Telenowele i seriale tureckie
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w internecie
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w tv naziemnej
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w płatnej tv
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w SD
No ludzie. Teraz będziemy szczegóło analizować, gdzie co leciało? Bez przesady. Powtórzę po raz n-ty.
Jeśli dany tytuł leciał w kraju w jakiekolwiek TV lub serwisie legalnie, to NIE JEST PREMIERA.
W dzisiejszych czasach, gdzie VOD wypiera tradycyjną TV, którą mało kto już ogląda, wy wciąż upieracie się, że premiery liczą się tylko w telewizji xDˣᴰ
Ciekawe, co powiecie za kilka lat, gdy TV już całkowicie albo w zdecydowanej większości przeniesie się do internetu?

Powtórzę że nie ja sugerowałem wybór tytułu tureckiego bo proszę od kilku lat o coś innego i niestety nic z tego. :-(
Pamiętam czasy jak był kanał Zone Romantica to też były narzekania że wybierali nie to co widzowie chcieli itd.

Naprawdę nie ma nad czym rozpaczać.

Jakbym miał tak opłacać 10 serwisów jednocześnie to raczej wątpię żebym wyszedł na tym finansowo dobrze. :-(
Darujmy sobie tego typu wyliczanki, bo na obejrzenie całości tego serialu wystarczy 9 zł (8,99). Plus w tej cenie można oglądać jeszcze inne tytuły. To jest opłata miesięczna. Kwartalna wynosi 14,99 zł.
Tymczasem za dostęp do Novelas+ płace o wiele więcej i w dalszym ciągu nie mam co oglądać.

Gdyby TVP VOD udostępniał u siebie tureckie seriale - bez zastanowienia zmieniam Novelas+ na TVP VOD.
@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.pablo21 pisze: ↑06 gru 2024, 16:06Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 16:03 Śmiać mi się chce.![]()
![]()
![]()
Miało być tyle premier tureckich... A weszły 2 telki latino i czeka w kolejce długa lista telek z Televisy plus coś Brazyli.
@pablo21 , bo to pytanie do Ciebie:
Gdzie w kontekście tego co wyżej napisałam widzisz realną szansę, że fani tureckich seriali będą mieli co oglądać na Novelas+? Bo wiele razy o tym pisałeś, że nasze niezadowolenie jest przesadzone i nieuzasadnione, bo kanał ma w planach wiele premier tureckich? Gdzie te premiery? Za chwilę kończy się jedna krótka i w jej miejsce wchodzi powtórka z TVP VOD - do dzisiaj dostępna w serwisie.W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.

Widzę że jesteś widzem kanału Dizi, który nie jest zadowolony z połączenia tego kanałem z kanałem Novelas+.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 17:28Darujmy sobie tego typu wyliczanki, bo na obejrzenie całości tego serialu wystarczy 9 zł (8,99). Plus w tej cenie można oglądać jeszcze inne tytuły. To jest opłata miesięczna. Kwartalna wynosi 14,99 zł.
Tymczasem za dostęp do Novelas+ płace o wiele więcej i w dalszym ciągu nie mam co oglądać.![]()
Gdyby TVP VOD udostępniał u siebie tureckie seriale - bez zastanowienia zmieniam Novelas+ na TVP VOD.
@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.pablo21 pisze: ↑06 gru 2024, 16:06Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV.gigiola pisze: ↑06 gru 2024, 16:03 Śmiać mi się chce.![]()
![]()
![]()
Miało być tyle premier tureckich... A weszły 2 telki latino i czeka w kolejce długa lista telek z Televisy plus coś Brazyli.
@pablo21 , bo to pytanie do Ciebie:
Gdzie w kontekście tego co wyżej napisałam widzisz realną szansę, że fani tureckich seriali będą mieli co oglądać na Novelas+? Bo wiele razy o tym pisałeś, że nasze niezadowolenie jest przesadzone i nieuzasadnione, bo kanał ma w planach wiele premier tureckich? Gdzie te premiery? Za chwilę kończy się jedna krótka i w jej miejsce wchodzi powtórka z TVP VOD - do dzisiaj dostępna w serwisie.W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.
Niestety taką decyzję podjął nowy właściciel nadawcy kanału Dizi czyli Grupa Canal+ stawiając na własną markę Novelas+ i zamykając kanał Dizi w Polsce.
Pisałem już wiele razy do nadawcy Novelas+ że trzeba dołożyć drugie pasmo premierowe z tureckimi tytułami. Obiecano mi że będą zmiany w 2025 roku w ramówce Novelas+. Trzeba czekać na decyzję co dalej z możliwym powrotem pasma o godz. 21 bo to jest szansa na drugie pasmo premierowe tureckie.

Ja osobiście jestem niezadowolony że przerwali emisję kolejnych tytułów znanych z kanału Dizi bo nie miałem nigdy dostępu do tego kanału ale nie zamierzam robić "focha" na kanał Novelas+ z tego powodu.

Widz ma wybór w postaci pilota i może zawsze przełączyć na inny kanał jak się nie podoba oferta.

O gustach się nie dyskutuje i każdy lubi co innego.

Jeszcze nie znalazł się taki żeby dogodził każdemu widzowi i zawsze będą tacy co są niezadowoleni i poszkodowani.

https://www.trtworld.com/turkiye/climbi ... t-17260108
MAX Lat ma naprawdę bardzo dużą ofertę turkiszy. U nas na Disneyu zauważyłem, że jest kilka tytułów, ale tylko w oryginale, nawet napisów nie mają.
Może do tego momentu TVP zakupi ostatni 3 Sezon tego serialu i go skończy?

TVP Kobieta czy Polsat Cafe chcieli się dorównać do TVN Style ale coś im nie pykło.
Fajnie, że na NOVELAS+ będzie "Her Yerde Sen - Wszędzie Ty" nigdy jej nie oglądałem, bo nie było jeszcze na żadnym kanale telewizyjnym

Choć mam wykupiony dostęp na cały rok do TVP VOD. Moja mama razem z babcią z pewnością będą co oglądać.
-
- Użytkownik
- x 2
- x 13