Żródło: ML.plNowe pasmo w Radiu Planeta FM
2006-05-30 17:55:34 | Maciej Kozielski
W czerwcu na antenie Radia Planeta FM pojawi się nowe pasmo muzyczne Planeta DJ’s Live, w którym DJe zaprezentują swoje miksy na żywo. Prezenterzy mogą się zgłaszać do rozgłośni wysyłając swoje demo. Najlepsi z nich otrzymają czas antenowy Radia Planeta FM w sobotni wieczór.
– Wszystkim wiadomo, że działamy na tym rynku nie od wczoraj promując muzykę taneczną. Hity, które można usłyszeć na Planetach, w swoich klubach miksują DJe, wprowadzając taką pozycję programową dajemy szansę szerszego pokazania swoich możliwości tym, którzy też promują taką muzykę – tłumaczy nam Jacek Pluta, dyrektor programowy Radia Planeta FM.
Jacek Pluta wyjaśnia nam, że DJ, który chce się zaprezentować w paśmie Planeta DJ’s Live musi przesłać 30 minutowe demo i krótki opis swoich dotychczasowych osiągnięć. – Po uzyskaniu akceptacji ustalimy termin jego prezentacji live w naszym studiu – mówi nam. Dodaje, że bardzo ważnym warunkiem uczestnictwa w programie jest materiał, z którego DJ będzie korzystał. – Mogą to być płyty analogowe, CD lub MP3 – pod warunkiem, że będą pochodziły z legalnego źródła – zaznacza Pluta.
Każdy DJ będzie miał do swojej dyspozycji 5 – 6 godzin, czyli tyle, ile wynosi standardowy czas pracy prezentera. – Program nie będzie odbywał się na zasadach turnieju tak jak to było przed rokiem, lecz polegać będzie na prezentacji różnych gatunków muzyki tanecznej i umiejętnościach jej miksowania przez poszczególnych uczestników programu – tłumaczy nam Jacek Pluta, dyrektor programowy Radia Planeta FM.
Jako pierwszy w paśmie Planeta DJ’s Live zaprezentuje się Marek Filipkowski, prezenter rozgłośni.
Radio Planeta FM
Radio Planeta FM
Stevie
Radio Planeta FM
Wracając do stacji odbieram Radio Planeta Katowice i Bielsko-Biała.Katowicka stacja nadaje z siedziby Flashu ekhm... Antyradia Kartowice. Czasem ją słucham w dzień, gdy nadawane są serwisy informacyjne. Za to w nocy tylko z Bielska, bo stamtad muza mi bardziej odpowiada. Poza tym nadają więcej audycji o tej porze niz siostra z Katowic.
Peggyov movrovbivuubavuv vuv!
Radio Planeta FM
Moim zdaniem nie każdy ma czas,aby czytać wszystkie newsy np.na Media2.pl,czy innych,konkurencyjnych serwisach i wchodzi na Forum,aby dowiedzieć się wszystkiego dokładnie ,co się dzieje w świecie radia i TV.Jeśli Administratorzy,albo Moderatorzy stwierdzą,że mam tego nie robić,to wtedy przestanę cytować newsów.Tomek pisze:Po cholere te newsy zamieszczasz w pierwszym poscie.
Wracając do radia,to kiedyś miałem okazję posłuchać go w Internecie i spodobało mi się.Fajną muzykę grali i zdecydowanie można powiedzieć,że jest to konkurencja np.dla Radiostacji,ale ja i tak nie mam co narzekać,gdyż u mnie są 3 stacje radiowe z którymi konkuruje Planeta: Radio Eska,RMF Maxxx i Radiostacja.
Stevie
- Witu
- VIP Expert
- x 1
- Kontakt:
Radio Planeta FM
Radio Planeta FM
Żródło: ML.plW Kielcach z pełnym programem
2006-06-05 14:26:33 | Maciej Kozielski
W poniedziałek Radio Planeta Kielce rusza z pełnym programem. Od marca na częstotliwości 103,9 MHz w Kielcach odbywała się jedynie emisja testowa. Kielecka Planeta jest już piątą rozgłośnią w Polsce nadającą program pod tą marką.
Marek Kurowski, dyrektor handlowy Ad.pointu (nadzoruje Radio Planeta), wyjaśnia nam, że dotychczas tylko czasami pasma emitowane były na żywo. – Obecnie program będzie już w całości odbywał się z udziałem DJ-ów, zaś jego niektóre pasma będą współtworzone przez studentów kieleckich uczelni – dodaje.
– Kielecka Planeta będzie radiem lokalnym skierowanym w przeważającej części programu do ludzi młodych, zwłaszcza późnym popołudniem, wieczorami i w nocy – zapewnia nas Maciej Dobrowolski, dyrektor programowy Radia Planeta Kielce.
Radio Planeta Kielce emitować będzie serwisy informacyjne, audycje o charakterze lokalnym i akademickim. Maciej Dobrowolski zapewnia nas, że stacja w mniejszym stopniu niż inne stacje korzystać będzie z programów sieciowych. – Zdecydowana część audycji produkowana będzie na miejscu jak i zdecydowana większość pasm prezenterskich odbywać się będzie na żywo, z kieleckiego studia – mówi nam Dobrowolski.
Dotychczas pod nazwą Radio Planeta program emitowały cztery rozgłośnie: na Śląsku, w Krakowie, Opolu i Bielsku – Białej. Teraz dołączyła do nich stacja w Kielcach.
Stevie
Radio Planeta FM
Za to też lubie Planete. Większośc czasu antenowego to lokalnośćMaciej Dobrowolski zapewnia nas, że stacja w mniejszym stopniu niż inne stacje korzystać będzie z programów sieciowych.

Radio Planeta FM
Zależy, które. Te w większych miastach, jak np. śląska nadają w większości z lokalnego studia.Tomek pisze:Nie jak np. "lokalne" Eski, które nadają w większości z Warszawy.
Radio Planeta FM
No widzisz, czyli nierówne traktowanie słuchaczy. Poza tym na Śląsku leci mało programów, a głównie muzyka. W Planecie jest o wiele tego więcej.Majkell pisze:Zależy, które. Te w większych miastach, jak np. śląska nadają w większości z lokalnego studia.Tomek pisze:Nie jak np. "lokalne" Eski, które nadają w większości z Warszawy.
Radio Planeta FM
Radio Planeta FM
Poczekaj trochę na odpowiedz a nie pisz zaraz drugiego posta. Czasami musi minąć trochę czasu aż ktoś trafi na ten wątek i będzie potrafił odpowiedzieć na twoje pytanie. A jeżeli nie chce ci sie czekać to może czasami warto zobaczyć ramówkę danej stacji na jej stronie /RaPi
Radio Planeta FM
Radio Planeta FM

Radio Planeta FM
Radio Planeta FM
Radio Planeta FM