Telenowele i seriale tureckie

Forum fanów telenowel :)
Atahan
Junior
x 32
x 39

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Atahan »

Według informacji podanych przez TVP, "Czarna Perła" będzie miała 67 odcinków.
Awatar użytkownika
AgnieszkaWawa
Użytkownik
x 31
x 6

Post autor: AgnieszkaWawa »

Czy ,,Czarna perła" bedzie dostępna na vod ?? Póki co, nie ma :/
vlv
Junior
x 204
x 208

Post autor: vlv »

Chyba będzie. Obecnie trwają prace aby tak się stało. Najprawdopodobniej kwestie licencyjne.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Atahan
Junior
x 32
x 39

Serial jest już na VOD. Były pewne problemy, ponieważ TVP nie miało wykupionej koncesji na udostępnianie serialu w Internecie. Wszystko jest już w porządku. :D
vlv
Junior
x 204
x 208

Co by nie mówić o TVP, to poboba mi się, że w zasadzie wszystkie seriale zamieszczają online. Widać, że dbają o serwis vod. To duża wygoda dla widza móc sobie obejrzeć serial w dowolnym czasie. Szkoda, że Puls jak zwykle daje ciała w tym zakresie, tym bardziej, że puszczają jedyny serial w całej swojej ramówce, na którym warto oko zawiesić o 5 czy 6 rano.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Atahan
Junior
x 32
x 39

Nie no.. Przecież ramówka Pulsu powinna mieć w wynikach oglądalności 99%. Przez całe dni lecą ciekawe seriale, no i "Lombard". A wieczorami cały czas premierowe filmy i nie ma mowy o powtórkach.

No cóż, trochę wyobraźni i sarkazmu nie zaszkodzi. Ale Puls 2015, czy 2016 vs Puls 2018 to jest masakra. A o telenowelach widzowie mogą pomarzyć.
vlv
Junior
x 204
x 208

Dokładnie, nie wiem co oni zrobili z tą stacją.
Jeszcze kilka lat temu była to naprawdę ciekawa telewizja z ramówką dla każdego, teraz to szkoda gadać. Według mnie osoba/osoby które doprowadziły do obecnego stanu rzeczy powinny już dawno wylecieć.
Kiedyś normalnie nawet odpisywali widzom na FB nawet w błahych sprawach, teraz tylko raz na jakiś czas wrzucą post z jakimś konkursem, żeby ludzie polajkowali im stronę albo przypomnienie, że wieczorem po raz 9864988 w tym roku leci film z Stathamem albo Szybcy i wściekli.
Brak słów...
Atahan
Junior
x 32
x 39

Za to TVP w tym roku także przez wakacje będzie emitować serial "Elif".

"Czarna Perła" wpisana jest na razie do 9.06., więc możliwe, że kolejny turecki serial będziemy oglądać przez wakacje. :D
vlv
Junior
x 204
x 208

Dobrze by było. Wakacje są od 23.06, więc teoretycznie mogą jeszcze przerwać emisję, chociaż to tylko 67 odcinków i jeśli do tego widzowie docisną, to jest szansa, że obejdzie się bez przerwy :-)
Jantar
VIP Expert
x 108
x 254
Kontakt:

Post autor: Jantar »

Pasm seriali tureckich na TVP2 raczej na wakacje nie zlikwidują. Co najwyżej przerwą emisję premierową i wrzucą jakąś krótką powtórkę.
pliki video na forum: http://chomikuj.pl/Kleksik5/pliki+rozne/forum+media2
PS. Z pewnych powodów musiałam ustawić folder jako widoczny, więc zostało nałożone hasło "xxx" (bez cudzysłowu).

www.novela.pl
Atahan
Junior
x 32
x 39

Według mnie nie powinni robić powtórek. Oglądalność tureckich seriali na TVP 2 cały czas wzrasta, a "Meandry uczuć" miały czasami już ponad 1 mln widzów, więc raczej nie zrezygnują z tureckich seriali. Wtedy skończyli by w wakacje "Czarną Perłę", a od września mogliby wykupić nowy serial.
Szkoda, że zlikwidowali pasmo o 16:00 na TVP 1. "W sercu miasta" było świetnym serialem, a teraz będziemy mieli angielski serial kostiumowy. :-\
Jantar
VIP Expert
x 108
x 254
Kontakt:

Atahan pisze: teraz będziemy mieli angielski serial kostiumowy. :-\
Dodam, że ta emisja "Victorii" jest powtórką - serial był emitowany w ubiegłym roku w piątki w prime timie.

Osobiście za tym pasmem w Jedynce nie tęsknię. Jak widzę te propagandowe zapowiedzi Teleexpressu na napisach końcowych to mnie coś trafia... Lepiej niech dadzą w inne pasma. Nawet zagadane napisy w popołudniowej Elif mi nie przeszkadzają. A na TVP2 od jakiegoś czasu napisy koło 18.00 są czyste.
PS. Z pewnych powodów musiałam ustawić folder jako widoczny, więc zostało nałożone hasło "xxx" (bez cudzysłowu).

www.novela.pl
Atahan
Junior
x 32
x 39

Tak, te zapowiedzi. Turcy do swoich seriali tworzą naprawdę dobrą muzykę i jakby się chciało czasami jej posłuchać, chociażby w napisach końcowych to się nie dało.
W zasadzie to poza 16:00 to nie ma już innego pasma na Jedynce, bo później są teleturnieje i polskie seriale. Z czego jeszcze "Korona Królów" to taka jakby nowość z nawet dobrą oglądalnością - rozumiem, niech będzie, nawet sam zerknę co jakiś czas, ale "Klan" to wydaje mi się, że on po prostu jest, żeby był, a TVP chcę zrobić serial na liczbę odcinków "Mody na sukces".
Według mnie w paśmie o 16:00 przez wakacje mogliby emitować 1. sezon "Rozdartych serc", a od września premierowe odcinki.
Atahan
Junior
x 32
x 39

Niestety, w trakcie Mundialu nie zobaczymy zbyt dużo odcinków "Czarnej Perły" :(
Jantar
VIP Expert
x 108
x 254
Kontakt:

Wygląda na to, że Kurski kupił Kara Sevda. Serial jest umieszczony w ramówce szkieletowej na okres mundialu w Jedynce o 16.00 od 29 czerwca, ale nie jest to ostateczne pasmo. Kiedy będzie emisja i w jakich godzinach pewne będzie dopiero w dniu emisji. Raczej nie przypuszczam, żeby zdecydował się na emisję takiej premiery w wakacje, kiedy oglądalność słabnie i wszystkie stacje jadą na powtórkach. Prędzej emisji spodziewam się od września. Polskim tytułem będzie "Wieczna miłość", w szkielecie ramówki podają 244 odcinki, a więc całość.
Załączniki
tvp.JPG

www.novela.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”