Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Z innych wiadomości, na dziś po 23 w miejsce "Trzech kwadransów jazzu" jest wpisane "Wspomnienie Jana Ptaszyna Wróblewskiego".
video: TVN24 • Wydarzenia 24 • Planete+ • Mezzo • Mezzo Live
Trójka - Polskie Radio
Wśród nowych osób pojawił się Michał Matus z RMF Classic. Na razie bez tytułu pojawiła się też audycja Agnieszki Obszańskiej, a w miniony czwartek po 12:00 była audycja publicystyczna PrzySłowie M. Adamczyka.
W piątek popołudniowe ZD3 prowadził Krzysztof Łoniewski, który regularnie pojawia się jako gospodarz pasm. Co jakiś czas w ZD3 słychać też Wojciecha Zawiołę, ale jego akurat dość ciężko się słucha. Bardzo poprawia się za to sobotnia popołudniówka muzyczna.
Trójka - Polskie Radio
Biorąc pod uwagę, że w ostatnim czasie audycje słowne w porach 12-13 pojawiły się już w czwartki i piątki, wygląda na to, że stacja zamierza wrócić do pomysłu nadawania publicystyki w dni powszednie o tej właśnie porze.
A skoro o publicystyce mowa, w porę "Trzech kwadransów jazzu" wskakują "Ludzie". Osobiście mam nadzieję, że to zmiana jedynie tymczasowa, ponieważ uważam, że jakaś audycja z jazzem powinna się w tym miejscu pojawić.
Trójka - Polskie Radio
Pasmo publicystyczne po 12:00 nie byłoby dla mnie zaskoczeniem, aczkolwiek inluencer Mateusz Adamczyk czy np. Radosław Nałęcz od gier komputerowych bardziej pasują mi obecnie do profilu Czwórki.
Wspomniana wyżej przeze mnie audycja Agnieszki Obszańskiej dostała tytuł „Terra Kultura” - główna emisja w czwartki w paśmie „Pasma Środka”.
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
- DjClassic50
- Użytkownik
- x 1
- x 14
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio

Dlatego, powrót od święta wydaje mi się rozsądny, ale nie jestem miłośnikiem koncertów życzeń, a w RNŚ robią furorę.
-
- Użytkownik
- x 25
- x 23
Trójka - Polskie Radio
https://trojka.polskieradio.pl/artykul/ ... e-wieczory
Trójka - Polskie Radio
Ogólnie mam wrażenie, że Trójka bardzo mocno idzie w kierunku promowania muzyki eksperymentalnej na antenie - zwłaszcza biorąc pod uwagę, ile czasu na antenie otrzymał Jacek Hawryluk. Osobiście uważam, że to dobra wiadomość, ponieważ wydaje się, że po kilku latach smuty Trójka znowu zaczyna być „jakaś” - ale pytanie, jak na to zareagują słuchacze.
Trójka - Polskie Radio
Z powrotów poza Borowiecką i Obszańską życzyłbym sobie jeszcze usłyszeć Katarzynę Pruchnicką. Wzruszyłem się ostatnio słysząc w "Serwisie Trójki" Agnieszkę Drozd. Chciałbym, by wróciła też Małgorzata Spór
Ogólnie sądzę, że to radio będzie zyskiwać słuchaczy
Trójka - Polskie Radio
Obecny stan personalny porównałbym do stanu po masowych odejściach w 2020 roku - wtedy paradoksalnie też szło jeszcze zrobić przyzwoite radio, ale niestety kolejne osoby były pojedynczo i krok po kroku wycinane, a przychodziły osoby które przychodzić nie powinny.
Co do Kuźniara - zrozumiałem, że niewykluczone, iż jego obecność będzie się zwiększała. W ostatnią niedzielę po raz pierwszy na żywo poszła jego audycja 360°.
Trójka - Polskie Radio
Grzędowski jest głównym gospodarzem tego pasma. Słucha się go całkiem nieźle, choć mam wrażenie, że czasami jego żart na antenie bywa „na siłę”.
Słuchając Kuźniara w piątkowym ZD3 miałem wrażenie, że jego styl prowadzenia tej audycji bardzo mocno przypomina styl prowadzenia Strzyczkowskiego - telefony słuchaczy wpuszczane na żywo, pogawędki z gośćmi, nawet puentowanie w całkiem podobnym, acz nie tak rozpoznawalnym stylu...
Z kolei Budzik - pamiętam go jako zastępowego w ZD3 przed 2020 r. i, delikatnie mówiąc, już wtedy nie powalał, mam wrażenie że Borowieckiej lepiej idzie prowadzenie popołudniówek.
Myślę, że to zdanie jest kluczowe - jeżeli weźmiemy pod uwagę zapewnienia Szydłowskiej, że Trójka pod jej kierownictwem będzie oparta w dużej części o osoby już tam pracujące, to wyłania się obraz Trójki za rządów PiS jako radia, w którym dziennikarzom podcinano skrzydła lub nawet ukręcano karki - osobiście uważam, że po to, aby zbudować nową Trójkę, opartą o innych ludzi, jeżeli nie jawnie konserwatywną, to chociaż pragmatyczną w kontekście linii ideowej. Ten cel, jak wiemy, osiągnięto. I pod obecnymi rządami odbudować zaufanie słuchaczy może być ciężko, chociaż moim zdaniem należy życzyć powodzenia.