Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Wczoraj w studiu im. Agnieszki Osieckiej odbył się pożegnalny koncert zespołu KAMP!, a obecnie w ZD3 Roberta Grzędowskiego zastępuje Adam Malecki.
Trójka - Polskie Radio
Również na wtorki zapowiedziano współpracę z TVP Info przy programie „Polityczny trójkąt”. Emisja telewizyjna ma być po 20.
Trójka - Polskie Radio
Wśród nowości, ostatnio w paśmie nocnym po audycji Bugalskiego pojawił się program „Wielkie piękno” Michała Żołądkowskiego.
Trójka - Polskie Radio
Poza tym - wracają: „Program środka” i „360 stopni”, wygląda też na to, że piątkowa audycja po liście przebojów będzie mieć wreszcie stałą nazwę: „Muzyczny klub Trójki”.
Innych zmian nie wynotowałem.
video: TVN24 • Wydarzenia 24 • Planete+ • Mezzo • Mezzo Live
Trójka - Polskie Radio
Podobno godzinę wcześniej startują też serwisy - pierwszy jest już o 5:00, a o 5:30 jest flesz.
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Specjalne audycje poświęcone sytuacji hydrologicznej wpisane są na godz.: 12:00-13:00, 16:00-18:00, 21:00-23:00.
„Samo H” przeniesione na 15:00, skrócone do 1 godziny. „Trzecia strona medalu”, również skrócona do 1 godziny, od 18:00.
EDIT 12:01: Owe specjalne audycje, pod nazwą „Raport powodziowy Polskiego Radia”, są emitowane również w Programie I i PR24.
video: TVN24 • Wydarzenia 24 • Planete+ • Mezzo • Mezzo Live
Trójka - Polskie Radio
Ze względu na urlop Dariusza Bugalskiego, w nocy z poniedziałku na wtorek ukazało się „Off Control nocą”. Powrót Bugalskiego zapowiadany jest na październik.
Wczoraj poinformowano również, że z anteny Płock FM przenosi się audycja „Lewitacja” Wojciecha Zawioły i będzie nadawana co 2 tygodnie, na zmianę z „Kanałem angielskim” Krzysztofa Zyblewskiego, w nocy ze środy na czwartki.
W komunikacie prasowym nt. jesiennej ramówki pounformowano m.in. o pracach nad nową audycją międzynarodową i nowymi cyklami, natomiast do prowadzących „Rotację” dopisano Annę Lalkę oraz Martę Malinowską: https://trojka.polskieradio.pl/artykul/ ... i-od-no-wa
Z zespołem pożegnał się za to Rafał Wodziński, który m.in. współprowadził wczesnoporanną audycję: https://www.press.pl/tresc/83631,wydawc ... owa-trojka
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Odkopało się też niemałe grono słuchaczy, które pamięta poranki z panem Markiem.
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Oprócz tego w ostatnim czasie wznowiono m.in. cykl przyrodniczy Dariusza Pieroga i prof. Kruszewicza, pojawiają się też specjalne relacje M. Wałkuskiego poświęcone wyborom w USA.
Trójka - Polskie Radio
Trójka - Polskie Radio
Podcasty: Raport o stanie świata | Podcastex | Dział Zagraniczny | Imponderabilia
Trójka - Polskie Radio
Obok Manna i Strzyczkowskiego (później Szydłowskiej), PB to kluczowa postać która kiedyś przyciągnęła mnie do Trójki.