[TVP2] Familiada
[TVP2] Familiada
Kiedyś było tak, że nawet 5 i 6 odpowiedzi nie potrafiło paść z rzędu, i dopiero za siódmym, czy ósmym razem dopiero ktoś trafił odpowiedź. Nawet raz taką sytuację wyłapało Łapu Capu. 

Pozdrawiam, Trzeciak
[TVP2] Familiada
Od zeszłego tygodnia prowadzący ma w klapie przypiętą małą rzepkę czy już wcześniej miał?
Ponadto dziś w finale rekordziści, którzy razem we dwójkę zdobyli mniej, niż 100 punktów, bodajże 93, z czego pierwszy zawodnik tylko 36.
Ponadto dziś w finale rekordziści, którzy razem we dwójkę zdobyli mniej, niż 100 punktów, bodajże 93, z czego pierwszy zawodnik tylko 36.
Pozdrawiam, Direct
[TVP2] Familiada
Odcinek z 18 czerwca 2005 roku. Jeden z ostatnich z tą scenografią programu, i bardzo niezwykłym finałem.
:

Pozdrawiam, Trzeciak
[TVP2] Familiada
Trzecia dekada na antenie, a tam dalej te same ujęcia, identyczny montaż. Zdaje sobie sprawę, że w tej niezmienności tkwi siła "Familiady", ale montażyści podczas swojej pracy chyba zasypiają
.
Obecna scenografia do najświeższych już nie należy, zresztą mnie od początku nie specjalnie się podobała, wolałem starą, jak w powyższym odcinku na YT. Może czas na zmianę? Ryszard Krajewski, producent, powiedział kiedyś, że każda najdrobniejsza modyfikacja w programie pociąga za sobą tąpnięcia w oglądalności, ale kiedyś chyba przyjdzie taki moment, że zmienią te "plastikowe krągłości" na coś bardziej w deseń wersji np. czeskiej, która od 2016 roku jest emitowana na TV Nova (wcześniej program pod inną nazwą emitowała mniejsza stacja, Prima)
Fragment "Co na to Češi" z 20.02.2017:

Obecna scenografia do najświeższych już nie należy, zresztą mnie od początku nie specjalnie się podobała, wolałem starą, jak w powyższym odcinku na YT. Może czas na zmianę? Ryszard Krajewski, producent, powiedział kiedyś, że każda najdrobniejsza modyfikacja w programie pociąga za sobą tąpnięcia w oglądalności, ale kiedyś chyba przyjdzie taki moment, że zmienią te "plastikowe krągłości" na coś bardziej w deseń wersji np. czeskiej, która od 2016 roku jest emitowana na TV Nova (wcześniej program pod inną nazwą emitowała mniejsza stacja, Prima)
Fragment "Co na to Češi" z 20.02.2017:
Pozdrawiam, Direct
-
- VIP Expert
- x 4
- x 120
[TVP2] Familiada
Głównie to co pamiętam z okresu głównie 2003-2005/2006 to przeraźliwie szybką mowę pana Karola przy rozpoczęciu programu 
Ta scenografia była fajna, myślę, że na pewno dałoby się ją teraz zrobić w takim dużo nowocześniejszym wydaniu. Oczywiście tablica zostaje, tego nie mają prawa zmienić choćby to leciało do 2080 roku.

Ta scenografia była fajna, myślę, że na pewno dałoby się ją teraz zrobić w takim dużo nowocześniejszym wydaniu. Oczywiście tablica zostaje, tego nie mają prawa zmienić choćby to leciało do 2080 roku.
[TVP2] Familiada
Szacun dla Karola, że w ostatnim wydaniu był w stanie ustać na nogach. 

[TVP2] Familiada
Niedzielne wydanie programu oglądało 3 094 306 widzów. Źródło: Wirtualne Media.
Czyli chyba transmisja biegów narciarskich wzmocniła Familiadę.
Czyli chyba transmisja biegów narciarskich wzmocniła Familiadę.
[TVP2] Familiada
"Familiada" od kilku tygodni znajduje się w TOP20 z wynikiem 2,5-3 mln widzów. Może się pokuszą w lato o premierowe odcinki, tym bardziej, że Karol Strasburger 2 lipca br. kończy 70 lat i ten dzień wypada akurat w niedzielę. Na sześćdziesiątkę w 2007 miał odcinek specjalny. I dziś można powiedzieć, że podjęto słuszną decyzję o niewprowadzaniu tych "śpiewanych pytań", których propozycje były kilka miesięcy temu na Facebooku. W niezmienności tkwi sukces tego teleturnieju. 3 miliony widzów po prawie 23 latach na antenie i zaledwie trzech zmianach w tym czasie: scenografii, wysokości wygranej i możliwość występu drużyn.
Teraz mi przyszło do głowy: czy jakikolwiek inny program poza serwisami informacyjnymi ma od co najmniej 16 lat niezmienioną porę emisji? To też chyba swego rodzaju wyjątek, bo jak w 2001r. "Familiada" wskoczyła na 14:00, tak została tam bez najmniejszej przerwy do dziś.
Teraz mi przyszło do głowy: czy jakikolwiek inny program poza serwisami informacyjnymi ma od co najmniej 16 lat niezmienioną porę emisji? To też chyba swego rodzaju wyjątek, bo jak w 2001r. "Familiada" wskoczyła na 14:00, tak została tam bez najmniejszej przerwy do dziś.
[TVP2] Familiada
Najpierw należałoby sprawdzić czy jakikolwiek program tyle wytrzymał co Familiada
Na myśli przychodzi 1 z 10, ale tam trochę majstrowali z dniem i godziną, więc raczej nie znajdzie się taki format 

[TVP2] Familiada
Niedługo uczestnicy będą płacili za udział w programie, w ostatnim czasie różnej maści szkoły wyższe odkryły, że to dobry sposób promocji. Dzisiaj w zastępstwie za jednego studenta, który się pochorował, jest pani wykładowczyni, która z dumą podkreśla, że u niej cała drużyna ma piątki.
-
- VIP Expert
- x 54
- x 163
- Kontakt:
[TVP2] Familiada
Dzisiejsza ''Familiada'' była bez żartu (suchara) na początku programu.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
[TVP2] Familiada
Z tego co pamiętam nie zawsze jest suchar na początku.
[TVP2] Familiada
Wczoraj też nie było suchara na początku 

Dziękuję, że przeczytałeś/aś mój post
Jeżeli chcesz, odpisz 

[ Spoiler ]
[TVP2] Familiada
Słuszna uwaga. Trudno uwierzyć, że ktos w dzisiejszych czasach może się podniecać nagrodą w wysokosci kilku tysiecy złotych do podziału na pięć osób.