Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
ciastuś
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:47

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: ciastuś » 24 gru 2006, 11:49

Cześć wszystkim.

Mam taki mały problem, byłbym wdzięczny za jakie kolwiek info na ten temat. Kupiłem sobie cyfrowy polsat
więc zacząłem podłaczać wszystko itd, i tu zeczęły się moje problemy. Kiedy podłączyłem antene do dekodera na mierniku sygnału (te dwa paski na dole)
miałem po 00% na obydwu, po kilku godzinach ustawiania anteny nadal to samo. Postanowiłem podłączyć drugą czasze którą mam ta jest od cyfry + (kiedyś miałem Cyfre+ i dlatego mi został talerz)
no i po podłeczeniu tej anteny, stojąc na balkonie i trzymając ją miałem ok 60% mirniku jakości (górny pasek) i ok 40-50% na mierniku siły sygnału (dolny pasek), postanowiłem zamontować tą antene i po zamontowaniu jej i podłączeniu na nowo, na mierniku
jakości (górny pasek) mam przeważnie 99%a na dolhnym zero, kilku godzinne ustawienia anteny nic nie dały. Wszystkie ustawienia anteny mam prawidłowe (porównywałem nawet z sąsiadem), wskaźnik TP jest cały zcas koloru czerwonego, nie wiem czyon będzie zielony dopiero jak znajde dobry sygnał czy już powninien być zielony, przeszukalem wszystkie możliwe ustawienia TP i na żadnym, nie mam zilonej lampki.
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że mogłem jakoś źle podłaczyć kabelm łączący antene z dekoderem, chociaż wymieniałem go już ze 4 razy i dalej tak samo. Mój Dekoder: "Echostar DSB - 717" Śmieszne pytania ale już sam nie wiem co robić bo spędziłem nad tym prawie cały weekend, jeżeli ktoś mógłby mi pomóc przosze o info. Dzięki wielkie, Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: RaPi » 24 gru 2006, 17:09

Jeżeli dobrze zrozumiałem trzymając antenę miałeś sygnał z satelity więc kable były raczej dobrze podłączone. Musisz poprostu trochę pokręcić talerzem aż złapiesz sygnał. Jest to irytująca i czasami czasochłonna czynność

Polecam linki:
http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/sa ... index.html

Powodzenia :)
amif
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 paź 2007, 17:13

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: amif » 14 paź 2007, 17:15

u mnie cały czas jest napis brak sygnału - o co chodzi?
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: wojt.20 » 14 paź 2007, 17:20

Sprawdź wszystkie kable czy są dobrze włożone we właściwe otwory, lub czy masz odkręcony z tego kabla taki miedziany drut. Jeśli masz wszystko inne dobrze to pozostaje ustawienie na Hotbird-a.
Powodzenia !
nataliaa
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 lis 2007, 9:43

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: nataliaa » 13 lis 2007, 9:46

cze :) słuchajcie może nie na temat ale mam problem z cyfrowym Polsatem !! Jest zapłacony a od pewnego czasu mam pewne kanały zakodowane !! Nie wiem czemu a po za tym nie mogę sie dodzwonić do infolinii i pomocy technicznej !! nie wiem co mam zrobić i dlaczego tak sie dzieje !! proszę pomóżcie :):)
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: kas » 11 maja 2008, 23:04

Witam ja tez mam problem mialem wszystko ustawione i chodzilo ale ktoś mi nadusił przywróć ustawienia fabryczne Co zrobić by ustawić kanały???
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: kas » 12 maja 2008, 10:45

a prosze powiedzeć jak to zrobić ???
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: Artu » 12 maja 2008, 13:52

No to zależy jaki masz dekoder, tu znajdziesz instrukcje obsługi dekoderów w których będzie opisane jak to zrobić.
gogo1981
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 maja 2008, 23:09

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: gogo1981 » 24 maja 2008, 23:15

czesc.ja mam problem z niektorymi kanalami np.z1,2 discovery i paroma innymi programami,poprostu ich niemam.nie wylapuja sygnalu.a na innych ktore mam caly czas mam zaklucenia,pojawia mi sie co chewile czarny obraz i napia szukanie sygnalu.o co chodzi???a tak wogule czy sztukowanie kabla szkodzi bardzo na SYGNAŁ???
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: gosc » 24 maja 2008, 23:49

Sztukowanie kabla??? A jak ty to robisz? Na pewno nie pomaga. Ustaw porządnie antenę. Nawet na 60cm powinno być OK.
Awatar użytkownika
karlih
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 10 cze 2008, 16:38

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: karlih » 18 cze 2008, 22:34

WItam. Ja mam problem taki: posiadam Echostara DSB-717 natomiast antenę po Cyfrze+ (czy coś takiego). Na środku ekranu mam napis BRAK SYGNAŁU. Gdy sprawdzam sygnał w menu, to siła wynosi ok. 70%, natomiast jakość 0%. Jak mam poprawić tą jakość?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: mirko1801 » 20 cze 2008, 14:27

Ustawić dobrze kierunek anteny (talerza ) .Na górze będzie prawie zawsze dobry sygnał,ale ważny jest ten na dole.Kręć anteną bo skoro masz sygnał na pasku górnym to oznacza że kable są ok.a złe ustawienia w pionie i w poziomie.
Powodzenia.
makovsky
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 lip 2008, 12:24

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: makovsky » 19 lip 2008, 12:33

Witam jestem tutaj nowy bo mam dopiero pierwszy i dosc powazny problem z tyk pseudocyfrowym polsatem. Wiec... rob od tygodnio tj od wzeszłej soboty dekoder zgubił zasieg i automatycznie wszystki kanały. przejzałem dekoder talez wszystko jest ok a siła sygnału na 0% :( a wczesniej była 86 i 67 :D i nagle padło. zadzwoniłem do konsultanta i powiedział zebym dekoder pozostawił na kanale 1 badz 11 to sam sie dostroii. Ale jakim cudem jak on nie ma zasiegu:(:( a wszystko było ok:(:( najpierw wyskakiwał mi komunikat brak sygnału a teraz mam wiadomosc nacisnij menu do zainstalowania... konsusltant cos wspominał o jakiejs zmianie czestotliwosci czy cos moze mi ktos pomoc proszeeee...... juz tydz bez tv jestem:(:(
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: RaPi » 19 lip 2008, 14:12

1. Sprawdź jeszcze raz wszystkie połączenia na kablach ale najprawdopodobniej zruszyło Ci antenę przez co straciła kontakt z satelitą.
2. Dekoder zresetował sie. Musisz wszystko ponownie poustawiać i wyszukać wszystkie kanały.
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfrowy polsat - problem z instalacją

Post autor: lukas_k » 19 lip 2008, 16:33

Spróbuj bardzo dokładnie ustawić antenę, poruszaj konweterem. Tak, jak mówi @RaPi pewnie poruszyła się antena i dlatego nie masz sygnału
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości