Trójka - Polskie Radio

Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ejże »

Rico pisze: 04 cze 2024, 22:49 Z kolei Budzik - pamiętam go jako zastępowego w ZD3 przed 2020 r. i, delikatnie mówiąc, już wtedy nie powalał, mam wrażenie że Borowieckiej lepiej idzie prowadzenie popołudniówek.
No to dość oczywiste, że Borowiecka jest lepszą dziennikarką od Łodeja i że ma też, po prostu, ciekawszą osobowość. To megapozytywna osoba. Choć pasmo informacyjno-publicystyczne to i dla niej pewne wyzwanie
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
x 153
x 713

Trójka - Polskie Radio

Post autor: Kamilo »

Wczoraj Justyna Grabarz w swojej audycji promowała organizowany przez 357 festiwal Inside Seaside. Wniosek jest może trochę na wyrost, ale wygląda, że trwają jakieś działania nad nawiązaniem współpracy.
Awatar użytkownika
goldenpolishautumn
Użytkownik
x 83
x 93

Trójka - Polskie Radio

Post autor: goldenpolishautumn »

Serwis Trójkofan, poświęcony Programowi Trzeciemu, wznowił działalność. Tym razem pod adresem https://www.trojkofan.pl/.
Pozdrawiam wiolastycznie! ❤️
Awatar użytkownika
Rico
VIP Expert
x 152
x 348

Trójka - Polskie Radio

Post autor: Rico »

Akurat pod tym adresem serwis działał już przed zawieszeniem, zmieniło się tylko tyle, że na stronie w miejsce komunikatu o wznowieniu działalności pojawiła się treść.
audio: Program II PR • Program III PR • Tok FM Premium • Raport o stanie świata • Radio Naukowe
video: TVN24 • Wydarzenia 24 • Planete+ • Mezzo • Mezzo Live
Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

Kuźniar jest świetny w ZD3, zdecydowanie powinien pojawiać się częściej niż tylko w piątki. Jedyne, co mnie nieco dziwi, to legenda jakoby prowadził już kiedyś to pasmo. Nie przeczę, że mogło się tak kilka razy wydarzyć, ale po pierwsze w 1999 miał raptem 21 lat, a po drugie w 2001 roku na pewno prowadzącym poranną edycję był już Piotr Baron, a popołudniową Marcin Łukawski
manieck_fm
Użytkownik
x 25
x 23

Trójka - Polskie Radio

Post autor: manieck_fm »

Maciej Jankowski (poprzednio Radio Nowy Świat) dołącza do PR3.
https://x.com/RadiowaTrojka/status/1802 ... qFvIg&s=19
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
x 153
x 713

Trójka - Polskie Radio

Kuźniar na pewno prowadził ZD3, jeszcze po zamieszaniu w 2020 roku były w sieci archiwalne nagrania z jego głosem, ale nie jestem w stanie określić, czy były to poranne, czy popołudniowe audycje.
A poza tym żyłem w przekonaniu, że popołudniowe wydania prowadził Strzyczkowski, zanim dostał autorską audycję w południe i ograniczył się do piątków. Z tego okresu wymieniany jest też Ziemiec.
W 2002 roku, kiedy powstało „Za a nawet przeciw”, popołudniowe ZD3 zaczął prowadzić Michał Kowalewski, to można już łatwo zweryfikować. Po Kowalewskim przyszedł Kantereit.
Sam Łukawski dość młodzieńczo i niepewnie brzmiał jeszcze na nagraniach z 2007 roku, Mann bardzo ratował w piątki.
Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

Kamilo pisze: 16 cze 2024, 21:53 Kuźniar na pewno prowadził ZD3, jeszcze po zamieszaniu w 2020 roku były w sieci archiwalne nagrania z jego głosem, ale nie jestem w stanie określić, czy były to poranne, czy popołudniowe audycje.
A poza tym żyłem w przekonaniu, że popołudniowe wydania prowadził Strzyczkowski, zanim dostał autorską audycję w południe i ograniczył się do piątków. Z tego okresu wymieniany jest też Ziemiec.
W 2002 roku, kiedy powstało „Za a nawet przeciw”, popołudniowe ZD3 zaczął prowadzić Michał Kowalewski, to można już łatwo zweryfikować. Po Kowalewskim przyszedł Kantereit.
Sam Łukawski dość młodzieńczo i niepewnie brzmiał jeszcze na nagraniach z 2007 roku, Mann bardzo ratował w piątki.
Jasne, chodziło oczywiście o Strzyczkowskiego, Łukawski nigdy nie prowadził popołudniówki. Ziemca też zupełnie nie kojarzę w roli innej niż zadawacza pytań politykom
manieck_fm
Użytkownik
x 25
x 23

Trójka - Polskie Radio

Post autor: manieck_fm »

Dzisiejsze popołudniowe ZD3 prowadził Wojciech Zawioła, znany z serwisu sportowego TVN. Czy zdarzyło mu się prowadzić wcześniej ZD3?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
x 876
x 7521

Trójka - Polskie Radio

Post autor: Karol »

No.
https://www.press.pl/tresc/80584,wojcie ... do-trojki_

Swoją drogą, to już chyba dziennikarz w redakcji sportowej TVP Info, bo tak jest podpisywany na antenie.
Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

Mam wrażenie, że widać coraz większy wpływ Szydłowskiej na playlistę Trójki. Nie jest to jednak wpływ, który by mi się podobał. Za dużo tej alternatywy i nowej muzyki w pasmach dziennych, ma się wrażenie, że ktoś tam dramatycznie boi się wyemitowania czegokolwiek, co powstało przed 2000 rokiem
Awatar użytkownika
Rico
VIP Expert
x 152
x 348

Trójka - Polskie Radio

Post autor: Rico »

Taka tendencja jest już od dłuższego czasu, nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że rozpoczęła się już w marcu, kiedy zaczęto z powrotem marginalizować pop w playliście.
Na dobrą sprawę, gdybym miał wskazać jakieś pasmo dzienne, w którym jest więcej starszych nagrań, to postawiłbym na poranne i popołudniowe ZD3, gdzie mam wrażenie, pasują one do bardziej informacyjnego charakteru audycji.
Ale może to i lepiej, że tak właśnie jest? Już przed 2020 r. pojawiały się głosy, że Trójka jest taka trochę "zwietrzała". Mam wrażenie, że tak jak teraz brzmiałaby nawet gdyby wymiana pokoleniowa następowałaby regularnie co kilka lat, a nie w przypadku wielkich rewolucji, jak miało to miejsce.
audio: Program II PR • Program III PR • Tok FM Premium • Raport o stanie świata • Radio Naukowe
video: TVN24 • Wydarzenia 24 • Planete+ • Mezzo • Mezzo Live
Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

Z drugiej strony właśnie leci "Muzyczna Poczta UKF" i o co proszą realni, a nie wyimaginowani słuchacze Trójki? O Procol Harum, Krystynę Prońko i - uwaga - BAJM
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
x 153
x 713

Trójka - Polskie Radio

Ktoś wie kiedy ostatnio na antenie był Kuźniar? Nawet biorąc pod uwagę sezon urlopowy wydaje mi się, że jego absencja jest już dość długa. Oficjalnie zrezygnował z prowadzenia podcastu dla PR24, ale w niedzielnym paśmie popołudniowym pojawiła się inna audycja, a w piątkowym ZD3 ostatnio- znowu natykałem się na Łodeja.

Trochę zaczęło dziać się w piątkowym paśmie po Liście Przebojów. W ostatni piątek była audycja Gosi Jakubowskiej o hip hopie w związku z nowym talent show Netflixa (przegadana), a na najbliższy piątek wpisana jest audycja Agnieszki Szydłowskiej.

Sporo okolicznościowych audycji wpisanych jest też do ramówki na czwartek 15 sierpnia - m.in. „Polska właśnie” Pawła Turskiego od 8:00, „Wielkie Głaskanie” Szydłowskiej po 10:00, czy wieczorem „Zamek Królewski” Michała Matusa. 357 i RNŚ oprócz krótszych poranków nie mają znian w ramówkach na ten dzień.
Ejże
Użytkownik
x 30
x 108

Trójka - Polskie Radio

Kamilo pisze: 13 sie 2024, 22:01 Ktoś wie kiedy ostatnio na antenie był Kuźniar? Nawet biorąc pod uwagę sezon urlopowy wydaje mi się, że jego absencja jest już dość długa. Oficjalnie zrezygnował z prowadzenia podcastu dla PR24, ale w niedzielnym paśmie popołudniowym pojawiła się inna audycja, a w piątkowym ZD3 ostatnio- znowu natykałem się na Łodeja.
Dzisiaj jest
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polskie Radio”