Radio ZET

kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

Gadulski pisze: 07 cze 2024, 23:18 Już prowadził w Zetce Wiadomości. Jak dobrze pamiętam wczoraj o godzinie 14...
Faktycznie poprowadził, ale tylko jedno wydanie. Od jutra będzie stałym prowadzącym.
Gadulski
Użytkownik
x 1

Radio ZET

Post autor: Gadulski »

Udało mi się nagrać zdaje się wszystkie jingle pogodowe (włącznie z autorskim "Dzisiaj jako tako" zdaje się Bartosza Gajdy - swoją drogą zdrowe podejście do własnej oprawy muzycznej:-)). Pomysł odkopania dawnego pomysłu ze śpiewanymi jinglami pogody uważam za dobry, ale wykonanie pozostaje wiele do życzenia.... Po pierwsze dziwne są teksty typu "chce się żyć" czy też "wstaje nowy dzień"... Po drugie wykon. Jest bardzo przeciętnie, momentami niewyraźnie i niechlujnie "BENDZIE UPAŁ"... Myślę, że ogólnopolskie radio stać na więcej... Proponowałbym zaprosić do nagrań obecne gwiazdy muzyki, które mogłyby też nagrać jeden jingiel w wielu intonacjach (tak jak to było w latach dziewięćdziesiątych). Do tego przedsięwzięcia lepszy byłby - oczywiście moim skromnym zdaniem - podkład w zmienionej aranżacji od Grooveworx:

https://grooveworx.com/radio-zet-2020/
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

Bartosz Gajda to akurat codziennie coś innego wyśpiewuje w dżinglu pogodowym. :P Co do wykonów, to fakt, są lepsze i gorsze. "Chce się żyć" chyba jest najbardziej bezsensowny. A co do podkładu, to obecny bym zostawił, bardziej mi się podoba niż ten z 2020 roku. Poza tym muszą też zachować pewną spójność; dziwnie byłoby, gdyby wszystkie inne podkłady pochodziły od PureJingles (zakładając, że oprawy serwisów są od nich, bo żadnego info na ten temat nie podali), a jeden od GrooveWorx.
Awatar użytkownika
Kostka
Activist
x 1516
x 845

Radio ZET

Post autor: Kostka »

Gadulski pisze: 11 cze 2024, 20:03 Udało mi się nagrać zdaje się wszystkie jingle pogodowe (włącznie z autorskim "Dzisiaj jako tako" zdaje się Bartosza Gajdy - swoją drogą zdrowe podejście do własnej oprawy muzycznej:-))
Będzie może kompilacja tych wszystkich dżingli np. na YT?
Gadulski
Użytkownik
x 1

Radio ZET

Kostka pisze: 11 cze 2024, 22:22
Gadulski pisze: 11 cze 2024, 20:03 Udało mi się nagrać zdaje się wszystkie jingle pogodowe (włącznie z autorskim "Dzisiaj jako tako" zdaje się Bartosza Gajdy - swoją drogą zdrowe podejście do własnej oprawy muzycznej:-))
Będzie może kompilacja tych wszystkich dżingli np. na YT?
Niestety nie publikuję na YT. Nagrałem, żeby móc dokładnie się przysłuchać.
Gadulski
Użytkownik
x 1

Radio ZET

kacper3100 pisze: 11 cze 2024, 20:12 Bartosz Gajda to akurat codziennie coś innego wyśpiewuje w dżinglu pogodowym. :P Co do wykonów, to fakt, są lepsze i gorsze. "Chce się żyć" chyba jest najbardziej bezsensowny. A co do podkładu, to obecny bym zostawił, bardziej mi się podoba niż ten z 2020 roku. Poza tym muszą też zachować pewną spójność; dziwnie byłoby, gdyby wszystkie inne podkłady pochodziły od PureJingles (zakładając, że oprawy serwisów są od nich, bo żadnego info na ten temat nie podali), a jeden od GrooveWorx.
Nie mam okazji słuchać porannego programu, czasem tylko podczas urlopu:) Słuszna uwaga, aczkolwiek podkłady brzmią jak od PureJingles.
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

W tę niedzielę od 15:00 do 17:00 program poświęcony Euro 2024. Poprowadzi Mateusz Ptaszyński.
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

Jutro porannym "Gościem Radia ZET" będzie Andrzej Duda.
lubelski87
Użytkownik
x 1
x 6

Radio ZET

Post autor: lubelski87 »

Już dziś (21-06) od 15 startuje wakacyjna ramówka Radio Zet
https://newsroom.eurozet.pl/328675-radi ... -wakacjach
Awatar użytkownika
Kostka
Activist
x 1516
x 845

Radio ZET

Post autor: Kostka »

Wspomniane przez @Gadulski dżingle pogodowe wykorzystywane obecnie w Zetce:

Szczerze? Też jestem pod wrażeniem jak prezenterzy mogą improwizować, robiąc sami tego typu dżingielek :DD
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

Obszerniejsza kompilacja

Awatar użytkownika
Dionis25
Użytkownik
x 108

Radio ZET

Post autor: Dionis25 »

Od początku wakacji powróciło "Upalne granie bez cienia mówienia". Strasznie ciężko brzmią te dżingle śpiewane w "rytm" piosenki, którą poprzedzają. Brzmi to jakby było wygenerowane przez sztuczną inteligencją. Już lepszy byłby dżingiel śpiewany, ale dostosowany do oprawy, tak jak dżingle pogodowe, albo po prostu krótkie wejście - wypowiedź danego artysty i potem piosenka. Już zaczynam sobie śpiewać pod nosem, a tu nagle Margaret albo Sylwia Grzeszczak i "upalne granie...." I tak, wiem, że to nawiązanie do tradycji, ale jest to bardzo męczące.
kacper3100
VIP Expert
x 960
x 2292

Radio ZET

Dionis25 pisze: 26 cze 2024, 19:09 Już lepszy byłby dżingiel śpiewany, ale dostosowany do oprawy, tak jak dżingle pogodowe, albo po prostu krótkie wejście - wypowiedź danego artysty i potem piosenka.
Absolutnie się nie zgodzę. Dedykowane dżingle dla pasma "Upalne granie..." są stosowane od początku jego istnienia, więc stały się już w pewnym sensie kultowe. A krótkie wejścia z wypowiedziami wykonawców można akurat usłyszeć dosyć regularnie w innych pasmach.
Kubasek
Użytkownik
x 1
x 6

Radio ZET

Post autor: Kubasek »

Wygląda na to, że nocne pasmo zacznie prowadzić Marcin Wojciechowski. Jest wpisany w ramówkę na jutro. :)
lukaszradio
Użytkownik
x 10

Radio ZET

Post autor: lukaszradio »

Kubasek pisze: 01 wrz 2024, 15:27 Wygląda na to, że nocne pasmo zacznie prowadzić Marcin Wojciechowski. Jest wpisany w ramówkę na jutro. :)
Gdzie jest ta ramówka?
Marcin Wojciechowski już w maju i czerwcu prowadził nocy program z poniedziałku na wtorek z udziałem gości
ODPOWIEDZ

Wróć do „Eurozet”