Telenowele

Forum fanów telenowel :)
Bloo411
Obserwator
x 37
x 116

Telenowele

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Bloo411 »

Bloo411 pisze: 14 lut 2025, 16:05
gigiola pisze: 14 lut 2025, 15:12 A tu pisze, że jest.
[url]https://[link zakazany]/artykul/tvn-media-brokerem-kanal-novelas[/url]

Obrazek

Przy okazji...
Bloo411 pisze: 07 lut 2025, 15:55 Novelas+ nie jest żadnym kanałem PREMIUM.
Wygląda na to, że jednak jest Premium.

Obrazek

Po pierwsze, wklejasz bardzo nieaktualne informacje. Novelas+ jak i inne kanały tematyczne Canal+ jak: Canal+ Domo, Canal+ Kuchnia są w Polsat Media. To Polsat Media po Premium TV, zajął się sprzedażą czasu reklamowego w stacjach tematycznych Canal+. Polsat Media jak Premium TV, to brokerzy reklamowi. Powtarzam, jedynymi stacjami PREMIUM Canal+ są stacje: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Dokument oraz stacje sportowe Canal+ Sport. Novelas+ nie jest i nigdy nie był kanałem PREMIUM. Nadawca też nigdy w przypadku Novelas+ nie użył nazwy stacja/kanał PREMIUM. PREMIUM TV, to nazwa brokera reklamowego, który należy do TVN Media. To, że są u tego brokera stacje, nie czyni z nich kanałów PREMIUM.
Kanały Grupy Canal+ Polska w ofercie Polsat Media

1 stycznia 2024 roku biuro reklamy Polsat Media rozpocznie sprzedaż czasu reklamowego w 13 kanałach telewizyjnych należących do Grupy Canal+ Polska.

Grupa Canal+ Polska to wiodący wydawca oraz nadawca kanałów telewizyjnych segmentu premium, jak również agregator oraz drugi największy dystrybutor pakietów płatnej telewizji w Polsce.

W ofercie Polsat Media znajdą się takie kanały jak Ale Kino+, CANAL+ Domo, Planete+, MiniMini+, teleTOON+, Novelas+, CANAL+ PREMIUM, Canal+ Kuchnia, Canal+ FAMILY, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 5.

Stacje telewizyjne należące do Grupy Canal+ charakteryzuje bardzo duża różnorodność tematyczna, a programy emitowane w kanałach Grupy są skierowane do bardzo szerokiej grupy odbiorców. Znajdziemy tu m.in. niezwykle bogatą ofertę filmową i serialową, sportową, dokumentalną, lifestyle’ową i dziecięcą.

Polsat Media to największe biuro reklamy telewizyjnej na polskim rynku, zarówno pod względem liczby obsługiwanych kanałów, jak i udziału w oglądalności. W tym roku 78 kanałów wygenerowało SHR w grupie A16-59 na poziomie 35% (Dane: Nielsen Media, za okres styczeń-październik 2023).
pablo21
Poster
x 337
x 260

Telenowele

Post autor: pablo21 »

LaPatrona pisze: 14 lut 2025, 12:14 Przypieczętowany los był emitowany o 20:00 a nie o 21:00 więc nie wiem co miał ten serial do decyzji o likwidacji?
Przepraszam pomyłka z mojej strony bo chodziło mi o turecki serial "Słodycz Kłamstwa" znany z kanału Dizi, który leciał w Novelas+ o godz. 21. "Przypieczętowany Los" był emitowany w paśmie o godz. 20, w którym teraz leci powtórka od Sezonu 1 tureckiego serialu "Trzy Siostry".
Co do zmian w ramówce Novelas+ i planów nadawcy to nie odpowiadam za nie i piszę to co otrzymuje od nich. Nie umiecie docenić tego co macie po zamknięciu kanału Zone Romantica w Polsce. Taka jest prawda i tyle ode mnie. Reszta bez komentarza.
Bloo411 pisze: 14 lut 2025, 13:12
pablo21 pisze: 14 lut 2025, 7:36 Po "Aromacie miłości" pojawi się kolejna telenovela już wyemitowana w Novelas+ wcześniej. :-( Być może "Prześladowana" z Telemundo?

Coraz więcej się robi tych powtórek w Novelas+. Nie jestem zachwycony tymi ich pomysłami, tak samo jak nie podoba mi się decyzja o emisji tego czeskiego serialu w miejscu po "Diamentowym Imperium" :rolleyes: @pablo21 , myślisz, że jest szansa na to, aby w weekend postawili na emisje krótkich serii od VIX Orginal, jak np. "Isla Brava", "Montecristo", "Travesuras de la Niña Mala", "La Mujer del Diablo" czy "El Extraño Retorno de Diana Salazar" ? We Francji Novelas TV wyemitowało ostatnio "Isla Brava", a 15 lutego ruszają z I sezonem "El Extraño Retorno de Diana Salazar". Wydaje mi się, że wyemitowali wcześniej też "Volver a Caer".
Taki mają zamysł i to im poleciłem by w weekendy dali coś krótszego ale premierowego typu seriale latino z serwisów takich jak Vix itd. :-)
Otrzymałem odp. że myślą o pójściu w tą stronę wzorem francuskiego Novelas TV. :-) Czas pokaże jak do tego podejdą po zakończeniu emisji powtórkowej tureckiego serialu "Płomienie Pożądania"? :-) Ja ich o to bardzo gorąca nalegam. :-)
Marek99 pisze: 14 lut 2025, 13:53 Nie wiem jakim cudem dla kogoś robi się w oczach więcej pasm powtórkowych?
Na chwilę obecną są przeznaczone do tego dwa pasma w dni powszednie, oraz jedno weekendowe, które może się przekształcić za jakiś czas w pasmo premierowe.
O 19:00 lecą meksykańsko-kolumbijskie, a o 20:00 tureckie, przeważnie są to tytuły, które leciały wcześniej na kanale.

Od samego początku NOVELAS+ stara pokazywać 4 premierowe tytuły, które są pokazywane po raz pierwszy w polskiej telewizji.
Pozostałe pasma są dodatkowe, skierowane dla widzów Dizi, które nie mogły wcześniej obejrzeć tytułów z NOVELAS+, tak jak kilka miesięcy temu z tytułami Dizi dla widzów NOVEALS+. Dotyczy również osób, które nie maiły okazji obejrzeć w całości danego tytułu z jakiegoś powodu.

Zdecydowanie nadawca powinien powrócić do drugiego kształtu ramówki, który istniał przed połączeniem się z Dizi, czyli do 5. pasm, które to piąte było przeznaczone na jedną powtórkę. Wtedy nie będzie tego miałczenia jak to robi pewna postać z Diamentowego Imperium :DD
Nie zgodzę się z Tobą bo ja o większą ilość pasm rodem z dawnego kanału Zone Romantica walczyłem tyle czasu i teraz walczę by te pasma nie były powtórkowymi tylko premierowymi. Cierpliwość popłaca.:-) Odp. od nich są zawsze że być może obecny stan się wkrótce zmieni w pasmach i będzie więcej premier ale to zależy od centrali we Francji czyli od Thema TV. :-(
Liam pisze: 14 lut 2025, 15:44 Novelas+ jest monitorowany przez Nielsena ale wyniki praktycznie od razu spływają do Francji. Jak pytałem znajomego z Canal+ to mówił, że akurat danych tego kanału nie ma bo idą od razu do Francji i było trzeba pytać osobę bezpośrednio pracującą przy Novelas+.

Jeśli chodzi o procenty to w 2023 roku miał 0,07% udziałów a Dizi 0,02%. Teraz po połączeniu jest podobno jeszcze lepiej ale szczegółów nie znam.
Z tego co ja wiem od przedstawiciela Novelas+ w Polsce to są bardzo zadowoleni z wyników oglądalności kanału i z roku na rok są one coraz lepsze. Co ciekawe pasma wieczorne cieszą się mniejszą oglądalnością niż te dzienne.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2025, 19:23 przez pablo21, łącznie zmieniany 2 razy.
gigiola
Użytkownik
x 4
x 82

Telenowele

Post autor: gigiola »

Bloo411 pisze: 14 lut 2025, 16:05 Po pierwsze, wklejasz bardzo nieaktualne informacje. Novelas+ jak i inne kanały tematyczne Canal+ jak: Canal+ Domo, Canal+ Kuchnia są w Polsat Media. To Polsat Media po Premium TV, zajął się sprzedażą czasu reklamowego w stacjach tematycznych Canal+. Polsat Media jak Premium TV, to brokerze reklamowi.
Zostało to już wyżej doprecyzowane, więc po co jeszcze się do tego odnosisz?
Bloo411 pisze: 14 lut 2025, 16:05 Powtarzam, jedynymi stacjami PREMIUM Canal+ są stacje: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Dokument oraz stacje sportowe Canal+ Sport. Novelas+ nie jest i nigdy nie był kanałem PREMIUM. Nadawca też nigdy w przypadku Novelas+ nie użyła nazwy stacja/kanał PREMIUM Novelas+.
Dlaczego więc na stronie Polsat Media pisze, że jest to kanał premium? Nie śledzę nazewnictwa C+, ale kojarzę przy Novelas+ określenie "ekskluzywny".

Obrazek
pablo21
Poster
x 337
x 260

Telenowele

Novelas+ jest kanałem premium ale zależy gdzie jest tak traktowany w ofertach operatorów bo np. w rodzimej ofercie Platformy Canal+ Polska jest dostępny od najniższego pakietu Entry+ za 10-15 zł tak jak inne kanały tematyczne z "+" od Canal+Polska. Ale to tylko ten wyjątek jeśli chodzi o operatorów pay TV bo wiadomo Platforma Canal+Polska jak i sam kanał Novelas+ to ten sam właściciel Grupa Canal+ stąd taka polityka dystrybucji u siebie w Platformie Canal+. :-) Ja akurat jestem abonentem Platformy Canal+ od lat więc u mnie ten kanał jest w pakietach za grosze oferowany. :-) W takim Polsat Box jest w dużo wyższych pakietach droższych operatora. :-( Abonenci Polsat box muszą płacić za dostęp do niego więcej niż abonencie Platformy Canal+. :-)
Menadżerka
Obserwator
x 236
x 205

Telenowele

Post autor: Menadżerka »

Ja mam Polsat Box i najwyższy pakiet. Na szczęście nie musiałam wykupywać specjalnie Novelas+, żeby oglądać telenowele, bo ten kanał już był w tym pakiecie jaki mam odkąd stałam się abonentem Polsatu Box, a to może już będzie z 5 lat ;)
Bloo411
Obserwator
x 37
x 116

Telenowele

Warto też tutaj dodać, że kanał Novelas+ jak i inne stacje tematyczne Canal+ w Polsat Box dostępne są promocyjnie i nie są objęte gwarancją. To oznacza, że z dnia na dzień mogą zostać usunięte z oferty Polsat Box, a abonenci tej platformy nie będą mogli z tego powodu rozwiązać swoich umów.
Angela
Obserwator
x 16
x 92

Telenowele

Post autor: Angela »

Na przekór losowi od 24 marca ponownie w Novelas+, zastąpi Aromat miłości :)
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 23

Telenowele

Post autor: LaPatrona »

Jak już miała być powtórka o której wspominał Pablo to mogła to być jednak Prześladowana która była na samym początku emisji a nie znowu coś co było niecałe 2 lata temu.
pablo21
Poster
x 337
x 260

Telenowele

Namawiałem na powtórkę "Prześladowanej" z Telemundo ale niestety padło na inny tytuł czyli na "Przekór losowi" z Televisy. :-( Szkoda wielka. :-(
Angela
Obserwator
x 16
x 92

Telenowele

Czy ja wiem czy taka szkoda? W chwili obecnej na Novelas leci La Patrona gdzie gra Aracely. Mimo wszystko ta telenowela i Prześladowana są poniekąd podobne i to mogłoby zniechęcić widzów. W późniejszym czasie powtorka Prześladowanej jak najbardziej byłaby dobrym pomysłem :)
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 23

Telenowele

A jak była Boyer w podwójnej dawce to było ok? W Niezwyciężonej miłości i Teresie?
Menadżerka
Obserwator
x 236
x 205

Telenowele

Post autor: Menadżerka »

Boyer to akurat była bez przerwy odkąd kanał tylko wystartował aż do emisji Teresy :D

I zgadzam się z @Angela , że Prześladowana i La Patrona są do siebie poniekąd podobne, a Teresa i Niezwyciężona miłość mimo iż obie produkcje łączy Boyerka, to dwie zupełnie inne historie.

Ja Na przekór losowi akurat nie będę oglądać, zaliczyłam raz i wystarczy. Średnia dla mnie to była telka ;)
LaPatrona
Użytkownik
x 2
x 23

Telenowele

Ja w Prześladowanej i w La Patrona podobieństw nie widzę, co innego jak byś wymieniła Macochę to bym się bardziej zgodziła że historia podobna. Tam siedziała choć nic nie zrobiła, musiała po powrocie udawać przed dziećmi kim jest, miała plan zniszczenia wszystkich po kolei.
Angela
Obserwator
x 16
x 92

Telenowele

Te wszystkie trzy telenowele z Aracely, łączy akurat to, że jest skazana za niewinność, a po wyjściu zaczyna nowe życie, czy nawet się mści! :) Żeby nie było, bardzo lubię Aracely i jak dla mnie mogłaby nawet w potrójnej dawce lecieć XD, ale już wtedy wybrać takie telenowele żeby nie były podobne :DD

Co do Boyer, mimo wszystko Niezwyciężona miłość i Teresa to całkiem różne telenowele także ;)

@Menadżerka też nie będę już oglądać Na przekór losowi, ale jestem im wdzięczna za powtórkę to mama sobie nadrobi ^-^
Bloo411
Obserwator
x 37
x 116

Telenowele

Ja liczę, że w tym roku możemy liczyć na premiery z Televisy/VIX na Novelas+ i że ponowna emisja "Nie Przekór Losowi", to nie jest ten zapowiadany powrót Televisy do Novelas+.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telenowele”