Teletext
Teletext
Częstotliwość aktualizacji przedruków z WM była różna bo tak do okolic 2006 r. były co dwa tygodnie, potem częstotliwość zaczęła spadać a same Media Aktualności zostały zastąpione przez informacje o Polsacie ok. 2010 r.
Teletext
TV Sat były tam nazwy stacji tv które istniały oraz te które miały wejsc do obieguFrontowiec pisze:Ze starej Telegazety to jeszcze kojarzę m.in. ''Świat Filmu'' (230), Ramówki Polskiego Radia (336-339), ''TV-Sat'' (440?) oraz już wspomniany ''Czas na świecie'' (899).
Ja to jeszcze pamiętam z Gazety TV Polsat ''Media Aktualności'' na stronie 434.
Teletext
Na tej stronie: https://github.com/ali1234/vhs-teletext - można pobrać program do wygenerowania teletekstu ze starych vhsów.
Mam nadzieję że jeżeli pobierzecie ten program to być może założycie stronę gdzie będziecie umieszczać stare teleteksty z Polski m.in. Gazeta TV Polsat, Telegazeta TVP czy Telestrony TVN.
Mam nadzieję że jeżeli pobierzecie ten program to być może założycie stronę gdzie będziecie umieszczać stare teleteksty z Polski m.in. Gazeta TV Polsat, Telegazeta TVP czy Telestrony TVN.
Jedyny w swoim rodzaju.
Teletext
Jest jeszcze README czyli Samouczek dzięki któremu dowiemy się jak z tego korzystać.
Jedyny w swoim rodzaju.
Teletext
Nie trzeba być specjalistą, żeby widzieć, że to program dla Linuksa, więc może dlatego nie wie, jak to ogarnąć. Albo taki specjalista...
Pozdrawiam, Direct
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 270
- Kontakt:
Teletext
Być może aczkolwiek w sumie bardzo mnie ciekawi jak wygląda takie przerzucanie filmów i jakim cudem można wyodrębnić z tego stary teletekst który nawet nie wiadomo czy będzie pełny.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Teletext
Witam !!
Taśma VHS zgrywała wszystko co było emitowane z sygnałem tv, a więc i teletext.
Puszczając u siebie na VHS jakiś film mogłem włączyć teletext i wyszukiwał strony - nie płynnie ale jednak.
Lepiej było jak był włączony teletext a przesuwanie materiału na taśmie VHS odbywało się za pomocą trzymania klawisza PAUSE i w bardziej zwolnionym tempie efekt był dobry.
Wszystko też zależało od telewizora i modułu teletext-u. Jak do tej pory najlepszy moduł teletextu miał Curtis. Nawet można było uzyskać tzw pasek teletext-u.
Taśma VHS zgrywała wszystko co było emitowane z sygnałem tv, a więc i teletext.
Puszczając u siebie na VHS jakiś film mogłem włączyć teletext i wyszukiwał strony - nie płynnie ale jednak.
Lepiej było jak był włączony teletext a przesuwanie materiału na taśmie VHS odbywało się za pomocą trzymania klawisza PAUSE i w bardziej zwolnionym tempie efekt był dobry.
Wszystko też zależało od telewizora i modułu teletext-u. Jak do tej pory najlepszy moduł teletextu miał Curtis. Nawet można było uzyskać tzw pasek teletext-u.

Teletext
Śniło mi się ostatnio, że istnieje archiwum teletextu.
Polegało ono na tym że mogliśmy wybrać kraj, datę i wybrać odpowiedni teletekst.
Ja np. wybrałem Gazetę TV Polsat z 2 grudnia 1997 godz. 20:18.
Polegało ono na tym że mogliśmy wybrać kraj, datę i wybrać odpowiedni teletekst.
Ja np. wybrałem Gazetę TV Polsat z 2 grudnia 1997 godz. 20:18.
Jedyny w swoim rodzaju.
Teletext
No to ciekawe sny, pozazdrościć 
Ale znając życie to gdzieś na internecie pewnie się coś takiego znajdzie.
Ale znając życie to gdzieś na internecie pewnie się coś takiego znajdzie.
Pozdrawiam!

Teletext
Ja tutaj mam taką sondę dotyczącą korzystania z telegazety z 1999 roku !
Link: http://tnsglobal.pl/archiv_files/M.1632.pdf
Link: http://tnsglobal.pl/archiv_files/M.1632.pdf
Jedyny w swoim rodzaju.
-
- Użytkownik
- x 6
Teletext
Dzień dobry
Dziś grzebiąc w starych magazynach o Amidze i Commodore znalazłem taki o to zap

Dziś grzebiąc w starych magazynach o Amidze i Commodore znalazłem taki o to zap

Teletext
Wow. To jakaś wersja beta teletekstu Polsatu bo wszystkie źródła podają że teletekst Polsat uruchomił w 96.
BTW masz coś więcej o Polsacie i Amidze? wiem że korzystali tam z niej przez całe lata 90.
BTW masz coś więcej o Polsacie i Amidze? wiem że korzystali tam z niej przez całe lata 90.
-
- Użytkownik
- x 6
Teletext
Nie mam
Ale tam też były zapy teletekstu z innych kanałów, jak np. Sky One, Pro7, MTV i TV Polonia