponuje albo zadzwonic na infolinie i otrzymac propozycje podmiany albo mozna juz podmiany dokonac w APSie- im szybciej tym lepiej


Acha i proponuje najpierw zresetowac dekoder na 10 sekund wyjmujac wtyczke z kontaktu, nastepnie pozmieniac wszystkie 3 warianty czestotliwosci i polaryzacji i moze pomoze- dzisiaj tak u kumpla pomagalem i zadzialalo- sygnal zlapalo :)
co prawda to prawda siedze od kilku ladnych miesiecy w tym:) a teraz jest podmiana ,,czarnych skrzynek'' wiec warto skorzystac bo problem sie pojawia zazwyczaj jak dekoder nie dziala i wtedy sa pretensje a teraz poki mozna to zrobic to polecam APS od reki mozna to wykonac :D tylko z doswiadczenia po przedstawieniu oferty z APS najlepiej z punktu zadzwonic na infolinie i potwierdzic warunki bo punkty roznie informuja ze wzgledu na prowizje:)
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

mati161 pisze:jesli zmiana czestotliwosci na 12188 v nie pomogla sprobuj na 12284 11158 :) ale polecam ta pierwsza:) jak przy takiej czestotliwosci nie masz sygnalu to tylko antena albo zadzwon na infolinie i zapytaj czy na sagemie nie wylaczyli Ci sygnalu i czy musisz podmenic dekoder :D
Na tych częstotliwościach też nie działa ;/ .. No to bede dzwonic na infolinie ..
a ten APS to co to jest ?? .. Bo ja w takich sprawach satelitarnych jestem trochę do tyłu :D
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

APS - to jest sklep z CP . Jeżeli chodzi o te częstotliwości , nie mieszaj nic z nimi , tylko popraw ustawienia anteny , jest więcej niż pewne , że jest źle ustawiona . Wczoraj mogła działać , ale coś nią poruszyło i zmieniła swoje położenie .
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

aha .. a te ustawienia czyli mam nią poruszać ?? .. tzn tym talerzem ?? ;)
Przepraszam że zadaje takie banalne pytania no.. ale nie znam sie na tym ;)
mati161
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2010, 18:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati161 »

czestotliwosc i tak musisz zmienic do wyzej wymienionych i wtedy ruszac antena:) bo na tej 13222 i tak nie nie bedzie dzialalo
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

a dekodera kiedys mi nie chcieli wymienic niestety ;/
probowałam ruszać tą anteną ale tak samo jest zła jakość sygnału :/
pozostaje mi tylko rozwiazac umowe i znowu podpisac kolejna .. :/
mati161
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2010, 18:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati161 »

spokojnie powiedz mi tylko na jaki masz czas umowe czy jest okres podstawowy czy nieokreslony?? a sprawdzales konwerter ???
Vitesse
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 04 cze 2010, 16:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vitesse »

sprawdzalam wszystko jest OK ,, a umowe to nie wiem .. musialabym sprawdzic
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość