Propozycje zmian na forum.
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Może by tak zabezpieczyć forum za pomocą https?
- Iluzjonista
- Junior
- Kontakt:
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
M.in. przed dostaniem się naszych danych w niepowołane ręce? Polecam: https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTPSDirect pisze:Przed czym?
A co boicie się że zabezpieczenia peło wam nie pomogą?
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Zabezpieczenia czego? Proszę, pisz po polsku.
Wiem, czy jest HTTPS. A teraz podaj, proszę, jakież to "nasze dane" się na forum znajdują. Nicki? Awatary? Tego trzeba strzec? Co innego strony sklepów, gdzie są przechowywane wrażliwe dane: adresowe, personalne, numery kart kredytowych. Ale tutaj? Owszem, HTTPS staje się standardem, niektóre przeglądarki, np. Chrome, uznają strony bez HTTPS za niebezpieczne i są z tego powodu gorzej indeksowane przez algorytmy Google'a, ale nasze forum nie było, nie jest i nie będzie celem ataków, bo tu nie ma czego wykraść. Przepraszam, ale jeśli sądzisz, że kłódeczka na pasku adresu przeglądarki podczas logowania się do banku w magiczny sposób uchroni Cię przed całym złem i wszystkimi możliwymi zagrożeniami, to się mylisz. O ile posiadasz konto w banku.kacper3100 pisze:M.in. przed dostaniem się naszych danych w niepowołane ręce? Polecam: https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTPSDirect pisze:Przed czym?
Pozdrawiam, Direct
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
W zasadzie to my tu też mamy coś co można wykraść - hasła do profili.
Ja tymczasem proponuje ogarnąć kwestie zlikwidowanych i nie wprowadzanych kanałów w dziale Wspomnienia.
Ja tymczasem proponuje ogarnąć kwestie zlikwidowanych i nie wprowadzanych kanałów w dziale Wspomnienia.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Proponuję aby do forum dodać tryb ciemny czyli aby forum było całe czarne.
VivaForever
- janekpogwad
- Tech Administrator
- Kontakt:
Jestem jak najbardziej za!Joker pisze:Proponuję aby do forum dodać tryb ciemny czyli aby forum było całe czarne.

Macie jeszcze jakieś propozycje odnośnie ulepszenia forum? Może jakieś konkretne wtyczki o których nie pomyślałem? 
Co myślicie o chacie typu shoutbox?

Co myślicie o chacie typu shoutbox?
-
- Thinker
Zrób ankietę.Co myślicie o chacie typu shoutbox?
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Jeden z użytkowników kiedyś przedstawił tutaj taki pomysł, ale większość osób była przeciwna. A jeśli chodzi o mnie, mnie to obojętne, czy będzie shoutbox, czy nie.
Raczej nieZbychu51 pisze:Zrób ankietę.Co myślicie o chacie typu shoutbox?

Istnieje dość spora szansa, że w najbliższych tygodniach forum przejdzie małą aktualizację, dlatego pytam, czego oczekujecie od tech admina

Co może się zmienić?
- z pewnością usprawnione zostanie pisanie postów ze smartfonów z uwagi na jedną prostą rzecz... obsługę emoji. Niby nic, a dużo.
- chciałbym, aby użytkownicy zyskali możliwość oznaczania się nawzajem (@nick), co poskutkuje automatycznym wysłaniem powiadomienia do wspomnianej osoby.
- powiadomienia o pojawieniu się odpowiedzi w otwartym temacie, czyli: gdy przeglądacie dany wątek, w momencie publikacji nowego posta pojawi się stosowne powiadomienie na ekranie. Będzie to wskazówka aby odświeżyć stronę.
- shoutbox to tylko koncepcja. Jeśli nie będzie się sprawdzać, to z pewnością zniknie

Nie wiadomo jaka będzie przyszłość obecnego stylu. Uważam go za najlepszy, ale czas pokaże czy przeżyje update.
Mam nadzieję, że uda się usunąć także wszystkie pojawiające się w obecnej formie forum niedociągnięcia. Do niektórych się przyzwyczailiśmy, jednak jeśli jest okazja coś zmienić na lepsze, to trzeba chwytać dzień

No i git. Jeśli faktycznie mają być większe zmiany to można spróbować także shoutboxa. Wypróbowanie nic nie kosztuje, a przynajmniej będzie wiadomo czy się sprawdzi czy nie.Karol pisze: - shoutbox to tylko koncepcja. Jeśli nie będzie się sprawdzać, to z pewnością znikniePrawdą jest, że sam go nie chciałem, ale wypróbować można zawsze. A nóż będzie to coś więcej niż rozmowy typu "hejka wszystkim", "siema" i "dobranoc"
Chociaż jak dla mnie lepszą nowością będzie możliwość oznaczenia @osoby na forum, ale popróbować innych rzeczy nie zaszkodzi.