Telenowele i seriale tureckie

Forum fanów telenowel :)
vlv
Junior
x 197
x 202

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: vlv »

Czekałem na ten argument. Teraz będzie tak:
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w internecie
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w tv naziemnej
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w płatnej tv
- to jest premiera, bo wcześniej leciała tylko w SD

No ludzie. Teraz będziemy szczegóło analizować, gdzie co leciało? Bez przesady. Powtórzę po raz n-ty.
Jeśli dany tytuł leciał w kraju w jakiekolwiek TV lub serwisie legalnie, to NIE JEST PREMIERA.

W dzisiejszych czasach, gdzie VOD wypiera tradycyjną TV, którą mało kto już ogląda, wy wciąż upieracie się, że premiery liczą się tylko w telewizji xDˣᴰ
Ciekawe, co powiecie za kilka lat, gdy TV już całkowicie albo w zdecydowanej większości przeniesie się do internetu?
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
pablo21
Poster
x 327
x 256

Post autor: pablo21 »

A co powiesz o osobach/widzach, którzy opłacają abonament np. C+Polska i mają dostęp od najtańszego pakietu do kanału Novelas+ oraz w ramach tego abonamentu także do serwisu C+online i nie myśli im się żeby znowu płacić za dostęp do serwisu TVP VOD Premium żeby obejrzeć dany tytuł. To dla nich szansa żeby dany tytuł obejrzeć teraz na kanale płatnym do którego mają dostęp. Dla mnie to takie podejście dość egoistyczne względem innych. Wiadomo jeszcze się nie znalazł taki co by wszystkim dogodził. Ja nie zamierzam narzekać i cieszę się z tego co jest i czekam na kolejne tytuły. :-)
Powtórzę że nie ja sugerowałem wybór tytułu tureckiego bo proszę od kilku lat o coś innego i niestety nic z tego. :-(
Pamiętam czasy jak był kanał Zone Romantica to też były narzekania że wybierali nie to co widzowie chcieli itd.
vlv
Junior
x 197
x 202

Jeśli nie sugerowałeś tego, to ok. Po prostu mogli puścić dosłownie cokolwiek innego tureckiego, byle prawdziwą premierę. Przecież to nie są jakieś oczekiwania z kosmosu. Po prostu premiera. Tyle i aż tyle. Nic więcej od nich nie oczekuję.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
pablo21
Poster
x 327
x 256

To premiera nadal wg. mnie w polskiej TV (serwis VOD płatny to co innego bo ograniczona dostępność za opłatą!) i jest to krótki tytuł więc trzeba poczekać na to co po nim kolejne poleci z tureckich premier. :-)
Naprawdę nie ma nad czym rozpaczać. :-) Powiem od siebie że ja chętnie obejrzę go bo sam go nie widziałem a za dostęp do odc. w TVP VOD Premium nie zamierzam płacić gdy płacę od tylu lat abonament w Platformie Canal+ gdzie kanał Novelas+ jest od najtańszego pakiety Entry+ za 10 zł/m gdyż jest to kanał tematyczny Grupy Canal+. :-)
Jakbym miał tak opłacać 10 serwisów jednocześnie to raczej wątpię żebym wyszedł na tym finansowo dobrze. :-(
gigiola
Użytkownik
x 4
x 79

Post autor: gigiola »

pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:06 Wszystkie to premiery telewizyjne w Polsce. TVP VOD udostępnia ten tytuł turecki w sekcji premium za opłatą i nie jest ogólnodostępny za darmo dla widzów.
Darujmy sobie tego typu wyliczanki, bo na obejrzenie całości tego serialu wystarczy 9 zł (8,99). Plus w tej cenie można oglądać jeszcze inne tytuły. To jest opłata miesięczna. Kwartalna wynosi 14,99 zł.
Tymczasem za dostęp do Novelas+ płace o wiele więcej i w dalszym ciągu nie mam co oglądać. :rolleyes:
Gdyby TVP VOD udostępniał u siebie tureckie seriale - bez zastanowienia zmieniam Novelas+ na TVP VOD.
pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:06
gigiola pisze: 06 gru 2024, 16:03 Śmiać mi się chce. :lol: :lol: :lol:
Miało być tyle premier tureckich... A weszły 2 telki latino i czeka w kolejce długa lista telek z Televisy plus coś Brazyli.
@pablo21 , bo to pytanie do Ciebie:
Gdzie w kontekście tego co wyżej napisałam widzisz realną szansę, że fani tureckich seriali będą mieli co oglądać na Novelas+? Bo wiele razy o tym pisałeś, że nasze niezadowolenie jest przesadzone i nieuzasadnione, bo kanał ma w planach wiele premier tureckich? Gdzie te premiery? Za chwilę kończy się jedna krótka i w jej miejsce wchodzi powtórka z TVP VOD - do dzisiaj dostępna w serwisie.
Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV. :-) W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.
@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.
casanova
Użytkownik
x 96
x 47

Post autor: casanova »

Ja bym sie wcale nie zdziwił jak po "Wszedzie ty" dali by nam "Labirynt Wspomnien" ktory jest tez dostepny na TVP VOD lub Łzy Cennet nastepne powtórki. :lol:
vlv
Junior
x 197
x 202

Na bank kupili kilka innych seriali z Eccho Rights. Szykujcie się na kolejne "premiery".🤡
pablo21
Poster
x 327
x 256

gigiola pisze: 06 gru 2024, 17:28
pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:06 Wszystkie to premiery telewizyjne w Polsce. TVP VOD udostępnia ten tytuł turecki w sekcji premium za opłatą i nie jest ogólnodostępny za darmo dla widzów.
Darujmy sobie tego typu wyliczanki, bo na obejrzenie całości tego serialu wystarczy 9 zł (8,99). Plus w tej cenie można oglądać jeszcze inne tytuły. To jest opłata miesięczna. Kwartalna wynosi 14,99 zł.
Tymczasem za dostęp do Novelas+ płace o wiele więcej i w dalszym ciągu nie mam co oglądać. :rolleyes:
Gdyby TVP VOD udostępniał u siebie tureckie seriale - bez zastanowienia zmieniam Novelas+ na TVP VOD.
pablo21 pisze: 06 gru 2024, 16:06
gigiola pisze: 06 gru 2024, 16:03 Śmiać mi się chce. :lol: :lol: :lol:
Miało być tyle premier tureckich... A weszły 2 telki latino i czeka w kolejce długa lista telek z Televisy plus coś Brazyli.
@pablo21 , bo to pytanie do Ciebie:
Gdzie w kontekście tego co wyżej napisałam widzisz realną szansę, że fani tureckich seriali będą mieli co oglądać na Novelas+? Bo wiele razy o tym pisałeś, że nasze niezadowolenie jest przesadzone i nieuzasadnione, bo kanał ma w planach wiele premier tureckich? Gdzie te premiery? Za chwilę kończy się jedna krótka i w jej miejsce wchodzi powtórka z TVP VOD - do dzisiaj dostępna w serwisie.
Tytuły brazylijskie wejdą w pasmo po "Diamentowym imperium" po zakończeniu emisji jego w ramówce. Na razie emisja cały czas trwa w Novelas+ i jeszcze została połowa odc.. Będą to także bardzo dobre tytuły od Globo TV. :-) W ramówce będzie tzn. plany są takie że ma być tylko jedno pasmo premierowe z Globo TV.
@pablo21, z całym szacunkiem, ale w najmniejszym stopniu nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałam o telki z Globo, tylko seriale tureckie.
Widzę że jesteś widzem kanału Dizi, który nie jest zadowolony z połączenia tego kanałem z kanałem Novelas+.
Niestety taką decyzję podjął nowy właściciel nadawcy kanału Dizi czyli Grupa Canal+ stawiając na własną markę Novelas+ i zamykając kanał Dizi w Polsce.
Pisałem już wiele razy do nadawcy Novelas+ że trzeba dołożyć drugie pasmo premierowe z tureckimi tytułami. Obiecano mi że będą zmiany w 2025 roku w ramówce Novelas+. Trzeba czekać na decyzję co dalej z możliwym powrotem pasma o godz. 21 bo to jest szansa na drugie pasmo premierowe tureckie. :-)
Ja osobiście jestem niezadowolony że przerwali emisję kolejnych tytułów znanych z kanału Dizi bo nie miałem nigdy dostępu do tego kanału ale nie zamierzam robić "focha" na kanał Novelas+ z tego powodu. :-)
Widz ma wybór w postaci pilota i może zawsze przełączyć na inny kanał jak się nie podoba oferta. :-)
O gustach się nie dyskutuje i każdy lubi co innego. :-)
Jeszcze nie znalazł się taki żeby dogodził każdemu widzowi i zawsze będą tacy co są niezadowoleni i poszkodowani. :-)
casanova
Użytkownik
x 96
x 47

Jesli ktos nadal nie wierzy ze seriale tureckie sprzedaja sie na swiecie coraz lepiej to podrzucam linka Turcja jest obecnie na 3 miejscu pod wzgledem sprzedazy serialii i Filmow po USA i Wielkiej Brytanii. Tzn ze sytuacja latino na swiecie jest coraz gorsza.

https://www.trtworld.com/turkiye/climbi ... t-17260108
vlv
Junior
x 197
x 202

Czekam, aż któryś z czołowych VOD w końcu się tym zainteresuje. Dziwne, że nie widzą jeszcze popytu.
MAX Lat ma naprawdę bardzo dużą ofertę turkiszy. U nas na Disneyu zauważyłem, że jest kilka tytułów, ale tylko w oryginale, nawet napisów nie mają.
casanova
Użytkownik
x 96
x 47

Od 2 styczna w TVP Kobieta ponowna emisja serialu Złoty Chłopak od 1 sezonu o godz 20.30 jakiś dramat to jest kolejną powtórka .
pablo21
Poster
x 327
x 256

A czego się spodziewaliście jak kanał TVP Kobieta ma iść do likwidacji? Myślicie że TVP będzie w niego inwestować i dawać premiery tureckie? TVP została zablokowana przez KRRiTV i nie może zmienić Karty Powinności gdzie ma wpisane kanały tematyczne które ma obowiązek nadawać to musi dalej to ciągnąć jakoś do końca. :-( Na pewno widzowie, którzy nie mieli możliwości obejrzeć serialu w TVP1 podczas premierowej emisji będą zadowoleni bo mają okazję go obejrzeć o lepszej porze godzinowej niż była w TVP1.
Może do tego momentu TVP zakupi ostatni 3 Sezon tego serialu i go skończy? :-)
Marek99
Obserwator
x 28
x 36

Post autor: Marek99 »

Co do TVP Kobieta wiadomo było od zawsze, że będą emitowali powtórki seriali tureckich od TVP1 i TVP2.
TVP Kobieta czy Polsat Cafe chcieli się dorównać do TVN Style ale coś im nie pykło.

Fajnie, że na NOVELAS+ będzie "Her Yerde Sen - Wszędzie Ty" nigdy jej nie oglądałem, bo nie było jeszcze na żadnym kanale telewizyjnym :)
Choć mam wykupiony dostęp na cały rok do TVP VOD. Moja mama razem z babcią z pewnością będą co oglądać.
Evelyn1692
Użytkownik
x 2
x 13

Post autor: Evelyn1692 »

"Her Yerde Sen" ma świetny humor. W końcu z turkiszy na Novelas+ nie będzie patologii tylko lekki serial komediowy. Może kiedyś wyemitują "Baht Oyunu".
kokos
Obserwator
x 2
x 36

Post autor: kokos »

Z tego co kojarzę nowa Karta powinności w TVP na lata 2025-2029 nie przeszła więc narazie TVP Kobieta nie pójdzie do likwidacji także mogą kupować nowe tytuły a co za tym idzie pewnie pójdzie po powtórce dwóch sezonów trzeci sezon "Złotego chłopaka" co miałoby logiczny sens.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”