kanały z Astry

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

Czy na cyfrowym polsacie można znalezc takie kanały jak np. SAT.1, PRO 7, Kabel 1, Arte...
Jeżeli tak to jak tego szukać?
Myślę, zę jest jakis rodzaj wyszukiwania kanałów w cyfrowym polsacie.
dzięki
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

kanały z Astry

Post autor: kilers9 »

Jaki masz dekoder ?????
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

SAMSUNG
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

kanały z Astry

Post autor: kilers9 »

Obrazek
Instrukcja obsługi
http://cyfrowypolsat.pl/obrazki/rozne/s ... rukcja.pdf
Te programy są na satelicie Astra 19.2*E (Wschód)
http://www.flysat.com/tv-de.php

Ja mam Samsung DSR7000 i tam wyszukuje się tak :
Menu => Instalacja => Ręczne Wyszukiwanie Kanałów => i wpisuje dane tj.
NP.: chcę mieć SAT1,ustawiam satelitę Astra,wpisuje częstotliwość12545)polaryzację(H),SR 22000 5/6
Przeszukiwanie sieci daję NIE
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

Ja też mam ten sam samsung tzn. DSR 7000

A wiesz może gdzie mogę znalezć te dane do kanałów astry aby móc je wpisywać, tzn. częstotliwosć i cała reszta, która jest potrzebna?

A czy potem można usunąć taki kanał który sobie zapiszę? Jeżeli tak to jak to robisz?

dzięki
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

kanały z Astry

Post autor: Alan »

"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

Czy potem po zapisaniu jakiegos kanału jest także możliwość usunięcia go? Jak to robić w Samsungu DSR7000?
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

kanały z Astry

Post autor: kilers9 »

Obrazek
Menu=>Organizacja kanałów=>Kanały ulubione=>nal liście z lewej strony zaznaczasz "5"kanał który chcesz usunąć (możesz ich od razu zaznaczyć więcej) i "R"akceptujesz
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

dzięki

tylko, że u mnie polaryzacja jest pozioma lub pionowa nie ma "H" Nawet jak ustawiam Sat 1 według danych które podałeś wcześniej to i tak nic nie znajduje. Aha jest jeszcze Astra 19.2 E oraz Astra 28.2 E, które wybrac?
jak ustawić to "H"???
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17432
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 576
x 2822

kanały z Astry

Post autor: Karol »

No ale w czym problem? H (od "horizontal") to polaryzacja pozioma, a V (od "vertical") to polaryzacja pionowa.
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

w takim razie nie wiem dlaczego nic mi nie znajduje
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

kanały z Astry

Post autor: kilers9 »

Zrób tak :
Satelita ----------------------------------- Astra
Częstotliwość ------------------------- 12545
Prędkość Transmisji ---------------- 22000
Polaryzacja ---------------------------- H
FEC --------------------------------------- 5/6
Przeszukiwanie Sieci -------------- NIE
Programy ------------------------------- Wszystkie
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

ok spróbuję
zauważyłem, że skasować moge tylko te kanały co sam znajde i zainstaluję, a te które sa ustawiane fabrycznie np. TVN się nie da-zgadza się?
jakiś chyba nowy kanał dodali, tzn. play tv-też go macie?
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

kanały z Astry

Post autor: kilers9 »

tak,PlayTV jjest w testach a rusz od nowego roku,skasować możesz tylko te kanały które dodajesz !
guest2007
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2007, 13:58

kanały z Astry

Post autor: guest2007 »

a jednak u mnie to nie działa, widocznie nie mogę z Astry ściągać żadnych kanałów-trudno.
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości