Telenowele
Telenowele

Telenowele
-
- Użytkownik
Telenowele
-
- Poster
- x 1
Telenowele

Creedence Clearwater Revival
Telenowele
I nie zrozumcie mnie źle, jeśli chodzi o globówki, bo owszem, globówka mogłaby być, ale pod warunkiem, że byłaby to wersja pełna, a nie teledyskowy skrót. Jeden taki skrót przebolałam (TVS) i ten skrót zabił zupełnie pasmo telenoweli na tej stacji. Jaki to był sukces, skoro to właśnie po tym globówkowym skrócie stacja zrezygnowała z zakupu kolejnego tytułu i zlikwidowała pasmo? Gdyby rzeczywiście był to taki sukces dla stacji, jak przedstawiacie to pasmo funkcjonowałoby nadal i zobaczylibyśmy kolejną globówkę. Jak Pasion Morena Azteci odniosła na TVS sukces to stacja kupiła kolejne 2 tytuły! A po globówce już nic i powtórka nawet nie została wyemitowana do końca.
Jedna Globówka też zresztą była na Pulsie. Nawet była umieszczona w paśmie prime time (godz. 20.00). I co się stało? Po 20-u odcinkach spadła na godzinę 10.00 rano. Próbowano poźniej powtórki tej telenoweli w paśmie wczesno popołudniowym. Jaki skutek? Po 50-u odcinkach zdjęto z anteny i choć widzowie protestowali to już nie wróciła. I była to nawet wersja pełna, a nie teledyskowy skrót.
PS. Z pewnych powodów musiałam ustawić folder jako widoczny, więc zostało nałożone hasło "xxx" (bez cudzysłowu).
www.novela.pl
Telenowele
Przede wszystkim "Dance Dance Dance", bo podejrzewam, że o tę telenowelę chodzi, nie było z Globo tylko z Rede Bandeirantes. I pewnie dlatego nie była skracana, bowiem Globo każdą swoją telenowelę na eksport skraca (wyjątkiem był "Klon").Jantar pisze:Jedna Globówka też zresztą była na Pulsie. Nawet była umieszczona w paśmie prime time (godz. 20.00). I co się stało? Po 20-u odcinkach spadła na godzinę 10.00 rano. Próbowano poźniej powtórki tej telenoweli w paśmie wczesno popołudniowym. Jaki skutek? Po 50-u odcinkach zdjęto z anteny i choć widzowie protestowali to już nie wróciła. I była to nawet wersja pełna, a nie teledyskowy skrót.
Owszem, ja też bym wolał aby telenowele Globo nie były skracane, bo często cierpią na tym moje ulubione wątki (jak np.wątek Clarisse w "Viver A Vida"). Ale jak to się mówi: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Jako fan Globo wolę obejrzeć te skracane wersje niż nie obejrzeć wcale.

Creedence Clearwater Revival
Telenowele
PS. Z pewnych powodów musiałam ustawić folder jako widoczny, więc zostało nałożone hasło "xxx" (bez cudzysłowu).
www.novela.pl
-
- Użytkownik
Telenowele
Rozumiem. A miał pan jakieś inne propozycje z tej wytwórni?Johny Begood pisze:Owszem, jeśli Televisa, to Alborada.
W takim zestawieniu stawiam na Globo. To bardziej serial obyczajowy, z tego co czytałem fajne wątki, więc czemu nie. Nie wiem jakie wyniki miały "Sidla Namietnosci" na PULS ale moze były zadowalające więc dlatego wybór w podobnym kierunku tematycznych telenoweli.
Telenowele
-
- Użytkownik
Telenowele
Za to uważam, że "droga do Indii", czy "Siedem Grzechów", a nawet "Viver a Vida" dobrze, że zostały skrócone.
W przypadku AVDG też uważam, że wersja eksportowa może wyjść tele na dobre, dzięki temu będzie bardziej dynamiczna, a raczej nie wycięli dużo, skoro w Brazyli odcinki miały średnio 34 minuty. Na eskport odcinek ma 45 minut, więc pewnie po zlepieniu i owszem, wycięciu paru mniej istotnych scen, wyszło tego mniej niż w oryginale.
Co do tematu odnośnie tego, czy VaV miało zadowalającą oglądalność czy nie, to nie wiem, ale warto zaznaczyć, że w tym czasie było emitowane również "Pasión Prohibido". Wątpię, żeby telenowele na TVS zniknęły z powodu oglądalności. Na pewno żadna inna telenowela na tym kanale nie okazała się takim sukcesem jak Pasion Morena, ale VaV i PP myślę, że nie radziło sobie najgorzej, skoro jedna z nich (VaV) miało dwa pasma i po pół roku od ostatniego odcinka doczekało się też powtórki (ale już nie całej).
Dla Ciebie VaV było jak teledysk, a dla mnie było to najmilsze zaskoczenie telenowelowe 2011 roku.
A Dance Dance Dance nie było telenowelą Globo, jak już ktoś wspomniał

-
- Poster
- x 1
Telenowele
Trzy odcinki możecie obejrzeć tutaj:
http://www.globotvinternational.com/pro ... 6229883385

-
- Użytkownik
Telenowele
Rozumiem decyzje stacji o planowaniu jakiejś krótkiej telenoweli po tym, że musieli dusić sie długo "Ja ona i Eva". Emisja takiej 107 odcinkowej telenoweli jak "Corona de Lagrimas" z 2012 roku czyli przez jakieś 5 miesięcy może byłoby lepszym rozwiązaniem. No nic, pozostaje liczyć, że któraś z tych dwóch proponowanych telenowel utrzyma pasmo telenowel na PULS 2

-
- Poster
- x 1
Telenowele
No cóż, czarno na białym podane jest 137 odcinków po 50 minut:Johny Begood pisze:'A Vida da Gente' nie jest żadnym skrótem - to telenowela , która ma 90 odc.
Trzy odcinki możecie obejrzeć tutaj:
http://www.globotvinternational.com/pro ... 6229883385
http://pt.wikipedia.org/wiki/A_Vida_da_Gente
www.novela.pl