Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
KwiateK
x 449

Neostrada TP

Post autor: KwiateK » 25 maja 2006, 18:24

Jedym słowem beznadzieja! Ale niestety mysze jej uzywac, mam obecnie opcje 6144 a wy??
0 x
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 25 maja 2006, 22:01

W Tczewie Neostrada jest traktowana równie 'poważnie' jak oferta dostępu do Internetu serwowana przez operatorów GSM :).
0 x
Awatar użytkownika
szewol
Media2.pl
Posty: 166
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:42
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: szewol » 25 maja 2006, 23:20

Ja obecnie mam chello, ale wcześniej przez rok miałem Neo i byłem zadowolony. Może dlatego, że nie jestem zbyt wymagającym użytkownikiem sieci ;)
0 x
:afro:
gosc
VIP Expert
Posty: 2139
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 25 maja 2006, 23:35

Neo...
A co ja mam powiedzieć:
internet 128/64 - 60zł, limit danych 6GB
internet 256/128 - 80 zł, limit danych 10GB
internet 512/256 - 96 zł, limit 15GB
Po przekroczeniu limitu: 32/32
marnie jak i w neo.


Dlatego z bólem serca jadę na łączu radiowym na którym jest co prawda szybko, ale mam (jak każdy) przyblokowane porty bo za dużo było ściągania a w czasie burzy ze strachu wyłączają nadajnik :)

Ot, konkurencja marna bo Neostrady nie ma u mnie.
0 x
Awatar użytkownika
fat
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 25 maja 2006, 11:31
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: fat » 26 maja 2006, 10:10

Mam neo 512 i szczerze to nie narzekam - necik praktycznie zawsze śmiga miło... jedyne czego NIE wolno robić (dla własnej wygody) to instalacja tego gówna STREFA NEOSTRADA... :) a takto jest ok... tylko czasami dziwne głupie kłopoty z połaczeniem, przez kilka - kilkanaście minutek.
0 x
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 26 maja 2006, 10:39

Jam mam też neo 512 i też nie narzekam, ani na limity, ani na nic... no może tylko przedwczoraj, jak ktoś przeciął światłowód :/
Wcześniej maiałem radiówkę i to dopiero g***o było, jeszcze w nocy to jakoś chodziło ale w dzień to tylko przez konunikatory dało się gadać, bo kilku ludzi włączało sobie P2P i wszystkie porty na serwerze były pozapychane. I z tegoż powodu po miesiącu.
Jeszcze wcześniej miałem SDI z Tepsy (jak ktoś nie pamięta to prędkość wynosiła 115kbps), a jeszcze wcześniej poczciwy internet modemowy :)
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
IZA
VIP Expert
Posty: 355
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:06
Lokalizacja: Kołobrzeg

Neostrada TP

Post autor: IZA » 26 maja 2006, 15:43

Neostrada od strony technicznej wcale nie jest taka zła. Prędkość zagwarantowana, awarii raczej nie ma.
Niestety od strony organizacyjnej jest tragicznie moim zdaniem. Przygody zaczynają się już od momentu zakładania, kiedy nagle można się dowiedzieć, że nie założą, bo brakuje wolnych portów (spotkałam się już z wieloma takimi przypadkami). Kolejna rzecz to abonament telefoniczny. Nie rozumiem dlaczego trzeba go koniecznie zmieniać na 50zł, bo przy socjalnym nie zakładają? Z SDI nie było takich problemów. Limity również są moim zdaniem mankamentem usługi. Zrozumiałabym je gdyby jeszcze ceny mieli trochę niższe, ale za takie pieniądze?
Na pewno sztandarowa usługa internetowa TP wypada lepiej od wszelkiego rodzaju radiówek.
Ale czy od dużych kablówek typu: UPC, Multimedia, Aster? Tu miałabym wątpliwości.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15981
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 456
x 2331

Neostrada TP

Post autor: Karol » 26 maja 2006, 15:50

IZA pisze:Na pewno sztandarowa usługa internetowa TP wypada lepiej od wszelkiego rodzaju radiówek.
Ale czy od dużych kablówek typu: UPC, Multimedia, Aster? Tu bym miała wątpliwości.
Internet z kablówki ma to do siebie, że nie ma ograniczeń. Ja korzystam z łączy VectraNetu i jestem bardzo zadowolony, chociaż w ostatnim czasie pojawiają się awarie - łącznie było ich może 3-4, a korzystam z tego już bardzo długo. Myślę, że i tak wychodzi taniej niż przy Neostradzie.

W promocji kosztorys wygląda tak (przy umowie na 2 lata):
założenie - 1 zł
pierwsze 3 miesiące - 1 zł
następne 9 miesięcy - 39 zł
kolejne 12 miesięcy - 59 zł

Jakoś tak. Patrząc na koszty instalacji i brak wymogu posiadania konkretnego pakietu w kablówce, oferta jest ciekawa. Z tym, że do kablówki podłączonym być trzeba :)
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 26 maja 2006, 20:44

Ja osobiście nie mam za wiele do neostrady zastrzerzeń tylko mogli by dać do każdego pakietu z przynajmniej 3 GB więcej bo jeszcze przez 5 miesięcy będę miał neo 256 na którym nie wyrabiam! Wcześniej mialem neo 1mb/s i nie narzekałem ale teraz przeszliśmy na ten net i za dobrze nie jest ale po pięciu miesiącach jak skończy się net za zeta przejdziemy na 512:)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 26 maja 2006, 21:34

cichy78 pisze:Neostrada nie jest dostępna a chętnych do czasu pojawienia sie "innego" operatoa było ze 50. I to on przyjął "tych chętnych" Jak widać Tepsie pieniądze śmierdzą.
To w Tczewie zanim Neostrada zaczęła być dostępna alternatywny operator miał już kilkuset klientów - bardzo dobrze :D.
0 x
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 26 maja 2006, 21:55

Witu pisze:Ja osobiście nie mam za wiele do neostrady zastrzerzeń tylko mogli by dać do każdego pakietu z przynajmniej 3 GB więcej bo jeszcze przez 5 miesięcy będę miał neo 256 na którym nie wyrabiam! Wcześniej mialem neo 1mb/s i nie narzekałem ale teraz przeszliśmy na ten net i za dobrze nie jest ale po pięciu miesiącach jak skończy się net za zeta przejdziemy na 512:)
Mi akurat limity nie przeszkadzają. Ja wykorzystuję i tak gdzieś tylko 1,5 GB :)
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 27 maja 2006, 9:43

Bo pewnie Mario prawie nic nie ściągasz a ja prawie cały czas (jak mam limit) ściągam filmy z serwerów :)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:04
Lokalizacja: Łódzkie

Neostrada TP

Post autor: Michał » 27 maja 2006, 12:17

Czy wie może ktoś dlaczego od czasu do czasu rozłącza mi sie neostrada?Mam modem THOMPSON dioda ADSL zaczyna migać i trzeba chwilke odczekać potem znowu jest dobrze.Nieraz cały dzien sie nie rozłączy a jak jej coś odbije to co chwile sie rozłącza.
0 x
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 27 maja 2006, 12:55

a jaki numer błędu wyskakuje? Moze 721?
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Michał
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:04
Lokalizacja: Łódzkie

Neostrada TP

Post autor: Michał » 27 maja 2006, 13:46

No własnie wyskakuje mi błąd 721!No i co to może być?Na infolini oczywiście nic nie wiedzą.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości