Nieco po północy ruszyła strona internetowa telewizji FOX -
www.foxtv.pl , o której pisaliśmy już wyżej. Strona zawiera informacje o kanale, które zostały podzielone na podstrony: "Seriale", "Komentarze", "Wideo" i "Aktualności". U góry znajduje się banner, na którym widnieje napis "Kanał FOX startuje już wkrótce!"
W dziale "Seriale" wyszczególnione zostały już takie pozycje, jak: "
Defying Gravity", "
Do not disturb", "
Dollhouse", "
Family Guy", "
Heroes" (emitowany już na antenie TVP1), "
Kdabra", "
Life", "
Life on Mars", "
Living in Your Car", "
Prison Break" ("Skazany na śmierć" znany z anteny Polsatu), "
Sons of Anarchy", "
The Walking Dead" (opatrzony animacją z napisem "w listopadzie zostań w domu", na str. głównej nazwany "najbardziej oczekiwanym w tym sezonie serialem"), "
Tiempo Final" (^wszystkie dotychczas wypisane tytuły będą puszczane od 1. sezonu) oraz kultowy "
The Simpsons" (sezon 6., znany z anteny Canal+ i Canal+Film) oraz "
Weeds" (sezon 4.).
Stronka na razie trochę się sypie, ale mam nadzieję, że niedługo zostanie to naprawione. Jest bardzo przejrzysta, prezentuje się znakomicie. Między innymi dzięki dużemu formatowi zamieszczonych na niej fotografii. W moim prywatnym rankingu jest na drugim miejscu po włoskiej siostrze.

Podejrzewam, że kanał ruszy w listopadzie, ponieważ jak wspomniałem już wyżej, premiera "The Walking Dead" została zapowiedziana na ten miesiąc. Oficjalnego potwierdzenia brak. Za to pytań dotyczących startu jest na stronie już kilka. Bardzo się cieszę, że niebawem kolejny kanał FOXa zawita do polskich telewizorów.
PS Zauważcie, że bardzo podobne elementy do tła polskiej strony FOXa oraz ogólnie do identyfikacji wizualnej kanału na świecie od niedawna posiada w swojej oprawie graficznej TV Puls! (mam na myśli "męskie" pasmo) Czyżby dyrekcja chciała jeszcze trochę "pojechać" na dawnym związku z News Corp.?