[POLSAT] Malanowski i Partnerzy

Polskie scripted-docu, docu-crime, itp :)
Awatar użytkownika
embi
Junior
x 1
Kontakt:

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: embi »

Po trzech odcinkach "Malanowskiego i partnerów" program gromadzi widownię na poziomie 1,5 mln osób. Źródło: http://tvpolsat.info/news.php?readmore=1677.

Niestety, Polsat wygrywa tylko w 16-49, w grupie 4+ stacja znowu ponosi porażkę :|.
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
x 10

Post autor: Ice »

Porażkę? Nie taka znowu porażka jak na pierwsze odcinki. Już sam wynik w grupie 16-49 jest dobry, według mnie Polsat właśnie w taką widownię powinien trafiać. Drugie miejsce w grupie 16-49 i trzecie w 4+ - Polsat jest jedną z najchętniej oglądanych stacji.
ARTUR B.

Post autor: ARTUR B. »

Przypominam, ze to jest godzina 16:30, więc każdej stacji zależy by zwiększyć jedynie udziały w rynku w tymże pasmie
bustram
Activist
x 89
x 1756

Post autor: bustram »

A ja uważam że Polsat nie powinien kopiować produkcji z tvn-u bo po co ? skoro na tvn są detektywi i w-11, to Polsat powinien dać widzom ciekawą alternatywę a nie kolejną podobną produkcję z tego samego gatunku z nadzieją na to że trochę widzów sobie zgarnie. Owszem zgarnie ale trochę więcej ambicji Polsacie.
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
x 10

Ale o czym ty piszesz? Według Ciebie gatunek docu-crime jest na wyłączność w TVN-ie? :lol:
Poza tym - to żadne kopiowanie. Jeśli nie potrafisz tego rozróżnić to trudno. ;)

Jak na razie ''Malanowski i Partnerzy'' stoją na dużo wyższym poziomie niż ''Detektywi''. Moim zdaniem oczywiście. Ambicje są - rezyseira jest inna, format zagraniczny, na dużo wyższym poziomie.

[Oczyściłem wątek z postów, które nie dotyczyły zupełnie tematu serialu. Przykro mi, że takie sytuacje muszą się tak kończyć.]
Awatar użytkownika
embi
Junior
x 1
Kontakt:

No muszę powiedzieć, że serial z odcinka na odcinek się rozkręca. Sprawy są coraz ciekawsze, nie to co "W11" czy "Detektywi", którzy lata świetności mają za sobą.
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
kamil2505
VIP Expert
x 103
x 1036

Post autor: kamil2505 »

Gdy pewnego razu wypowiadałem się na temat POLSAT-u i ewentualnego powrotu "Big Brothera" na te antenę w celu poprawienia oglądalności, ktoś mi napisał, że POLSAT szuka nowości, nie chce przej,ować sukcesów TVN-u, chce wypromować coś swojego... Właśnie widać... Przeróbka "Detektywów", a lada chwila ma pojawić się też coś na wzór i podobieństwo "Faktów po faktach". Żal...
2008-2023
Awatar użytkownika
embi
Junior
x 1
Kontakt:

Nie wiem czy wiesz, ale pomysł programu w stylu "Faktów po faktach" wymyślił Gugała dużo przed Durczokiem. Niestety błędem było to, że taki program do dziś nie zagościł na antenie Polsatu News. Przepraszam za OT.
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
x 10

kamil2505 pisze:Gdy pewnego razu wypowiadałem się na temat POLSAT-u i ewentualnego powrotu "Big Brothera" na te antenę w celu poprawienia oglądalności, ktoś mi napisał, że POLSAT szuka nowości, nie chce przej,ować sukcesów TVN-u, chce wypromować coś swojego... Właśnie widać... Przeróbka "Detektywów", a lada chwila ma pojawić się też coś na wzór i podobieństwo "Faktów po faktach". Żal...
To właśnie ''Detektywi'' są przeróbką - oryginalnego - ''Malanowski i Partnerzy''. Poza tym - to co pisze dumbo - to również prawda. A docu-crime nie jest zarezerwowane tylko dla TVN-u -wszak wiadomo, że ten gatunek jest bardzo rozwijającym się w telewizji i inne stacje wprowadzają seriale o tym gatunku. Nie wiem o co Ci chodzi. Zachowujesz się jak jakieś dziecko, które próbuje wymądrzać się w temacie telewizji - pisałem o tym nie tylko ja - a nie ma o niej zielonego pojęcia. To jest dopiero żal.
Sigi
Użytkownik

Post autor: Sigi »

Dziwie się takim dobry opiniom o tym serialu na tym forum. Dla mnie ten serial to kicha, ocena na filmweb mówi sam za siebie 2,88/10.
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
x 10

I sugerujesz się tylko ocenami na filmweb? No to gratuluje. Założę się, że połowa z oceniających nawet nie ujrzała tego serialu na oczy. Nie wiem też co Cię dziwi w dobrych komentarzach na temat tej produkcji - dobrze wykonany, nieprzewidywalny (co w produkcjach TVN-u jeśli chodzi o docu-crime jest rzeczą odwrotną). Dodać do tego lepszy poziom aktorstwa. Trzeba jeszcze coś wymieniać?
Czaja
Obserwator
x 1

Post autor: Czaja »

A może ci co głosowali to robili sobie jaja i specjalnie dawali tak niskie oceny. Nie ma co wierzyć czemuś takiemu tylko po prostu obejrzeć serial i samemu ocenić.
Sigi
Użytkownik

Post autor: Sigi »

Ja obejrzałem i dałem 3/10
Czaja pisze:A może ci co głosowali to robili sobie jaja i specjalnie dawali tak niskie oceny. Nie ma co wierzyć czemuś takiemu tylko po prostu obejrzeć serial i samemu ocenić.
No jasne nagle 100 ileś tam ludzi robiło se jaja i dawali specjalnie 1/10 po prostu ten serial jest jeszcze bardziej sztuczny od tych z TVN.
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
x 10

Dziecko, ja też mogę ocenić np. mój ulubiony film na najgorszą ocenę. I co? Łyso? To nie jest wiarygodne po prostu, bo najważniejsze są słupki. Płytki serial w Twojej opinii. Po prostu nie wmawiaj jej nikomu.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
x 1056
x 751

Post autor: Ama18 »

wszędzie oprócz tego forum ma w większości złe opinie
To Ty wierzysz, że na portalu filmweb.pl ludzie oceniają filmy/seriale z pełna rzetelnością?
Poza tym nie tylko tutaj "Malanowski..." jest oceniany dobrze - także moi znajomi uważają, że pod względem fabuły czy aktorów jest lepszy od produkcji TVN-u. To, że Ty masz inne zdanie, nie oznacza, że tak samo myślą inni.
P.S. Z ciekawości zajrzałem na w/w. portal, przeczytałem (nie wszystkie) komentarze. I co? Wszyscy tylko lamentują jak to Polsat "ściągał" od TVN, natomiast ocen SAMEJ produkcji było mniej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Paradokumenty”