Trójka, w przeciwieństwie do takego RMF nie składa się z samej muzyku, za co im chwała. Moim zdaniem w takim kierunku powinny iść takie radia jak RMF, bo żeby posłuchaś sobie samej muzyki można przecież ściągnąć sobie "empetrójki" z internetu

Źródło : media2.plPowrót starej Trójki.
Nowy szef radiowej Trójki Krzysztof Skowroński zapowiada zmiany, które przywrócą rozgłośni dawną pozycję radia inteligenckiego- czytamy w Życiu Warszawy.
Zdaniem Skowrońskiego Trójka znów ma być nowoczesnym radiem z niezależną publicystyką, serwisami informacyjnymi oraz muzyką dla koneserów. Nowy dyrektor rozgłośni Krzysztof Skowroński zapewnia, że nie zawiedzie tych oczekiwań. - Mam nadzieję, że Wojciech Mann znowu zacznie słuchać Trójki - mówi Skowroński w odpowiedzi na krytykę legendarnego dziennikarza muzycznego, który kilka miesięcy temu skarżył się, że nie może już słuchać swojej rozgłośni.
- Zmiany powinny pójść w kierunku przywrócenia audycji autorskich, prowadzonych przez radiowe osobowości, a nie próbujących być zabawnymi, didżejów - mówi na łamach Życia Warszawy Alicja Baranowska, przewodnicząca stowarzyszenia 3/5/7, skupiającego miłośników Trójki.
Skowroński nie chciał ujawnić Życiu Warszawy wszystkich szczegółów. Za przykład zmian podał jednak możliwość powrotu na antenę porannych przeglądów prasy, które mają przypominać, te które prowadził Wojciech Mann. - Nie będzie to, oczywiście, wierna kopia, bo czasy są inne, a i Wojtek Mann na pewno nie będzie wstawał bladym świtem, żeby o 6 rano poprowadzić program. Jednak tam, gdzie to możliwe, odtworzymy dawną atmosferę Trójki - mówi w Życiu Warszawy.
Nie no co dwie godziny się na pewno nie powtarza, ale jak jadę przykładowo rano na hurtownie to na MP3 playerze bardzo miło jest sobie posłuchać utworów jakie emitują:) Polecam posłuchanie sobie tej stacji w okolicach godziny 6:00.Mario98 pisze:Wutu jak można RMF słuchać? Przecież tam sama muzyka jest, i to powtarza sie playlista co 2 godziny
Ciekawe i smutne.Marek Niedźwiedzki żegna się z Trójką
Marek Niedźwiecki po 25 latach odchodzi z radiowej Trójki. Od początku 2008 r. będzie pracować w Radiu Złote Przeboje - informuje gazeta.pl.
- Lata 60., 70., 80. to najpiękniejszy czas mojego życia. Naturalnie więc przechodzę do radia, które gra taką muzykę. Będę mógł wspominać młodość mojego pokolenia. To chcę robić - zapewnia Niedźwiecki.
Marek Niedźwiecki, jeden z najbardziej rozpoznawanych polskich dziennikarz muzycznych, urodził się 24 marca 1954 roku w Szadku. Zaczynał pracę w zawodzie od Studenckiego Radia Żak Politechniki Łódzkiej, później pracował w Polskim Radiu Łódź. Od 1982 roku prowadził audycje w radiowej Trójce, m.in. "Zapraszamy do Trójki", "W tonacji Trójki", "Markomanię" oraz "Listę Przebojów Programu III". W telewizji MTV Classic prowadził "Listę wszech czasów", a w TVP2 - program "Wzrockowa Lista Przebojów". Jest pomysłodawcą serii płytowej Smooth Jazz Cafe - przypomina gazeta.pl.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość